Jahve egy alien volt? Lehetett-e a Jahve nevű lény egy furcsa, idegen, ragadozó típusú életforma? (aki, ami valahogyan leesett, lejutott a Földre; idekerült valami módon)
Mire alapozom ezt a feltevést:
A vért nagyon messziről kiszagolta. Erőszakos, vad és kegyetlen volt.
Szia!
Légyszí nekem is adj abból a szerből, amit szívtál xD
Valószínűleg az illető nem ember volt. Ezért tekinthetjük akár aliennek is, ha szeretnéd.
Végülis én pont az utolsó mondat miatt nem hiszek el mindent, ami a Bibliában van. Szerintem ez csak a zsidók vagy az egyház agy szüleménye.
tegnap 16:40
Igen? Akkor ez mi?
2.Móz.20. Tízparancsolat, részlet:
"megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, akik engem gyűlölnek."
Kérdésre: nem hiszem. Bár van a MEK-en egy hasonoló könyv (Sloszár József: A Biblia - ami a kulisszák mögött van: Sloszár József
A Biblia - ami a kulisszák mögött van
1. kötet. Az "Izraelita" projekt)
Bár szerintem nem több sci-finél.
Invesztor! Ez a Sloszár József által írt könyv szerintem (elvi szinten) eléggé használható.
Másik hasonló könyv: Hosszú Ferenc (zsidó szerző): A másik Írás című könyve.
Biztos vagyok benne, hogy a szövetségkötések nem egy abszolút istennel történtek, hanem egy
-űrjáróval
-idegen fajtával
-más típusú (nem-emberi) intelligenciával (aki leginkább a saját érdekeit nézte /és nézi ?/)
Az abszolút isten: Adonáj. Adón-Áj(in) Úr-Szem
Jahve: közeli-, közelről jött isten, akit az ősök nem imádtak.
Ez a két „isten“ viaskodik a helyesen (zsidók által, héberből) fordított bibliák soraiban.
A keresztény bibliák népszerűbb, elhomályosított értelmű verziók.
Olyan (vérrel megpecsételt) szövetségkötés volt ez, amit időről-időre meg kell(ett) újítani (adott feltételek szerint és az adott rituális módon).
Ez egy nagyon is gyakorlatias szerződés volt, ami a mai napig is érvényben van (érvényes).
(Lehet, hogy Jahvétól származik az értelem, de a ragadozó ösztönök is.... Még valószínűbb verzió, hogy a „Sárkánytól“ (Sárkányoktól/ „Sátány“) kapták meg a beavatottak az értelemet (bölcsességet), viszont a „rossz ösztön“ (=ragadozó ösztön) is a sárkányvérben volt (ami nem egykönnyen válik vízzé, mint tudjuk).
Ilyen születés volt Nagy Sándor is.
((Nem véletlenül származtatnak sok amerikai elnököt és vezető elit (=kőgazdag) családot Vlad Dracul-tól.))
Ma már mindegyikünkben van több vagy kevesebb ebből a sárkányvérből. (ezek az isteni hősök, mint pl. Nagy Sándor, sok szép fiatal nőt magukévá tettek életük során)
Ez volt a bibliai bukás: a tudást megkaptuk (szereztük), de kaptunk a ragadozó ösztönből is, ezért és ezzel taszíttattunk ki az édeni állapotból (=a boldog tudatlanságból).
Két erő viaskodik a földön. Ez gyakorlat, valóság, nem álom.
hortro kérdése (és a válaszom rá)
„ Szia
Olvasgattam ezoterika fórumot.
Ez a reptoidos ősgyíkos kandubufer szerves szöveged ugye csak poén?
Mert elég durva :D“
Nem poén. Nagyon sok gonosz dolog történt az emberiség múltjában, amiket örökségként a vérünkben hordozunk és amiktől meg kellene szabadulnunk.
(talán a rituális kannibalizmus, rituális agyevés és hasonlók emlékei lehetnek ezek)
A "bukás" a sárkánytól (sátán, sátány) ered; a sárkány, sátány (Ártány, Ármány) azonos az egyik kígyófajtával (a sötét fénykerülővel) a földalatti, alakváltókkal (?)
.
A népszerű vallások titkos kultuszaiban ma is él ez a sötét, bűnös és veszedelmes kultusz.
(pl. mit találtak az angolok, amikor bementek a Lhászai titkos papi szentélyekbe? (szentély : szent éj) ,
miért tömjéneztek a papok, amikor rituálisan állatok vérét ontották az „istenüknek“,
kapcsolódik-e ez, ahhoz a magyar mondáshoz, hogy „fél, mint ördög a tömjénfüsttől“?,
mit jelent az a magyar mesékben található elem, hogy a királyfi megmenti a sárkánynak (sátány) áldozandó leányt, megküzd a sárkánnyal (sátány) és levágja?)
Világunk többek között ezért (is) szenved és ezért ilyen alacsony hatásfokú az emberiség (munkája, munkavégzése, tevékenysége).
Emberenként változó értékű a vérben hordozott "bűn" koncentrációja.
Ez a vérben hordozott „bűn“, mely a sátánytól, sárkánytól ered, okozza
-az agressziót
-hirtelen jelentkező, kezelhetetlen haragot, indulatot
-valószínűleg értelmet is kaptunk vele
-egyszerre kapták meg a beavatottak (fiak) az értelmet és a rossz ösztönt (gyilkos ösztönt)
-a sárkányfiak (mint pl, Nagy Sándor nagyon sok nőt magukévá tettek életük során és így terjedt el a „bűn“ az emberiség egészében).
Jézus egy olyan alak lehetett eredetileg (!), aki
-vagy nem kapott a sátánymagból (vérből)
-vagy legyőzte a benne lévő sátánymagból származó „bűnt“.
A beavatás (pozitív nézete) ma sem egyéb, mint hogy az ember tisztítsa meg a vérét (a vérben lévő szellemet) a bűnös (sátányi) örökségtől.
Hogyan?
-nem ártással
-indokolatlan erőszak elhagyásával
-hatalmi-, uralmi-, gyilkos-, agresszív indulatok megfékezésével és legyőzésével
-nem öléssel (sem közvetve, sem közvetlenül... miatta se öljenek állatokat)
-a gondolkodás megtisztításával
-az eredeti istenhez való kapcsolódással (a sejtekben lévő elméhez, tudathoz ?)
-külső istent ne imádjon
-belül legyen a törvénye, ne kívülről kapja azt.
A zsidóság eredeti kultusza a Nap kultusza (Adón-Áj) volt, a Jahve-kultusz később keletkezett, amikor egy szűk kör szövetséget kötött a Jahve nevű lénnyel.
A Bibliában folyton keveredik a két kultusz, ezért tűnik annyira zavarosnak és nehezen értelmezhetőnek.
Lehet,hogy ti úgy jártatok,mint az egyik befőtt??
Meg volt buggyanva.
Jobbulást kivánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!