Szerintetek létezik Isten? Miért?
Miért létezne?
Mi indokolná hogy létezzen a te vágyaidon kivül?
@3: Akkor létezik a Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvú és a Repülő Spagettiszörny is?
@Kérdező: Lényegtelen, hogy létezik-e. Két lehetőségünk van:
a; Létezik. Ekkor, mivel semmilyen hatását nem észleljük, nincs befolyása a világunkra, tehát érdektelen a létezése.
b; Nem létezik. Ekkor megint érdektelen a létezése.
Szerintem létezik.
Több dologból gondolom:
1. a teremtett világ utal rá. Lehet mesélni evolúcióról, de egyáltalán a Valami létrejöttét nem magyarázza meg.
2. az ember lelke utal rá. Ha csak test lennénk, akkor nem éreznénk semmit. Nem volna gondolatunk és akaratunk sem.
3. Személyesen megtapasztaltam. Az újjászületésen keresztül Isten maga nyilatkoztatta ki nekem önmagát. Ezt bárki megtapasztalhatja. Nem én vagyok az egyetlen, akinek az életébe belépett Isten. Az már csak hab a tortán, hogy csodákat is láttam.
Szerintem igen. A miérteket már sorolták előttem.
@ Tom Benko:
Nem gondolom azt, amit a 3. sz. alatti válaszoló; tehát szerintem nem attól létezik valami, mert hisznek benne, és ennek szerepe van az életükben. Legalábbis a hittől még a valóságban nem létezik semmi, a hit nem tudja valóságosan létrehozni Istent.
Viszont ha valóban van Isten, akkor nem csak az általad említett két lehetőség van; én írnék egy továbbit:
c., Létezik. Érzékeljük a hatását, van befolyása a világunkra. Tehát NEM érdektelen a létezése.
Tudományosan vagy objektív eszközökkel nem lehet bizonyítani, de nem zárható ki teljességgel. Akkor viszont érdemes elgondolkodni...
Üdv. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!