Annyira szeretném elhinni hogy igen de valahogy nem tudom, most már van bibliám és olvasok belőle gyakran sokat imádkozok, de valahogy mégse tudok benne hinni olyan nehéz ez és össze vagyok zavarodva. Attól is félek hogy ha mégis létezik és mennyország van hogy ott örökké kell élni az örökkévalóság az nagyon sok abba bele se tudok gondolni. (lehet az utolsó mondatom hülyeség, de én félek...)
Nem tudom elhinni hogy bibliát isten irta vagyis több férfi akinek ISTEN mondta a dolgokat hogy irják le.
De hogy hihetnek abban ami nem is bizonyítható, nem láttuk hallottuk szóval semmi. Valaki segíthetne nekem, vagy tanács...
illetve: ha el tudod fogadni, hogy nem csak jóságos, hanem gonosz is, akkor képessé válsz hinni benne, csak akkor már minek.
2009. okt. 27. 22:16
2/31 anonim válasza:
Nem létezik.A Biblia összeválogatott novelláskötet,nem kell komolyan venni.
2009. okt. 27. 22:17
3/31 anonim válasza:
Sajnálom hogy egyből két negatív választ is kaptál! Én ugy gondolom és hiszem, hogy a JóIsten igen is létezik.Nem kell igazából belemenni a miértekbe meg a hogyanokba.Meg azt sem kell kutatni hogy ki ő, sőt mondok valamit én speciál még a bibliát sem olvasom és templomba is max évente egyszer járok...de hiszek.hiszem hogy létezik valaki ( Isten) aki nekem segít,ha az életemet rámerem bízni és teljesen átadni magam Neki akkor segít.csakfigyelni kell kis aproságokat! nevezzük ezt sorsnak, angyalnak vagy bárminek.Mindenben lássuk a jót és a szépet ( optimistán) és nefeljtsünk el hálásak lenni, a bajban pedig nyugodtan fordulhatunk hozzá! De ez nem azt jelenti hogy ne mi oldjuk meg a problémákat.Ő csak segít sugalni ő küldi az első érzést gondolatot ami egy egy problémánál felmerül! higyél! ;) probáld ki:) sok sikert!
2009. okt. 27. 22:21
4/31 anonim válasza:
Szerintem létezik.
2009. okt. 27. 22:21
5/31 anonim válasza:
Majd jövő nyáron,menj ki az udvarra,ha csillagos az ég,feküdj hanyatt a fűben,aztán kérdezd meg magadtól,hogy van-e valami olyan megfoghatatlan ami befolyásolja az életünket.
Ha felnézel az égre tudod,hogy ott a végtelen világűr,pedig nem látod,meg nem is tudod megfogni.Vannak dolgok amit egyszerűen érezni kell.
A Bibliát,ha olvasod,majd rájössz,tökmindegy ki írta..
Egyébként ha még semmilyen vallási képzésben nem részesültél,akkot az Újszövetséggel kellene kezdeni.
2009. okt. 27. 22:25
6/31 anonim válasza:
szerintem meg nem létezik, de felesleges a kérdés, ugyis lesz olyan aki hisz benne, és olyan is aki nem.
2009. okt. 27. 22:26
7/31 anonim válasza:
22.17:hát az hagyján,hogy a Bibliáról fogalmad sincs,de hogy a novella jelentését se ismered cöcöcö
2009. okt. 27. 22:29
8/31 anonim válasza:
Nincsen Jóisten, mert ha lenne, nem engedte volna meghalni a kislányom. :(
2009. okt. 27. 22:29
9/31 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, még irjatok nyugodtan
2009. okt. 27. 22:35
10/31 anonim válasza:
22.29:
Nagyon sajnálom,viszont azt tanultam mindennek oka van.Lehet Neki így volt a jobb.
Viszont profánul hangzik,de igaz:
Isten nem hülye,mindenkire annyi terhet rak,amennyit elbír.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!