Végezhetünk-e szentgyónást menzesz idején?
Végezhetsz Andika:)
Nehogy akkor jöjjön el az óra...
Persze, ennek ehhez semmi köze, nem tudom, milyen akadálya lenne.
Haldoklókat is gyóntatnak. A bűnbánat a feltétel, nem a biológiai folyamatok.
Belinkelem amit a másik kérdéshez írtam de csak is azért mert a témába illik (gyónás terén) és segíteni is szeretnék természetesen :)
Tehát:
Kedves kérdező ne tartozz azok közé, akik hisznek az ilyen gyónásokban templomok, szobrok (a bálvány imádás bűn) és papok körein belül!
A Biblia szerint Jézusnak kell a bűneinket adnunk! Meghalt értünk, a bűneink miatt csak is Ő tudja azokat átvenni.
Miért kellenek olyan helyek amik tele vannak tömve bálványokkal amikor simán a szobádban is megtudod tenni ezeket? Ráadásul nem egyedül, hanem magával Jézussal :)
Nincsenek dogmák amik alapján el kell mondani egy ilyen imát simán csak lehajtod a fejed és azt mondod: Jézus vétkeztem. Hiszem, hogy meghaltál a bűneimért a kereszten és kérlek mosd el véreddel a bűneimet. Jézus nevében ÁMEN!
Hidd el, egy ilyen ima sokkal többet ér :)
Szeretném mentségemre felhozni azt, hogy a Biblia is arra bátorít minket, hogy mi így éljünk és hidd el, Jézus amikor ezeket tanította, akkor nem volt olyan, hogy katolikus egyház.
Csak is Ő volt és van most is, akihez ilyenekkel lehet fordulni!
A helyszín nem lényeg. Ha a helyszín számítana valamit akkor valószínűleg Jézus nem egy olyan folyóban keresztelkedik meg, amiben az előbb már megmártózott pár 1000 bűnös ember :)
A Bibliának kell lennie az alap útmutatónknak, nem pedig a katolikus egyháznak. Tudod, a Biblia volt előbb :)
És a Bibliában tudtommal nincs olyan, hogy ilyen időben nem lehet a bűnt megbánni, úgy hogy nyugodtan csak menj Jézushoz és bánd meg neki a bűneid :)
"...nem a te személyes szektás véleményedre volt kíváncsi..."
1: Most szektáztad le az összes gyülekezetet amiben anno Jézus és az Apostolok tanítottak/munkálkodtak!
2: Nem az én véleményem ez, ha érdekel hogy kié, akkor menj vissza az általam írt 1. ponthoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!