Jehova tanúi! Mit gondoltok azokról az emberekről, akik nyelveken szólnak, esetleg szabadító szolgálatot végeznek?
Vidiripi
Kérdező!
Nem! Nem értetted meg!
A tanúkat tanúskodni tanítják. Pál és a többi tanítvány a saját életéről tett tanúbizonyságot hogy mi történt velük. Arról tettek tanúbizonyságot. De a tanúk nem ezt teszik ők megtanulnak valamit és azt mondják el az embereknek. Ezért nem tudja Sandor76 mi az a bizonyságtétel. Pál elmondja leírja hogy milyen volt az életet Jézussal való találkozása előtt és milyen lett az élete utána.
Egy Jehova tanújának a szolgálatban arról kell beszélnie amit épp a szolgálati iskolán tanítottak vagy az aktuális Őrtoronyban található cikkről kell beszélnie. Ritkábbik esetben van az hogy arról beszél amilyen kérdést feltesz neki a házigazda. De általában előre meghatározott témával indulnak a szántóföldi szolgálatba.
Nem a saját életükben megélt dolgokról tesznek tanúbizonyságot hanem arról beszélnek amit a szervezete meghatároz. Természetesen van kivétel de az nagyon ritka mindig meghatározott téma van. Ha megkérdezel egy tanút hogy hogyan is lett az akkor egy igen csak hasonló történetet fogsz hallani. Találkozott a tanúkkal ,tanulmányoztak ,kereszteletlen hírnök lett aztán ennyi vagy annyi idő múlva megkeresztelkedett.
Ilyen egyszerű. Nem fog neked beszélni a bűneiről vagy arról hogy hogyan sikerült neki ezeket elhagynia. Mert minden megvan határozva le van írva. El kell olvasni ,meg kell tanulni. A kérdések 95% azonnali válasz van kidolgozva. De az nem saját hanem a szervezettől ered.
Vidiripi
Elnézést kérdező ,az előző hozászolásom nem ide való.
Gratulálok Vidripi:
Sikeresen megtanultál "lázítani" csak tudnám, melyik gyülekezetbe jársz? és Ki tanít, mert szerintem Nem is tudja, hogy Te mire használod ezt....
Szia
Jehova Tanúi ugyan olyan tökéletlen emberek mint amilyen János Mózes, Máté vagy Péter voltak.
Egy biztos, hogy akik igazán szívén viselik Jézus királyságának érdekeit, azok tettekkel is támogatják és az életükkel igyekeznek dicsőséget adni Istennek, példát mutatni az embereknek, nem csak szavakban...
Ha valaki nem teszi Ő dolga, személyenként mindenki ott fog állni.
Látszólag lehet "jobb" egy nem Tanú, De Isten az aki a szíveket vizsgálja, és több mindent lát,nagyobb rálátása van dolgokra, körülményekre stb, mint egy ember aki csak azt látja ami a szeme előtt van.
Vidiripi
"Sikeresen megtanultál "lázítani" csak tudnám, melyik gyülekezetbe jársz? és Ki tanít, mert szerintem Nem is tudja, hogy Te mire használod ezt...."
Ó hát persze mi más is lehetne mint lázítás. Mert csak és kizárólag az lehet.
Semmi más.
Tudod fiatal tanúkat kérdeztem meg hogy miért is hisznek. Volt aki zavarba jött a kérdéstől.
Bizonyára azért mert lázadásnak érezte hogy ilyesmit mertem kérdezni tőle.
Nem vagyok én tökéletes ember tudom jól bűnös vagyok bűneimért meg érdemlem a halált. Kezdetben nem akartam én sem elfogadni ezt a dolgot: - Én nem vagyok bűnös. Nem öltem én embert! Stb.
De aztán megértettem hogy mit is jelent az hogy bűn. Nem azért mert ezt tanították nekem hanem azért mert bennem össze állt a kép. Azt értettem meg hogy Isten szemében vagyok bűnös ember és csak akkor lehetek "bűntelen" ha Krisztuson "keresztül" néz rám.
Sokat kell még így is változnom és bizony mindig kérnem kell a mennyei Atyát hogy bocsásson meg nekem. Mert én is követek el bűnöket.
Lukács 24:45 Akkor megnyitotta értelmüket, hogy értsék az Írásokat,
Hiába olvasod a Bibliát ,tudhatsz dolgokat ,de vajon meg is érted? Pl. Nem lopj!
De fel is fogod az értelmeddel? Tudni tudod. A kérdés az hogy érted is hogy ne tedd.
Nem csak azért mert másnak kárt okozol hanem azért is mert ezzel megszomorítod a mennyei Atyádat.
De mond meg nekem hogy ebben mi a lázítás? Az hogy leírom hogy mi a helyzet? Hogyan történnek dolgok? Az lenne a lázítás?
Isten miért íratta le azt hogy az apostolok veszekedtek? Az nem e lázítás volt vagy esetleg megbotránkoztató? Tehát magyarázd meg nekem hogy miért tartod lázításnak azt amit írtam. Mert tudni akarom hogy tanuljak belőle.
Egyébként az is lehet hogy igazad van de jelen pillanatban nem hiszem hogy így van.
A Tanukat megtanitjak tanuskodni ,es ez jo dolog.
Valamit megertettel,menj mondd el masnak is,hogy ok is tudhassak amit te es eggyutt dicserhessek Isteneteket.
Jezus ezt tette,be is mutatta.
Elmondta a peldazatot a tallentumokrol,mit is jelentenek ezek a peldazataban?
Kedves kérdező!
Az első századi Keresztények prédikálásra használták fel a szentszellem által kapott nyelveken szóló és egyéb más ajándékba kapott képességeket, te is arra használod? Elmész olyan helyekre a jó hírt hírdetni, ahol más nyelveken beszélnek, mint az anyanyelved?
a 18-as válaszoló fején találta a szöget,
Nem is ragoznám tovább...
1. Korintus 13:1 Ha emberek
vagy angyalok nyelvén szólok is....
Tessék tanú, a Biblia több helyen ír erről. vagy a tiétekben még ezt is kihazudták? A nyelveken szólás nem csak a másik nép nyelvét jelenti, hanem az angyalokét is. A kérdező pedig erről kérdezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!