Mennyire van szerepe az istenhitnek a gyermeknevelésben? Avagy "Gyermeket nevelni isten félelmében"?
Mit szóltok Michael Pearl és felesége könyvéhez?
Később kifejtem a véleményem a témában
Nekem nem tudják megmagyarázni a testi fenyítés hasznosságát semmiféle hittel. Aki így neveli a gyerekét, az nem gyereket nevel, hanem egy engedelmes gépet, aki nem gondolkozik, csak annak megfelelően cselekszik, amit a szülő elvár tőle. És teszi ezt a fenyítés miatt érzett félelemből. Ez aztán a boldog családi idill!
Tény, hogy sokkal több fáradtsággal jár elmagyarázni a gyereknek, hogy mit miért nem szabad, és tény, hogy sokszor nekem is folyik a hátamon a víz mikor megvívjuk a magunk kis csatáit, de hiszem, hogy verés nélkül is lehet rendes, jó lelkű, értékes emberkét nevelni, aki nem félelemből hallgat rám, hanem azért mert tudja, hogy szeretem, és a legjobbat szeretném neki.
Elítélem a házaspárt, és a módszerüket!
Már megint néhány kulcsszóra ugrottak itt néhányan, na meg azok helyére a "szigorú keresztény család" cimkéjű gondolkodási sémában. Utsó válaszoló az első, aki szövegértésből átmenne nyelvvizsgán...
Amúgy én sem ismerem a könyvet, csak az ismertetőt olvastam.
"Már megint néhány kulcsszóra ugrottak itt néhányan, na meg azok helyére a "szigorú keresztény család" cimkéjű gondolkodási sémában. Utsó válaszoló az első, aki szövegértésből átmenne nyelvvizsgán...
Amúgy én sem ismerem a könyvet, csak az ismertetőt olvastam."
Bocs, de ha csak az ismertetőt olvastad, akkor honnan tudod ki, mire ugrik? Ezek szerint Te is csak találgatsz.
Azt hittem, ezt a sz.rt már régen kivonták a forgalomból. Provokatív szenny, semmi más. Egyébként, kérdező, olvastad? Mert én igen, konkrétan szadista. Nem pelusra csapásról meg makarenkói pofonról van benne szó, amit a legtöbben a "testi fenyítés" szó alatt értenek, hanem bevallottan a gyermek totális megtöréséről. Üsd addig, amíg össze nem omlik. Az egyévest verd egy órán keresztül, amíg fel nem fogja, hogy neki egy helyben kell ülnie. Adj a tízhónaposnak valami vonzó játékot, aztán hívd magadhoz. Persze nem fog menni, ekkor verd meg vesszővel. Ügyelj, hogy az ütés a meztelen bőrét érje, hogy tényleg fájjon. Addig ismételd a "gyakorlatot" (ez a szó szerepel benne), amíg nem engedelmeskedik készséggel. Egy csecsemő.
Fokozzam még, vagy elég? Valóban több helyen ír a biblia a fegyelmezés fontosságáról, de basszus, nem arról, hogy csecsemőket gyepáljunk!
13:51
Amennyiben az első kettő válaszoló a könyv elolvasása után írta, amit írt, akkor elnézést a feltételezésért. A reakciójuk és a könyvismertető összevetéséből ezt lehetett levonni. Ezek szerint akkor az ismertető tartalma nem felel meg a könyv tartalmának?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!