Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit takar az ha vki jehova?

Mit takar az ha vki jehova?

Figyelt kérdés
2013. dec. 17. 20:00
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
8%

Szervusztok.

Azért egyet nem értek.

Ha valaki egy "más hitről" érdeklődik, akkor soha nem olvastam ilyen aljas megvetéssel teli beszólásokat, mint amikor Jehova Tanúi felől érdeklődnek.

Pedig ha jól megnézzük a történelmet egyes "felekezeteknek" már sok van a számláján a Tetteik miatt, de milyen jól megbocsátják egymásnak a lopást a hazugságot, a paráznaságot,STB mert ugye ezek megengedettek a Biblia Tiltása ellenére

Persze magukkal szúrnak ki, de az már az Ő problémájuk.

Ha valaki a Tanúkról érdeklődik, akkor annak ellenére, hogy a 239. országban élő közel 8. millió Jehova Tanújáról, semmi hírt nem lehet hallani:

Hogy háborúznának, vagy sztrájkolnának, vagy politikai rasszista, fajgyűlöleti stb összecsapásokat hajtanak végre

az emberek ennek ellenére még is akkora gyűlölettel van ezen csoport iránt, akik békében élnek egymással, és az embertársaikkal, hogy fel merül a kérdés:

Miért?

Mert házról házra bibliával a kezükben járnak és hirdetik Isten királyságának jó hírét?

Mert nem paráználkodnak, nem dohányoznak, nem lopnak, nem vesznek részt a világban zajló dolgokban?

De hát Jézus erről beszélt, hogy egy kereszténynek ez a dolga. Ez ad okot az utálkodásra?

Mert becsöngetünk és beszélgetünk az ember társainkkal Bibliai dolgokról Jézus parancsára?

Vagy mert egy kiközösített személy aki olyan bűnt követett el, bosszút áll és az embereknek befeketíti a valamikori testvéreit? ahelyett hogy kijavítaná a helytelenségét, és újra visszatérve élvezné a békés kapcsolatot Istenével és a testvéreivel?

Jehova Tanúi ugyan olyan gyarló tökéletlen emberek mint bár ki más,

Csak próbálnak úgy élni ahogy leírták.

Komolyan mondom akik nagy emberi károkat okoznak, azokat nem kezelik itt ekkora gyűlölettel mint a Tanúkat, akiknek a prédikáló szolgálaton kívül, nincs olyan mérvű utálatra okot adó tettük, mint egy gyilkosnak...

A Rendszer nem működik Isten uralma nélkül, az emberi uralmak meg ennyit tudnak, és még sem szidják őket, annyira, pedig sokan éheznek és fagyoskodnak a rossz emberi uralmak alatt, S most hogy az emberek készülnek a "nagy ünnepre" most sincsenek békében.

Nincs hatása Jézus "születésének" ünneplése az emberekre, mert akkor elgondolkodnának.

Bocsánat de ez kijött.

2013. dec. 17. 21:12
 12/27 anonim ***** válasza:
20%

Elvették a gyermekid életét?

Na ne mond?

Én nem vettem el a gyermeked életét, nem is ismerlek.

S ha már a zaklatásnál tartunk, meglehet szépen mondani azt amit egész évben leírtunk úgy látom nem elégszer, lehet szólni, és akkor jelezve lesz, hogy ott ne keressenek.

Remélem "jó lelki ismerettel fogsz ünnepelni" ezek után.

S a gyermekeid is megtanulják, hogyan kell káromkodni, igazán jó példa vagy nekik?....

2013. dec. 17. 21:16
 13/27 anonim ***** válasza:
16%

Kedves Kérdezőnek a válasz.

Ahhoz hogy valaki Jehova Tanúja legyen elengedhetetlen hogy először is hogy megtanulja a biblia alaptanításait értelmezni és az életében alkalmazni.

ezt egy Díjmentes, elkötelezettségtől mentes tanulmányozás keretében teheti meg.

Ha a Tanulása során az a meggyőződése alakul ki, hogy megtalálta a helyes utat amely szerint Jézus tanítványává válhat, akkor lehet "elkötelezettségre" jelentkezni.

Ezt egy Istennek végzett önátadás és utána egy keresztelkedés követi, de csak akkor ha már nincsenek és nem is gyakorolja a régi helytelenségeit, amit addig tett.

