Ateisták! Szerintetek miért nem létezik isten?
isten és nem Isten.
Vagyis elsősorban nem a keresztény Istenről beszélek.
Eddig csak azt hallottam, hogy a kereszténység így ellentmondásos, meg úgy cáfolja meg a valóság és a tudomány. De a kereszténység csak EGY vallás. Van mellette több száz, ha nem több ezer másik, amelyek egyikének akár igaza is lehet.
Csak a kereszténységre alapozva miért tagadjátok egy felsőbbrendű lény létét? Vagy ha van más, univerzális érvetek is, akkor mi az?
Ja, és ha kérhetném, akkor maradjunk a pusztán szubjektív, racionális érveknél és ne menjünk át a különböző vallási irányzatok ócsárlásába!
(Aki ezt nem veszi figyelembe, azt lepontozom.)
Nagyon sok mindenre nincs tudományos magyarázat, mégis elhisszük hogy létezik. Max nem tudjuk megmagyarázni.
Ilyen például az intelligencia. Vagy maga az élet is.
"Egy könyvnek amúgy meg nem hiszek"
Gondolom a Bibliára gondolsz.
Derogálna elolvasni azt amit a kérdés alá írtam?
Azt, hogy isten van vagy nincs, nem lehet bizonyitani, én nem is mondnom, hogybiztosan nincs, csak logikailag felesleges.
Nekem egyáltalán nincs értelme egy istent elképzelni, mert azzal, hogy feltételezem a létét, nem magyarázok meg semmit: általában azzal szokták indokolni isten létét, hogy valakinek lézte kellet hoznia a világot - nekem ezzel kapcsolatban csak annyi jut eszembe, hogy akkor istent ki hozta létre. Ha viszont isten mindig is volt "magától", akkor miért nem lehet ugyanez érvényes a világra? Nekem igy logikátlan a magyarázat, ha feltételezem isten létét, akkor csak egy sikkkal magasabbra vittem a "honnan lett minden" kérdését, de nem magyaráztam meg semmit.
A másik, hogy ha feltételezem, hogy létezik, és ö teremtette a világot, akkor vagy nagyon ügyetlen volt, vagy nagyon gonosz, mert igen tökéletlenre sikeredett amüve.
Azt nem tudom elfogani, amit erre szoktak felelni, hogy a gonosz/ördög az oka a bajoknak, mert ha a gonosz erösebb, mint az isten, akkor már nem ö az isten hanem a másik.
amire nincs tudományos magyarázat, bizonyítás, arra van tudományos elmélet. És persze van amire az sincs, de speciel a felsőbbrendű isten létezésére semmi ilyesmi nincs, csak ellentmondások. Vagyis ennyi erővle mondhatjuk, hogy arra van bizonyíték, hogy nincsen.
Pl nem tudjuk kimutatni semmiből az "istent", aki ugyebár nem egy élőlény szerintetek. Mert ha élőlény lenne, akkor már nem lenne isten, tehát mindenhol kellene lennie.
Kedves kérdező ennyi erővel feltehetnék az ateisták is azt a kérdést ,hogy "vallásosok miért hisztek istenben?"
Én szerintem isten nem létezik mert elnézi az általa teremtett szörnyek mészárlását stb.Talán ah létezne isten akkor megállítaná az erőszakot és naturalizmusra nevelné az emberiséget.
Egy állítást könnyű megcáfolni kérlek írj indokot miért létezik isten.Köszönöm!
"Csak a kereszténységre alapozva miért tagadjátok egy felsőbbrendű lény létét?"
- Gondolom azért, mert a keresztények meg sokszor egyetlen istenérvben az egész kereszténység megszilárdítását látják. Másrészt meg a modernkori ateizmus a kersztény Európában született.
Én nem vagyok ateista, de valahol meg tudom érteni őket. Nézz szét az ateista honalpokon, és rengeteg váalszt talász. De a legegyszerűbb valószínűleg azt, hogy szerintük a világban felesleges még egy sosem látott istent is feltételezni, mivel működik anélkül is.
"valakinek lézte kellet hoznia a világot - nekem ezzel kapcsolatban csak annyi jut eszembe, hogy akkor istent ki hozta létre. Ha viszont isten mindig is volt "magától", akkor miért nem lehet ugyanez érvényes a világra?"
Anyag nem vész el csak átalakul. De valahol kell lennie egy kezdetnek is.
Viszont Isten nem anyagból van.
"ha feltételezem, hogy létezik, és ö teremtette a világot, akkor vagy nagyon ügyetlen volt, vagy nagyon gonosz, mert igen tökéletlenre sikeredett amüve. "
Nem Isten műve volt tökéletlen, hanem az emberek tették tönkre. Mert ugyebár az egész szabad akarat nélkül mit sem ér.
Mellesleg nem minden vallás szerint az isten(ek) teremtette vagy teremtették a világot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!