Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi! Mért nem fogadjá...

Jehova Tanúi! Mért nem fogadjátok el azt, hogy Isten és Jézus egyenlő?

Figyelt kérdés

2013. ápr. 6. 11:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/217 A kérdező kommentje:

Na jó én vagyok a hülye most jut eszembe, régebben is azt hittem hogy Jézus és Isten külön személy igen ez nyilván való is csak ez az egyenlőség zavart be de nagyon.

Szimplán csak arról van szó, hogy Jézus és Isten igen is külön személy, viszont egyenlők a hatalmukat illetően nem?

Mert a Biblia is azt írja, hogy Jézus amikor a földön volt, akkor alá volt rendelve az embereknek, viszont amikor feltámadt, hasonlóvá vált Istenhez nem így van? Ez már helyes értelmezés részemről?

2013. ápr. 6. 19:44
 32/217 A kérdező kommentje:
A francba ennyire még nem kavarodtam össze. Most nem tudom mi ütött belém.
2013. ápr. 6. 20:01
 33/217 anonim ***** válasza:
30%

Hierarchia van. Eljön Krisztus, és megítél mindeneket. De az Atyának ítéletével. Eljön 1000 éves királysága. Majd ahogy a korintusbeli levélből is látszik, átadatik hatalma az Atyjának, hogy Ő legyen mindenek felett. Az Atya támasztotta fel, az Atya akaratából volt itt, az Atya igéit mondta, a hatalom neki adatott, stb. Ő a mi urunk. Meghajol minden térd előtte. Istentől van az Ő hatalma. A rendet szépen szemlélteti A Fáraó és József esete. Minden hatalmat a Fáraó Józsefnek adott. Amit ő mondott, az törvény volt a népnek. Senki nem volt felette, kizárólag a Fáraó.

Nem bonyolult, pusztán a hamis tanítások beleférkőztek évszázadokon keresztül az emberekben.

Jézust éppen úgy kell tisztelni, mintha a Teremtő Atya előtt állnál. Amit mond, mintha Ő maga mondaná. Ő a teremtő Atya egyszülött fia. Ha nem hiszel hatalmában, szeretetében, ítéletében, akkor elvesztél. Rá kell nézni, ahogy a rézkígyóra, Mózes népének a pusztában. Aki ránézett, az megmenekült. Jézus is ezt mondta:

Jn 3,14 És a miképen felemelte Mózes a kígyót a pusztában, akképen kell az ember Fiának felemeltetnie.

De a Bibliában az Isten kifejezés markánsan különválik Jézustól. Számunkra pont ugyan az, de hierarchiailag nem.

2013. ápr. 6. 20:01
 34/217 anonim ***** válasza:
73%

János 10,30.

Én és az Atya egy vagyunk. ἐγὼ καὶ ὁ πατὴρ ἕν ἐσμεν.

Ilyen súlyos metafizikailag telített mondatot nem ír le "véletlenül" senki, nemhogy a szeretett tanítvány.

Nem kell magyarázni, félremagyarázni meg főleg nem.

A ' ἕν = Egy ' akkori görögben Isten szinonimája volt.

Tehát -mint az gyakori a szentiratokban még megerősítve is ismétléssel.

(Mint az angyal híre: üdvözlégy, kegyelemmel teljes tkp: Örülj, kegyelembe fogadott! - itt is az üdvözlégy, örvendezz és a kegyelem ua. szóból - Χαῖρε, κεχαριτωμένη,)

Aki nem hiszi, nem baj,de nem keresztény. Az egész kereszténység lényegileg erről szól. A LOGOSZ testté lett és közöttünk lakozott.

Akkor visszaesett az ószövetségi hitre, vagy muszlim vagy miegymás. Fölösleges ezen vitatkozni: nem nagyjából, körülbelül, szimbolikusan, nem próféta(muszlim):

Jézus Krisztus a megtestesült LOGOSZ.

A szeretett tanítvány tanúbizonysága fontosabb, mint a nyakatekert félremagyarázkodások, a legfontosabb:

1n 1.

A mi kezdettől fogva vala, a mit hallottunk, a mit szemeinkkel láttunk, a mit szemléltünk, és kezeinkkel illettünk, az életnek Igéjéről.

2013. ápr. 6. 20:28
 35/217 A kérdező kommentje:

Ó nem igaz már. Akkor most mi van?

Nem lehetne úgy válaszolni, hogy simán csak egy mondatban? :D Ez a sok össze visszaság teljesen összekavart. Mindenki mást mond.

Akkor most CSAK IS A BIBLIA SZERINT, Jézus és Isten egyenlő vagy sem?

Én most úgy vagyok ezzel, hogy Jézus és Isten egyenlő, viszont külön személyek. Ezzel van esetleg valami baj?

Ha van akkor sem kell 50 mondatba példázni elég ha valaki 1 sorba leírja csak igaz legyen már :(

2013. ápr. 6. 20:56
 36/217 anonim ***** válasza:
=
2013. ápr. 6. 20:57
 37/217 A kérdező kommentje:
És jól értelmezem?
2013. ápr. 6. 20:58
 38/217 anonim ***** válasza:
Yes.
2013. ápr. 6. 21:00
 39/217 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2013. ápr. 6. 21:02
 40/217 A kérdező kommentje:
Ez a "LOGOSZ" Istent jelent? És hogyan jönnek ide a muszlimok? Nem értem *-* :D
2013. ápr. 6. 21:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!