Hogy lehet, hogy nem rendül meg a hited?
Szervusz
Szomorúan olvasom lelki gyötrődésedet, de ugyanakkor talán ez kell ahhoz, hogy közelebb kerülj ahhoz. akinek a közelségére annyira vágyódsz!
Valóban igaz az, hogy Isten nem egy kívánság teljesítő gép, aki automatikusan minden emberi kívánságot teljesít, illetve megad. Ad Ő, de nekünk kell hozzá igazodnunk és nem fordítva.
Ha úgy érzed nem hallgatja meg Isten az imádat, keresd meg az okát. Ő arra kér, "szüntelenül imádkozzunk", ami azt jelenti, állandóan szeretne kapcsolatban lenni velünk.
Rengeteg kérdést föltettél, ami mind-mind egy egy beszélgetés témája lehet:
Hol van az Isten?
Miért nem jön el az Isten?
Miért nem ad jelet az Isten?
Isten miért nem gyógyította meg Őt? És sok jó embert?
miért nem küld el ismét valakit az Isten?
Hogyan higgyek?
Neked, hogy nem rendül meg a hited?
Mond csak melyikre szeretnél leginkább választ? Mindegyikre?
Ugye nem gondolod komolyan, hogy ez a fórum alkalmas erre. Arra igen, hogy mindenki véleményt formáljon. Ezt teszem én is.
De az biztos, ha sírva keresed Istent, és ebben ki is tartasz, meg fogja adni a segítséget neked, csak kövesd te is a Tőle jövő tanácsot.(Zsoltárok 1:1-3)
Például azt írtad, ne idézzenek a Bibliából. Miért? Nem szereted? Az az Isten Szava, amelyen keresztül Isten kommunikál veled. Miért nem szereted hallgatni? Azt várod Istentől, hogy hallgassa meg a hozzá intézett imáidat(beszédedet), viszont azt nem szereted ha Ő szól hozzád? Látod én is kérdezek tőled, hogy megértselek. Ha nem jól értem, elnézést kérek.
Soha sehonnan nem fogod megismerni úgy Istent, mint a Bibliából. Ebből a célból íratta le a számodra: hogy közel kerülj hozzá, és választ adhasson NEKED az összes felmerülő kérdésedre. Valamikor nekem is sok sok kérdésem volt Istenhez. Nem csak azokra kaptam választ, de azokra is, amelyek útközben merültek fel. Ma már Isten nem egy láthatatlan erő a számomra, de olyan Atya, aki minden gondolatomra figyel, vigyáz rám, és megóv ettől az istentelen világ minden ártalmától, ami tartósan káromat okozhatná. Szívből kívánom, hogy ennyire ismert meg a Teremtődet, és sok sok gondodtól megszabadítod saját magadat is.
Üdvözöllek.
elnézést ez lemaradt:
"Hogy lehet, hogy nem rendül meg a hited?"
Úgy hogy biztos és pontos ismeretre épül.
Rendült már meg a hitem, de azóta már biztos vagyok, hogy van Isten, mert újra megtapasztaltam. Szeretnélek megkérdezni, hogy jársz-e olyan közösségbe, ahol megtért hívők vannak, akiknek tényleg személyes kapcsolatuk van Istennel? Nagyon fontos ahhoz, hogy megmaradj a hitben. Isten ma is tesz csodát. Nem gyógyít meg mindenkit, de több olyan embert is meggyógyított, akikről már mindenki azt hitte, hogy meg fog halni. Az egyik ilyen rákos nő pont akkor gyógyult meg, mikor Istenre rábízta magát teljesen és azt mondta, hogy rábízza, hogy magához veszi vagy még engedi, hogy itt a földön éljen.
Hallottál Nick Vujicic-ről? Nagyon jó példája annak, hogy mikor rossz dolog történik akkor Isten azt jóra tudja fordítani.
Jaj ennél már csak a szeretteinket rosszabb elveszíteni.:(
Én ezért tartom undorítónak a világot és nem ajándéknak. Nem egy csodálatos körforgást látok benne, amiben csak magunkért kell élni (akár eltaposva a másikat), hanem egy rothadó üres világot, fehérre és rózsaszínbe bemázolva, amiben gyökeret vert a halál, pusztulás.
Sajnos ez van. Ettől nem lehet menekülni.
Nem érdemes rajta rágódni, mert jobb nem lesz csak rosszabb.
Viszont miért ne lenne értelme élni, ha meghalunk?
A szeretetért van értelme.
Ami biztos, az az, amit látsz a világból. Hogy utána mi lesz, nem tudhatod. Ha rossz az életed meg kell próbálni megváltoztatni, ha jó, akkor pedig megbecsülni.
Sokkal jobbban fogod érezni magad, ha adsz a világnak...
Nem úgy értem, hogy szolgáld a világot, hanem ne csak magadért élj, hanem másokért, egy szebb világért.
"De akkor sem tehetsz meg mindent. Ugyan is vannak törvények amelyeket be kell tartani persze megszegheted ezeket is de annak következményei lesznek"
Látom nem érted. Veled hányszor történ meg, hogy rádszóltak a szüleid/nagyszüleid, hogy valamit ne tegyél ne csinálj mert az úr nem örül neki? Velem sokszor.
Ráadásul a kérdező gondja is vallása korlátaiból ered. A hite nem engedi elfogadni az igazságot és ez gondot okoz neki. Talán a legnagyobb a gondot, amit egy vallás okozhat.
Nyílván embert nem szabad ölni, nem erre gondoltam.
"Olyan emberekhez szóltam, akiknek erős a hitük, nem olyanokhoz, akiknek nemhogy nem erős, de egyáltalán nincsen. Megkérem azokat, akik az utóbbi kategóriába tartoznak, hogyha írni akarnak, ne tegyék, mert ezek a szövegek nem segítenek és nem is érdekelnek jelenleg"
Sajnálom, hogy visszautasítod a segítséget. A megoldást nagyon rosz helyen keresed. Lelki gondjaid vannak és azzal, hogy kategórikusan elzárkózol az értelmes gondolatoktól, csak jobann mélyűlhetnek a gondjaid. A legjobb szándékkal írom ezek neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!