Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért hiszel a Bibliának?

Miért hiszel a Bibliának?

Figyelt kérdés
Hogyan győzött meg téged? Volt hogy kételkedtél vagy ezt alapnak tartod, hogy a Biblia Isten szava?
2013. máj. 7. 13:26
 1/7 anonim ***** válasza:
86%
A Biblia nem a hit alapja, hanem a hitgyakorlás eszköze. Nem a Biblia győz meg. A Biblia inkább azt mondanám, hogy egy mankó. Te benned van, ami meggyőz, ami az Isten.
2013. máj. 7. 13:44
 2/7 anonim ***** válasza:

Számomra Jézus Krisztus személye hitelesíti a Bibliát. Tanításai igen magas erkölcsi színvonalat képviselnek, ezért hihető, hogy Istentől származnak. Megerősítésül pedig tett egy rakás nem hétköznapi csodát (vízen járás, emberek feltámasztása, tenger lecsendesítése, feltámadás, stb.)

A róla szóló Újszövetség hitelességéről:

Hogyan lett könyvvé az Újszövetség?

[link]

[link]

Manipulálta-e az Egyház Jézus üzenetét?

[link]

[link]

Fentiekből visszafejtve hitelesítődik számomra a Biblia egésze (az Ószövetséggel együtt).

Isten szellemi nagysága teremtéséből látszik. A magas szellemiség része a magas erkölcsiség. Ennek viszont ellentmondani látszik a világban lévő sok igazságtalanság. Hogy lehet, hogy Isten jó, magas erkölcsű, a világ mégis tele igazságtalansággal? Mert lázadás történt, melynek az ember is részese lett.

Ha megfigyeljük a világot, a kereszténység világképe ad értelmes magyarázatot rá.

2013. máj. 7. 17:27
 3/7 yuda ***** válasza:

Volt idő, mikor szorgos templomba járó voltam és érdekelt volna a biblia, de sem a templomban nem igazán hallottam erről beszélni(szóvirágok, szófordulatok voltak inkább és aktuális események kibeszélése), és amikor magamtól olvastam, nem értettem az egészet.

Túl száraznak tűnt és értelmezhetetlennek. Leginkább a legendás történetek fogtak meg, mint pl. Sámson története.

Ennyi jutott el hozzám, pedig őszintén megpróbáltam.

Fordulat akkor állt be, mikor befogadtam Jézus Krisztust a szívembe, elfogadtam személyes megváltómnak, gyógyítómnak, szabadítómnak. Ezután, a biblia hirtelen megnyílt, megtelt élettel. Azóta is értem. Minél inkább olvasom, annál mélyebb, egyre aktuálisabb, naprakészebb.

Jelentősége túlnőtt mindenen, amit addigi életemben megtapasztaltam.

Először tehát nem értettem, nem hordozott egy kultúrkönyvél nagyobb jelentőséget, de amikor személyesen megismertem a világ Megváltóját, megnyílt a szemem, értelmem a bibliára.

Legjobban talán úgy tudnám kifejezni, mint amikor Jézus megkérdezte a tanítványokat, hogy el akarják e őt hagyni és Péter így felelt:

"Felele néki Simon Péter: Uram, kihez mehetnénk? Örök életnek beszéde van te nálad."

Bibliában Isten beszéde van és tartalmazza az üdvösséghez, örök élethet, erkölcsös és boldog élethez a szükséges dolgokat. Semmi más nem tudja ezt megadni.

Nem emberi beszéd, nem egyfajta műveltség, hanem az élet beszéde.

De ehhez kell, hogy Szentlélek ott legyen az ember mellett, és magyarázza, tanítson.

2013. máj. 7. 18:16
 4/7 KZitus ***** válasza:

Szervusz kedves Kérdező!

Azt gondoltam a Bibliáról, hogy az egy olyan vallásos könyv, amelyet nem érdemes olvasni, mert - úgy gondoltam - minden vallás a saját igazát látja, láttatja benne és engem egyáltalán nem érdekeltek a vallások, az évezredek alatt az emberiség ellen elkövetett bűnök miatt.

De eljött egy időszak az életemben, amikor nagyon sok kérdés merült fel bennem, rengeteg könyvet olvastam el, filozófiától tudományosig, de ahány ember, annyi fajta elmélet és magyarázat, amelyek egyike sem adott igazán kielégítő választ a kérdéseimre.

Például arra, miért vagyunk mi emberek itt a földön? Mi az élet célja? Miért szenvedünk és halunk meg? Honnan kerültünk mi emberek ide a földre? Milyen célból? stb. stb.

Nem hittem, hogy a Biblia tud ezekre válaszolni, de azt hallottam másoktól, hogy a Biblia az Isten szava, és úgy döntöttem, adok egy esélyt a Bibliának hátha kihámozok hasznos dolgokat belőle. Ha nem - gondoltam - legföljebb abbahagyom az olvasást.

