Jehova tanúi ti kinek a megvallását tartjátok fontosabbnak? Jehova vagy Jézus megvallását?
Kedves Kérdező!
Mivel név nélkül kérdezed, csak sejthető, hogy te provokálod a jehovistákat immár sokadszor - ha mégsem, akkor bocs. Én megértelek téged. De hiábavaló fáradság, ahogy vak embert sem lehet reflektorokkal sokkolni. Meggyőződésem, hogy a jehovisták hamis képet látnak a szellemi szemeikkel, és ezt tényleg látásnak vélik, ez a meggyőződésük alapja. Amíg ezzel a hamis képpel nem tudsz elbánni szellemileg, addig nem csupán vakok lesznek, de süketek is. Pontosan úgy, mint Jézus kortársai:
"És beteljesedék rajtok Ésaiás jövendölése, amely ezt mondja: Hallván halljatok, és ne értsetek; és látván lássatok, és ne ismerjetek: Mert megkövéredett e népnek szíve, és füleikkel nehezen hallottak, és szemeiket behunyták; hogy valami módon ne lássanak szemeikkel, és ne halljanak füleikkel, és ne értsenek szívükkel, és meg ne térjenek, és meg ne gyógyítsam őket." (Mt 13,14-15)
Az, hogy valakinek a szemeit az Őrtorony társaság, vagy a Vatikán manipulálja, vagy bármi más, ami nem az Evangélium, az ügy szempontjából irreleváns. Bánj el a hamis képpel szellemben, és akkor tényleg lesz eredmény.
Ez milyen kérdés?
Jézus, Jehova Isten dicsőségére az aki, és nem a saját magáéra.
(Filippi 2:10, 11) . . ., 11 s minden nyelv nyíltan megvallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Istennek, az Atyának dicsőségére.
” A Káldi, 1865 szerint:
A görög szerint: hogy Jézus Krisztus az Úr az Atya megdicsőitésére.”
Figyeld meg, hogy eszerint különbség van Jézus Krisztus és Isten, vagyis az Atya között, akinek Jézus alá van rendelve. Hiszen nem a saját dicsőségére Úr, hanem Isten mivoltjának,
Így ha mi Jézus parancsának engedelmeskedünk, és betartjuk azokat az Jehováért tesszük, mert ezt kívánja most tőlünk,
Lehet azert ,mert nem ok tevednek.
Jezus valtotta meg az emberiseget a halalaval,de kiert tette,kinek akart tetszeni vele.
Kuld el atyam,En megvaltom az emberiseget mondta.
Tehat az attyanak,Jehovanak.
Aztan ki tamasztotta fel?Sajat magat?Ez ferde,egy kicsit.
Ha tudjuk ki-kicsoda,erthetobb az egesz.
Amugy ugynarrol beszelunk,csak mas iranybol.
Engem már egy párszor ezen az oldalom megszidtak, mert rám jött a nevetés egyes feleletek miatt.
Most is a szám a fülemtöl a fülemig húzódik, ahogyan elolvastam azt a mérges "vakos-süketes" reakciót, ami nekünk volt szánva,
Kedves kérdezö, Jehova Tanúi tisztelik és elismerik Jézus Krisztust mint a gyülekezet Fejét, mint megváltót, mint Királyunkat.
Jézus Krisztus által imádjuk Jehova Istenünket, ahogyan Jézus mondta: "Bármit kértek az Atyától az én nevemben megadatik nektek".
A kérésünknek természetesen összhangban kell lenni Isten akaratával. Például ha nem tanulok az iskolába, hiába kérem Istent hogy segítsen, mert a lustaságomat nem fogja támogatni ugye?
Nézd én a boldog Istennek, Jehovának szolgálok. Csoda szép reménységem van. Hiszem hogy Istenem igéretét beteljesíti, hogy nem sokára a Föld paradicsomá fog válni. Hiszem, hogy a Jézus Krisztus igérete szerint /János 5:28,29/ lesz feltámadás itt a földön és ujra találkozok szeretteimmel. Hiszem hogy a Jelenések 21:4 verse szerint Jehova el fogja törülni a fájdalmat a halál, a bánatot.
Hiszem, hogy a Zsoltárok 37:10,11 verse szerint a gonoszt el fogja távolítani. Hiszem hogy az Ézsaiás 35 fejezete szerint a Föld csodálatos paradicsommá fog válni.
Akkor kérlek mond meg utolsó, miért kéne nekem boldogtalan, depresziós hangulatban lennem.
Jézus Krisztus sem volt depressziós boldogtalan szomorú valaki, amikor a földön volt, hiszen még a kisgyermekek is keresték a társaságát.
Akkor miért vádolsz azzal, hogy rosz ha jó kedvem van.
Lehet neked is.
Én nem egy kegyetlen Istent imádok, aki a tüzben kínozza a bünösöket. Hanem a Biblia Istenét, akiröl a Mózes könyve azt írja: "Köszikla, cselekedete tökéletes, minden utja igazság, igaz és egyenes Ö"
A tetvéreim szintén jó kedvü emberek, sokat kacagunk együtt, bár természetesen az élet hoz fájdalmat is, de a szép jövö reménysége gyógyír
Csak csatlakozni tudok Katyhez.
A Mi Istenünk a legjobb Isten a világon, mert kitalálta azt hogy mi kép mentheti meg az embereket Ádám hülyesége miatti haláltól, és szenvedéstől-
s ehhez a Fia is készségesen hozzá járult pedig nem érdemeljük meg.
s ha Jehova azt mondta volna:
"Nem adom a fiamat ezekért....?" Meg tehette volna.
Lemondott a fiáról és végig nézte hogy az aljas emberek meggyötörték. Csak hogy nekünk jó legyen.
Így jócskán mind a kettőnek a maga rendje és módja szerint jár az elismerés.
az Atyának a lehetőségért, a megoldásért, és Jézusnak is hogy Ő pedig végig csinálta az Atyja nevének megszenteléséért, és az emberek életéért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!