Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehet közvetlenül Jézushoz...

Lehet közvetlenül Jézushoz imádkozni?

Figyelt kérdés

Már egy ideje el szoktam gondolkodni azon, hogy szólhatnak-e Jézushoz az imáink. Ő is az Istenség része. Ő az, aki megváltott bennünket, aki elhordozta bűneinket, aki elszenvedte azt, amit nekünk kellett volna, és Ő volt az, aki feltámadt.

Olvashatjuk is a Bibliában:

"Az Atya szereti a Fiút, és az ő kezébe adott mindent." - Jn 3,35

"Tudván Jézus, hogy az Atya mindent hatalmába adott néki, és hogy ő az Istentől jött és az Istenhez megy," - Jn 13,3

"Én és az Atya egy vagyunk." - Jn 10,30

Természetesen nem akarok senkit sem félrevezetni, csak filozofálgattam. :)

2014. febr. 26. 17:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
39%
Ahhoz imádkozol, akihez csak akarsz.
2014. febr. 26. 18:31
 2/11 sandor76 ***** válasza:

Igazad van, de nem hozza kell imadkozni.

Istenhez,Jehovahoz kell imadkozni,Jezus valtsaga altal.

Ami annyit jelent,hogy sok mindent megtett ertunk,meg is halt.De a probai alatt Jezus is imadkozott az attyahoz.

Ha Jezus olyan lenne mint Isten,akkor neki nem lett volna ertelme imadkozni.

Ezenfelul Jezus tanitotta a kovetoit helyesen imadkozni.

Majd kesobb kijelentette,egy kozbenjaro van Isten es ember kozott,Jezus Krisztus.

En es az Atya eggyek vagyunk.

Ezt egyszeruen nem ertik,vagy nem is akarjak.

Abban egyek,hogy Jezus is ugyanazokat szereti mint az attya,es azt is gyuloli.Ugyanugy ereznek, szeretnek,es velekednek dolgokrol,mivel Jezus vele volt mar korszakokon keresztul,megtanulta ezeket a dolgokat.

Sosem allitotta magharol,hogy teljesen egyek a hatalomban,vagy istenseg tekinteteben.

Olyanoktol erdeklodj akik ezt tudjak is bizonyitani ,nem csak mondjak.

2014. febr. 26. 18:46
 3/11 anonim ***** válasza:
37%
Persze, hogy lehet. De ha válaszol, azonnal fordulj elmeorvoshoz :)
2014. febr. 26. 19:39
 4/11 anonim ***** válasza:
5%
egyáltalán létezett jézus,ha igen ki ő? ki állt mögötte? aki tolta maga elött mint egy pajzsot az egyházakat erősítve
2014. febr. 26. 20:28
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

"zoligyerek"

Az elmeorvos tűvé teszi érted az elmegyógyintézetet, hová tűntél?

2014. febr. 26. 21:44
 6/11 Szeressük egymást ***** válasza:

Imádkozhatsz Jézushoz.

Kérd hogy bocsássa meg a bűneid, és legyen életed Ura, stb. :-)

2014. febr. 26. 23:01
 7/11 anonim ***** válasza:
79%
Igen, lehet. Közvetlenül az Atyához nem lehet, csak Jézus nevében. Ebben a megállapításban az is benne van, hogy Jézus nevében az Atya is benne van, ezért, ha Jézushoz imádkozol, azzal egyben az Atyát is megszólítod.
2014. febr. 26. 23:46
 8/11 anonim ***** válasza:

"ha Jézushoz imádkozol, azzal egyben az Atyát is megszólítod."

Ez nem bibliai tanítás, hanem filozófia.

2014. febr. 27. 13:42
 9/11 anonim ***** válasza:
72%

Jézus nevében kérni két dolgot jelenthet: vagy átvenni Jézus helyét, és az Ő nevében kérni, pontosan ugyanúgy, mint amikor egy hatalmi szervezet tagja a törvény nevében követeli, hogy például nyissák ki az ajtót, vagy azt jelenti, hogy az Atya benne van Jézus nevében, azaz ha Jézust kérjük azzal az Atyát is megszólítjuk. Hogy ez filozófia lenne, kétlem, hiszen maga Jézus mondta, hogy az Atya énbennem lakik, és Ő cselekszi ezeket a dolgokat, például betegeket gyógyít, démonokat űz, halottakat támaszt.

Ebből egyenesen következik, hogy aki Jézushoz fordult, hogy tegye rá a kezét, hogy meggyógyuljon, az a Jézusban lévő Atyához fordult, hiszen Jézus semmit sem tett, amit nem az Atyától hallott, és a cselekedeteket is mind az Atya által vitte végbe. Pedig az emberek így beszéltek Őhozzá: "könyörülj rajtam!", "ha akarod, megtisztíthatsz!", "gyere, vesd rá kezedet, és megelevenedik!" Ezek az emberek Jézust szólították meg, és egész végig Jézussal kommunikáltak, mégis megkapták, amit akartak, méghozzá Jézus tanúsága szerint az Atyától, és soha nem igazította őket helyre Jézus, hogy ne engem kérjetek, hanem kiáltsatok a bennem élő Atyához. Jézusról az van megírva, hogy Ő soha nem változik meg, ahogyan az Atya sem. Ha az Atyát nem zavarta az, hogy amikor Jézus a Földön járt, akkor Jézustól kérték azt, amit tőle -azaz az Atyától- akartak megkapni, akkor az lenne bibliátlan filozófia, ha azt gondolnánk, hogy azóta megváltozott az Atya, vagy a Fiú.

2014. febr. 27. 15:29
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs neki akadálya és sztem szoktak is olyat; de lehet, hogy nem:)
2014. márc. 10. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!