Az adventisták szerint a fenevad bélyege valóban a vasárnap megtartása a szombat helyett?
Sziasztok!
Kérdezz egy konkrétat és én konrét választ adok rá. Ne másik kritikai leírásaiból próbáld meg kihámozni azt, hogy mit tanítanak az adventisták, hanem kérdezz meg egy adventistát. Ennyire egyszerű.
Üdv. Péter
"hanem kérdezz meg egy adventistát. Ennyire egyszerű."
Nekem úgy tűnik, hogy ezen van...
Szerintem elég konkrét volt minden kérdésem eddig. Megkérdeztem, hogy szerintetek a vasárnap megtartása a fenevad bélyege-e vagy sem. Azt mondtad, hogy "van rá esély", hogy igen. Egy másik kérdésnél itt a gyk-en viszont már nem "van rá esély"-ként beszéltél róla, hanem egyértelműen a 4. parancsolattal hoztad összefüggésbe. Szóba kerültek a többi adventista felekezetek is és rájuk mutogattál, hogy ez valószínűleg az ő szélsőséges nézeteik. Egy másik helyen viszont azt mondtad, hogy a hitelveitek azonosak!
Ezek szerint ezeket a szélsőséges nézeteket vallod te is, csak nem akarsz róla egyenesen beszélni, és nem tetszik neked, hogy előhoztam ezeket a témákat, amiket szépen elrejtetek a nagyközönség előtt úgy téve, mint ha egy protestáns gyülekezet lennétek, miközben alapvető keresztény tanításokat nem fogadtok el (Krisztus kereszten befejezett munkáját például).
Az 1844-ről szóló kérdésemre se kaptam egyenes választ tőled, amikor konkrétan rákérdeztem Krisztus keresztáldozatáról szóló tanításotokra. Csak a féligazságot mondtad el, pedig az eredeti kérdés kiírása is egyértelműen a "vizsgálati ítélet" tanotokra irányult!
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..
(lásd #7, #9 és #10-es kommentek)
Sziasztok!
Van rá esély, hogy a fenevad bélyege valóban a vasárnap megünneplése LESZ. Bizonyos adventista felekezetek szélsőséges nézete szerint már most is az.
A hitelevekben logikusan nem fogalunk állást arról, hogy mi lesz a végidőben, mert ez nem hitelvi kérdés.
Mégegyszer hangsúlyosan visszautasítom, hogy lennének olyan témák "amiket szépen elrejtünk a nagyközönség előtt úgy téve, mint ha egy protestáns gyülekezet lennénk, miközben alapvető keresztény tanításokat ne fogadnánk el". Ez hazugság, és rágalmazás, úgyhogy jól fontold meg, hogy mit zagyválsz össze, mert átlépsz bizonyos határokat...
Köszönettel: Péter
Ellen G. White az állításoddal szemben a következőket tanította (nem csak találgatás szintjén!):
"A szombat kérdése lesz a vitapont a végső nagy ütközetben, amelyben az egész világ részt vesz." 6T 352. o.
"Az egész világot ellenségeskedésre izgatják a h. n. adventisták ellen, mert ők nem akarnak hódolni a pápaságnak a vasárnap tisztelete által, mely az antikrisztus hatalmának intézménye." TM 37. o.
"E két nagy tévedéssel - a lélek halhatatlanságával és a vasárnap szentségével - fogja Sátán az embereket csalásainak foglyává tenni. Míg az előbbi a spiritizmus alapját rakja le, az utóbbi Rómával hozza közös nevezőre az embereket." GC 523. o.
"János egy népet látott elkülönítve azoktól, akik a hét első napjának megtartása által imádják a fenevadat vagy képét. E napnak a megünneplése a fenevad bélyege." TM 133. o.
"A fenevad bélyege a pápai szombat." Ev 234. o.
"Amikor eljön a próba, világosan kitűnik, mi a fenevad bélyege. Az a vasárnap megtartása." 7BC 980. o.
"Isten jele vagy pecsétje ki van nyilatkoztatva a hetedik napi szombat, az Úr teremtése emlékének megtartásában. A fenevad bélyege ennek ellentéte, a hét első napjának megtartása." 8T 117. o
Szégyen, hogy nem vagy tisztában a hamis prófétátok tanításaival, vagy pedig szándékosan próbálsz félrevezetni, hogy nem ezt tanítjátok!
Nemrég találtam rá, itt van magyarul Ellen Gould White komplett tanítása a fenevad bélyegéről:
És te nevezel hazugnak és rágalmazónak, hogy azt mondom, hogy letagadjátok, hogy mit is tanítotok valójában. Tudom, nem ez a kedvenc 4., de azért remélem ismerős ez is:
"Ne tégy a te felebarátod ellen hamis tanúbizonyságot." 2 Móz 20:16
Üdv.
Kedves Kérdező!
Nem szeretnék belefolyni a beszélgetésetekbe, de megragadott egy mondat, ami kicsit más, mint az eredeti kérdés, és gondoltam válaszolok rá, mert nem láttam, hogy más megtette volna.
Ez volt:
"Az adventisták szerint feltétele az üdvösségnek a szombat megtartása? "
Én magam nem vagyok adventista egyház tagja, de gyülekezetbe közéjük járok. Én azt tanultam ebben a gyülekezetben, hogy az üdvösségem azon múlik, hogy 1. elfogadom-e Jézust megváltómnak, 2. mennyi ismeretem van a Bibliából, 3. az ismereteim szerint éltem-e. Ha az 1. pontra nem a válasz, akkor a többi nem is érdekes. Ha a válasz igen, akkor jöhet a többi. Ha nekem nincs, vagy téves ismereteim vannak, és azok szerint éltem, akkor miért ne üdvözülhetnék? A Bibliában az van, hogy Isten mindenkit az ismeretei szerint fog megítélni. Ha nekem az az információm, hogy a Tízparancsolat betartásával fejezem ki hűségemet a Teremtőhöz, akkor igen, üdvkérdés a szombat megtartása.
És hogy az eredeti kérdésedre is válaszoljak. Igen, jelenleg ez a tanítás van. Legalábbis abban a gyülekezetben, ahova én járok. Azt is megmondom, hogy miért nem reklámozzák nagyon. Mert ezzel el lehet riasztani azokat, akik esetleg érdeklődnének. Annyira beleivódott az emberekbe a vasárnapi pihenőnap, hogyha ezzel kezdenénk, talán megijednének, és eltávolodnának a közeledés helyett. Még akkor is, ha ez a tanítás helyes lehet. Jelenleg nem tudom, hogy valóban ez lesz-e, de a Tízparancsolatból a többit megtartja a többi egyház is, csak a negyediket nem. Ezért lesz ez a választóvonal.
Bocsánatot kérek, ha tévedtem volna valahol, csak azt tudom leírni, amit én tanultam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!