Példa:

Nem dohányozhat, nem élhet szexuális életet, csak a törvényes feleségével, férjével, nem lophat, nem hazudhat, nem vehet részt a világban zajló eseményekben, bár itt kell élnie a világban. Nem lehet részeges, kábítószer élvező, igyekeznie kell elsajátítania a krisztusi önfeláldozó életet, hogy nem él többé magának, hanem első helyre Isten királyságát és annak érdekeit teszi, és csak azután szán időt a saját kedvtelésének.

Az életében meg kell látszania, hogy keresztény életet él, ezért kell leszoknia mindenről amit a "világi" életében megengedett magának.

Ha ezt valaki nem tudja vállalni, akkor ne akarjon Jehova Tanúja lenni.

Remélem tudtam segíteni.

Egy Tanú.

S végeznie kell az evangélium hirdető munkát Jézus parancsával összhangban.

2013. dec. 17. 21:39
 14/27 anonim ***** válasza:
49%

Egy olyan szekta, aminek a megalapítója átírta a Bibliát. A tagok bigott, agy mosott emberek. Mar a kicsi gyereket is viszik hetente néhányszor biblia-órákra. Ahol "magyarázzák" nekik, hogyan kell érteni a bibliában leírtakat. Felnőtt korukra betéve tudják a biblia igéit. Csak egymással házasodhatnak. Ha valaki felnőtt korában kilép a közösségből, azzal a családtagjai sem állnak szóba. Ha valaki súlyosan megsérül vagy betegség miatt vért kellene kapnia, nem engedélyezik. Inkább hagyják meghalni.

Házról-házra járnak téríteni és ha szóba állsz velük, nem lehet őket elküldeni.

2013. dec. 17. 21:42
 15/27 Storm Crow válasza:
69%

"A szekta fogalom mai használata viszonylag pontatlan és kevéssé szelektáló. Egyik jelentése: az uralkodó egyháztól elszakadt, többnyire nem bevett vallási csoportok, a másik jelentés szerint: szorosan összetartó, azonos nézetű, a külvilágtól elkülönülő csoport; zárt csoportosulás valamely közösségen belül."

-az erőszakosat nem fizikális vonatkoztatásban írtam. térítenek mindenkit akkor is ha az illető nagyon nem kíváncsi rájuk.

-nem kirekesztőek? csak azokkal foglalkoznak akik osztoznak a hitükben, azok akik nem ugyanis rossz hatással van rájuk(szerintük) és bűnbe vihetik. a térítés teljesen más téma, ne keverjük ide. pl.: Jehova lány nem járhat mondjuk református sráccal, nem nézik jó szemmel ha barátkozik "külsősökkel"

-fanatikusok,legalább is a többség

-nem tudnak érveket felhozni, hogy miért is az ő vallásuk az egyetlen és igazi

-hitük szerint nincs pokol, mindenki fel fog majd támadni, de az után csak az élhet örökké akik az igaz vallást és az igaz istent (Jehovát) tisztelik és szeretik

és tényleg elhiszik hogy örökké fognak élni...

(Egy Jehova Tanuja lánnyal ismerkedtem meg évekkel ezelőtt és elég sok probléma is származott belőle)

2013. dec. 17. 21:51
 16/27 anonim válasza:
tanú
2013. dec. 17. 21:59
 17/27 anonim ***** válasza:
69%

Én még hozzátenném, hogy a legkorábbi, első századi keresztyén hívőknek a nézeteit vallják, legalább is ezt mondják. Erre hivatkoznak egyes tanításaikkal kapcsolatban.

Viszont elengedhetetlen megjegyezni azt, hogy csak akkor hivatkoznak rájuk, mikor megegyeznek a nézeteik, máskülönben nem, ugyanis fellelhető azért, néhány különbség...

Én csak ennyit mondtam, nem akarok bele keveredni.

2013. dec. 17. 22:01
 18/27 anonim ***** válasza:
22%

Kedves 14-es válaszoló.

Jehova Tanúi nem írták át a Bibliát, a nyelvtani értelmezése ugyan az, mint a többié, sőt Mindent egybe vetve, sok ezer Biblia fordítást megvizsgálva adtuk ki az újvilág fordítást, hogy modern érhető legyen az olvasása.