Meg arra is gondoltam, kell az ember műveltségéhez, hogy elolvassa a Bibliát.

Hát meglepődtem, amikor szép sorban nem csak a kérdéseimre kaptam meg a válaszokat, de rájöttem mennyire rosszul ítéltem meg a Bibliát.

Van saját könyvtáram, de az összes nem ér fel a Biblia (66 könyvből áll)egyetlen könyvével sem.

Rájöttem (bizonyítékokkal), hogy a Biblia tényleg Isten szava. Mindent leír, hogy boldog, kiegyensúlyozott életet élhessek már most is. Célt ad az életemnek. Szüntelenül hálás vagyok Istennek az életemért, mert már tudom, van miért élnem. Megtanított békességben lenni (élni) még az ellenséges emberekkel is. Megtanított arra, hogy az Istennel ápolt szoros kapcsolat mennyi örömet és boldogságot ad, hiszen azt ígéri: "Jehova áldása az, ami gazdaggá tesz, és ő nem ad ahhoz fájdalmat" (Példabeszédek 10:22) Számtalanszor tapasztaltam ennek az ígéretnek az igazát.

"Hogyan győzött meg téged?" - kérdezed. Kitartó sok-sok olvasással és imával, amelyben állandóan kértem Istent segítsen megértenem úgy a Szavát, amilyen szándékkal leíratta és megőrizte a számomra ezt a csodálatos könyvet.

Kedves Kérdező. A Biblia ezenkívül a mi (emberek) élő történelmünk, amelynek az első könyvében le van írva miért és hogyan lettünk itt a földön megteremtve, miért öregszünk és halunk meg, az utolsó könyvben Isten elmondja hogyan vezeti ki az emberiséget a bűnös, halálraítélt állapotából, a közötte (első és utolsó között) lévő könyvek pedig azt mondják el, mi mindent tett Isten, hogy a szándékát megvalósítsa.

Ezt a könyvet nem lehet letenni. Erre naponta szükség van, éppen úgy, ahogyan enni is kell naponta ahhoz, hogy életben maradjunk.

Azt mondta Jézus: "„Meg van írva: »Ne csak kenyérrel éljen az ember, hanem minden kijelentéssel, amely Jehova szájából származik«” (Máté 4:4).

2013. máj. 7. 18:27
 5/7 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező

Sokáig nem is tudtam minek nevezzem a bibliát.

Igazából szerettem volna "vallásos" lenni de számomra a biblia nem volt fontos eszköz, úgy gondoltam, hogy elég ha bemegyek a Templomba és ennyi.

Aztán amikor elkezdtem olvasni, majd tanulmányozni, minden világossá vált.

Egyszerű emberek ezt a könyvek tárházát, csak úgy nem írhatta le magától, mert akkor ha ez embertől származik, akkor mi emberek miért nem tudjuk alkalmazni.

S honnan tudták volna, hogy mi lesz 200- vagy akár 1000. év múlva, ami valóban úgy is lett.

A bibliában van egy idézet, ami megfogott:

(Dániel 2:27-30) . . .„A titkot, amely felől a király kérdez, a bölcsek, mágusok, mágiát űző papok és asztrológusok nem tudják megjelenteni a királynak. 28 De van Isten az egekben, aki a titkok Feltárója, és ő tudtára adta Nabukodonozor királynak, mi fog történni a napok befejező részében. Az álmod és fejed látomásai, melyeket az ágyadban láttál, a következők voltak: 29 Neked, ó, király, gondolataid támadtak az ágyadban afelől, hogy mi fog történni ezután, és a titkok Feltárója tudtodra adta, ami történni fog. 30 Előttem pedig ez a titok nem azért tárult fel, mintha bennem nagyobb bölcsesség volna, mint bárki más élőben, hanem azért, hogy annak megfejtése a király tudomására jusson, és hogy megismerd szíved gondolatait.

Itt a Babilóni királynak nem tudták megmondani, sem az asztrológusai, sem a papjai az álmot, csak Dániel Istene,

Nos Ez eléggé meggyőzött, hogy egy Isten van, és a Bibliát Ő íratta.

Katy Weaver

2013. máj. 7. 19:54
 6/7 anonim ***** válasza:

Kezd el olvasni, és rá fogsz jönni. Én 17 évvel ezelőtt azért kezdtem el olvasni, hogy megcáfoljam. Nem jött össze. Alul maradtam, és örülök neki.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2013. máj. 7. 20:00
 7/7 Mulder614 ***** válasza:
Hiteles tudományos szempontból. Megerősíti a hitet, ami biblia nélkül talán nem is létezne. Mélyíti a váltságáldozat iránti hálát, és nagyon jó útmutató a élet fontos, és kevésbé fontos részeihez is!
2013. máj. 8. 07:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!