Ozmium42 kérdése:
Mit mondanál, mi az energia, anélkül, hogy utánanézel?
Figyelt kérdés
2015. ápr. 9. 21:44
1/19 anonim válasza:
Az "energia" vagy "energeia" kifejezés TEOLÓGIAI jelentése a "lényeg" (ousia) illetve a "természet" (physis) aktivitása, hatása, tevékenysége.
Tömören ez volna a lényeg, de a fogalom részletes kifejtésének könyvtárnyi irodalma van.
2/19 anonim válasza:
munka, energia, hő:
Joule, wattszekundum, kalória
3/19 anonim válasza:
Én úgy emlékszem fizika óráról, hogy valami olyasmi volt a meghatározás, hogy az energia a változtatásra alkalmas erő nagyságát adja meg.
4/19 anonim válasza:
Két dolog jut eszembe róla. Suliban még úgy mondták, hogy munkavégző képesség. Újabban a szimmetria fogalmával is összekapcsolják, de ezt nem teljesen értem. :)
5/19 anonim válasza:
Ha lekeverek egy nyaklevest a randa szemtelenkedönek és még utána sem nézek.......:D
magyarázat: a nyaklevesnél a kezem eröt fejt ki, attól függöen milyen mérges leszek
6/19 anonim válasza:
Bocsi Ozmium, jó kedvvel ébredtem, neked is energia teljes szép napot kívánok :)
7/19 anonim válasza:
az, ami nem veszik el, csak átalakúl.Isten tevékeny energiájának bősége miatt ilyen a világűr a biblia szerint.
8/19 anonim válasza:
"a ronda szemtelenkedők nyaklevest kapnak" mostmár a tanúktól. furcsa folyamatok vannak nálluk mostanában! Jézus hányszor köszönt így?
9/19 A kérdező kommentje:
#4 A szimmetriát én sem értem teljesen, de annyit tudok róla, hogy függvények esetén azt jelenti, hogy érzéketlenek bizonyos transzformációkra, vagyis ha elvégzel rajta bizonyos átalakításokat, akkor az eredeti függvényt kapod vissza. Hasonló, mint a geometriában, például ha van egy tengely-szimmetrikus síkidom, a transzformáció pedig a tengelyre való tükrözés, akkor az eredeti síkidomot kapod vissza, ezért szimmetrikus. Energia esetén a szimmetria arra vonatkozik, hogy a leíró függvény eltolható az időben, és ez a transzformáció nem változtat az alakján, az eredetit kapod vissza.
2015. ápr. 10. 11:18
10/19 anonim válasza:
25-os, abszolút semmi humorézék nélkül hogyan lehet élni? Brrrr.... idönként felfelé görbíteni a szájat gyógyító hatású. Nem is kell hozzá olyan sok energia. Próbáld ki. Vagy mérgelödj tovább, ha jólesik, és panaszkodj ...Bocs Ozmium, hogy újra eltértem a témától. :) Különben érdekes a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!