Több év tizedes kemény munka van mögötte, és vannak bibliával foglalkozó szakemberek ha nem is mindenki, de vannak akik elismeréssel adóznak ezen kiadásoknak.

S akkor beszélhetnénk arról is hogy a régi Károli Gáspár Fordítású bibliát miért nem adták ki úgy ahogy eredetileg írta.

Ugyan is össze hasonlítva két Károli Gáspár fordítás sem egyezi egymással. Ezere miért nem nézel utána.

Sőt a Kámori féle fordítás sem egyezik más ökumenikus fordításokkal,

Meg tudjuk magyarázni, hogy miért nem foglalkoznak a Tanúk "szorosan" egy más hitbeli emberrel

az oka az : Isten soha nem engedte a választott népének az ó korban sem, hogy másokkal keveredjenek.

Ez nem jelenti azt, hogy nem beszélgetünk velük, Magamból indulva nagyon jó kapcsolatban vagyok a környezetemmel, szomszédaimmal, család tagjaimmal, pedig nem osztoznak a hitemben.

a vérátömlesztésről nem beszélek, mert leírtuk a helyes néző pontot ez ügyben, utána lehet nézni, és nem hagyják meghalni a gyermekeiket, hanem a lehető legszínvonalasabb orvosi eljárást választják.

De muszáj minden egyes alkalommal támadást indítani,ugyan azzal a váddal, újat nem tudnak mondani.

Hirtelen csend és utána valaki kezdi újra, nehogy béke legyen, lemerem fogadni, hogy "vallásos" az illető.

S a világon egyre több helyen már nem tanúknál is alkalmazzák, mert kérik az alternatív kezeléseket, mert egészségesebb és olcsóbb is. Nem vitatkozom erről.

ez csak egy felröppentett hír, de nem tudnak tömeges halálesetekről beszámolni, mert nincs ilyen csak a szájuk jár, és az újságok a Média már rég közölte volna ezeket

"Pedig jön a nekik "szeretet" ünnepe....

Csak az a baj, hogy ünneplik, nem gyakorolják.

2013. dec. 17. 22:13
 19/27 anonim ***** válasza:
65%

Az egyik munkatársnöm, egyszer csak elkezdte elöttem szidni a Tanúkat. Majd kapcsolt, rámnézett, és bocsánatot kért tölem.

Másik kolleganöm azt kérdezte tölem: Te Kati, te veled mindenröl el lehet beszélgetni, és sokat nevetni, mond már meg, mi bajuk van az embereknek veletek?

Nem szeretném ha ez úgy tünne, hogy dicsekedek, de egy kevés kivétellel, amikor megismertek engem a kolegák, normálisan, emberi tisztelettel viselkedtek velem szemben.

A probléma sokaknál az, hogy elszajkózzák azt, amit másoktól hallottak. Sokan elhiszik mit ír a bulvár.

Figyeljétek meg, a vallás mennyi gyilkosságot követett el, akár a keresztes háborúkról beszélünk, akár az elsö és második világháborúról, akár a boszorkányperekröl.... A papok ott voltak és vannak megáldva a katonákat a fegyvert.

=En azon gondolkodtam el, hogy amikor egymással szemben megölik hittársukat a katonák, hová küldik öket a papok? A mennybe, vagy a pokolba?

Jehova Tanuit a nácik kegyetlenül üldözték, mivel nem voltak hajlandók fegyvert fogni embertársaik ellen. Ezzel így voltak az elsö keresztények is a római birodalomban.

Jézus Krisztus megjövendölte : A világ gyülölni fog titeket, de ne féljetek én legyöztem a világot. Azt is mondta, hogy sok hazugságot fognak ellenünk beszélni az emberek és gyülöletesek leszünk minden nép elött.

Mikor buta, gyülölettel teli támadásokról meg hazugságokról olvasok velünk szemben, tudom, hogy a jó oldalon vagyok :-)

2013. dec. 18. 07:21
 20/27 KZitus ***** válasza:
58%

Szervusz

Mit takar ha valaki Jehova tanúja?

Íme a pontos információ:

Ők, olyan emberek világméretű keresztényi közössége, akik tevékenyen tanúskodnak Jehova Istenről és az emberiséget érintő szándékairól. Hitnézeteik kizárólag a Biblián alapulnak.

Milyen hitnézetek különböztetik meg Jehova Tanúit a többi vallástól?

