Ti hogy lettetek vallásosak? Szerintetek az ilyen emberek boldogabbak, mint a nem vallásosak?
Van olyan ember, aki..de inkább szeretem azt a szót használni, hogy keresztény, vagy hívő, mert a vallásos szónak olyan fura íze van...de visszatérve:
-Alapvetően kétféle van.
Egyik tipus, aki úgy vallásos, és -ezért nem szeretem használni ezt a szót hívőkre-hogy eljár úgynevezett istentiszteletekre, mert mondjuk a felmenői is oda tartoztak, de az életében nem látszik semmi plusz. Ugyanolyan bűnökben él, mint aki nem is tartja magát hívőnek. Nincs különbség, ennek semmi értelme, haszna -képmutatás az egész.
Másik csoport és hála Istennek ilyen is van, akik számára az Istennel való személyes kapcsolat nem egy távoli, őskövület, hanem élő, energikus, minden napi kaland. Imádkozik. Van személyes kapcsolata a Mindenhatóval és valóságosan, gyakorlati módon megéli a hitét, ami viszont abszolut módon megkülönbözteti a környezetétől.
Ha nincs különbség életfelfogásban, világnézetben, beszédben, viselkedésben hívő és nem hívő között, akkor miről beszélünk?!
Sajnálatos, hogy vannak közösségek, és csak a mellüket verik, hogy ők keresztények, ám nagyító nélkül is ordít róluk, hogy semmi közük Istenhez.
Nincs élő hitük, bibliát nem olvasnak, keresztény közösségbe nem járnak...és olyan is van: feljön ide és osztja az észt, ami neki sincs.
Groteszk.
Szia!
Én 16 évesen tértem meg egy református táborban. Az elmúlt több mint 25 éves tapasztalatai után igen nagy biztonsággal kijelentem, hogy igen az életem boldogabb és kiegyensúlyozottabb, mint a korombelieknek általában. Két gyermekem van, egy normális családi házban élek egy átlagos autóval hitelek nélkül. Mindent a Jó Istennek köszönhetek mert ő adott erőt ahhoz, hogy ezt elérjem.
Üdv. Péter
Igen, szerintem a vallásos emberek valóban boldogabbak mint nem vallásosak.
De én ateista vagyok.
Ha a Bibliát veszed alapul az életedben mindenképp boldogabb életet élhetsz.
Megtermi benned a szellem gyümölcsét. Ami az öröm, és béke. Többek között.
#4-nek van igaza... már abból is látszik, hogy 0%-ra lepontoztátok.
Aki vallásos és boldog a hitéban, az vagy máshol is boldog lenne (tehát magának köszönheti és nem a vallásának) - vagy valami gond van az agyával.
Ezzel együtt én is azt mondom, hogy aki a boldogságot a vallásban találja meg, az menjen oda. Létezik ilyen hatás: de ez a közösség hatása, ahova tartozol. Az ember közösségi lény.
Ilyen alapon viszont az ateista is lehet boldog, hiszen egy értelmes, öntudatos közösségbe tartozik, akik tudják, hogy csak magukra számíthatnak, és akik előtt nyitva a világ.
A Biblia megértéséhez kell olyan is, aki segít. Nem lehet egyedül. Olvasgattam ateista blogokon állítólagos bibliai ellentmondásokat, mindre volt válasz, csak ezek nem akarják beismerni.
Én úgy lettem hívő, hogy megcsömörlöttem ettől a világtól és nem akartam elhinni, hogy tényleg ilyen hányadékok az emberek és semmi jó nincsen, ami benne van az emberben és vágyik rá. Volt rengeteg álmatlan, végigzokogott éjszakám, szenvedtem, éheztem, vertek, gyűlöltek.
Aztán találkoztam valakivel, aki beszélt nekem Jézusról, a szeretetről és éreztem, hogy ezt kerestem és hazaérkeztem.
Azóta már nem érdekel a múlt, nem érdekelnek azok a mocsokban és bűnben dagonyázó volt ismerőseim, akiknek mindene a pénz, a csillogás, a másik alázása, bántása, gúnyolódása. Engem már csak az élő Isten érdekel és Jézus, akit tiszta szívből szeretek. Azóta olvasom a Bibliát és nem találtam benne még ellentmondást. Aki ezt állítja, az vagy nem olvasta és hazudik, vagy nem érti.
Mondom, hogy álságos az egész kérdés.
Eleve egy ateista fel sem tenne egy ilyen kérdést, mert úgyis tudja, hogy nem ettől függ a boldogság.
A hívők keresik ész nélkül a boldogságot és győzködik egymást, hogy "ugye, boldog vagy?"
Aztán, hogy mennyire boldogok, az jól látszik a normális emberek 0%-os lepontozásából.
Gy.k: sok ember jár erre, aki a piros kezecskét nyomogatja (de nem ír, mert az már megerőltető lenne neki) - és egy se, aki a zöld kezet nyomná meg.
Ha viszont csak ettől függene, ti mit választanátok?
A boldog tudatlanságot, vagy a boldogság nélküli tudást?
A boldog tudatlanságot a birka választja, csak szólok...
"Akkor láttam meg az ÚR dícsőségét!a maga csodálatos pompájában."
A fél km-es levélből végül is nem lehetett megtudni, hogy pontosan mi történt.
De akármi is történt - egy normális isten nem szórakozik az emberekkel fénynyalábokkal meg hasonlóval, hanem eléáll a maga valójában!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!