1. Biblia: Jehova Tanúi hiszik, hogy a teljes Biblia Isten ihletett Szava. Nem emberi hagyományokban gyökerező hitvalláshoz ragaszkodnak, hanem minden hitnézetük esetében a Biblia a mérvadó.

2. Isten: Jehovát imádják egyedüli igaz Istenként, és nyíltan beszélnek másoknak róla és mindarról, amit szeretettől indíttatva az emberiségért tenni szándékozik. Aki nyilvánosan tanúskodik Jehováról, azt általában úgy azonosítják, mint aki ahhoz a csoporthoz tartozik, melyet „Jehova Tanúi” néven ismernek.

3. Jézus Krisztus: Nem abban hisznek, hogy Jézus Krisztus valamilyen háromság része, hanem a bibliai kijelentésekkel összhangban abban, hogy ő az Isten Fia, Isten első teremtménye; hogy mielőtt emberré lett, már létezett, s élete az égből átkerült egy Mária nevű szűz méhébe; hogy áldozatként bemutatott tökéletes emberi élete lehetőséget nyújt a megmentésre és az örök életre mindazok számára, akik hitet gyakorolnak benne; hogy Krisztus Istentől kapott hatalommal 1914 óta tevékenyen uralkodik mint Király az egész föld felett.

4. Isten Királysága: Hiszik, hogy Isten Királysága az emberiség egyedüli reménysége; hogy ez valóságos kormányzat; hogy hamarosan felszámolja a jelenlegi gonosz világrendszert, beleértve az összes emberi kormányzatot; s hogy új rendszert hoz létre, amelyben igazságosság uralkodik.

5. Égi élet: Hiszik, hogy 144 000 szellemmel felkent keresztény együtt fog uralkodni Krisztussal királyként az égi Királyságban. Nem hisznek abban, hogy mennyei élet lesz minden „jó” ember jutalma.

6. Föld: Hiszik, hogy a földdel kapcsolatban megvalósul Isten eredeti szándéka; hogy a földet egyszer majd csakis Jehova imádói fogják benépesíteni, s ezek örök életnek örvendhetnek emberi tökéletességben; hogy még a halottak is lehetőséget kapnak a feltámadás által arra, hogy részesüljenek ezekben az áldásokban.

7. Halál: Hiszik, hogy a halottak semmit sem tudnak; sem örömet, sem fájdalmat nem éreznek valamiféle szellembirodalomban; nem léteznek, csak Isten emlékezetében, s ezért kizárólag a feltámadás jelenti a jövőbeli reményüket.

8. Utolsó napok: Hiszik, hogy 1914 óta a jelenlegi gonosz világrendszer utolsó napjaiban élünk; hogy mindazok, akik szeretik az igazságosságot, túlélők lesznek a megtisztított földön.

9. Nem része a világnak: Komolyan arra törekszenek, hogy ne legyenek része a világnak, ahogy arról Jézus beszélt igaz követőinek egyik ismertetőjeleként. Őszinte keresztényi szeretetet mutatnak embertársaik iránt, de sem a politikában, sem a nemzetek háborúiban nem vesznek részt. Gondoskodnak családjuk anyagi szükségleteiről, de a világtól eltérően nem törekszenek kapzsi módon anyagi javakra és hírnévre, s nem merülnek bele szélsőséges élvhajhászásba.

10. Alkalmazzák a Biblia tanácsait: Hiszik, hogy fontos alkalmazni Isten Szavának a tanácsait mindennapi életük során — otthon, az iskolában, a munkahelyen és a gyülekezetben. Múltjától függetlenül bárki Jehova Tanújává lehet, aki felhagy az Isten Szava által elítélt szokásokkal, és alkalmazza az Istentől kapott tanácsokat. Aki azonban ezután házasságtörő, parázna vagy homoszexuális életmódot folytat, kábítószerezik, részegeskedik, hazudozik vagy lop, azt kiközösítik a szervezetből.

A fentiekben röviden megemlítettem Jehova Tanúi hitnézetei közül néhány kiemelkedőt, de korántsem az összes olyan hitnézetet, amely megkülönbözteti őket a többi vallásos csoporttól.

Megkérdezhetem kedves kérdező mi indított a kérdésed kiírására?

2013. dec. 18. 08:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!