Mit gondolsz a jehovistakrol?
A véleményemet személyes tapasztalat alapján alakítottam ki (családon belül tapasztaltam). Ez a vélemény sajnos nem pozitív. A lényeg az, hogy "nem mind arany, ami fénylik".
Felőlem mindenki olyan elveket követ, amit akar, de egy okos ember mindig kíváncsi az éem másik oldalára is.
"Értelmetlen elméddel fel nem fogható, hogy nem csak Jehova Tanúinak vannak Biblia alapján megfogalmazott véleménye? Ellenkezőleg más vallású embereknek is, mint nekem?
Húzzál vissza ahonnan jöttél. Itt nem divat ez a viselkedés, amit csinálsz itt."
Nekem is csak rossz tapasztalataim vannak (ld fent)
Egy olyan közösség, ami Istenre hivatkozva tiltja a vérátömlesztést, és ezzel emberek életben maradását... szerintem csakis egy istentelen szekta lehet.
Több hitelesnek tűnő tanulmányt olvastam arról, hogyan hamisítják meg a Biblia szövegét.
A Biblia tanításának állítják be saját tanításaikat, melyek homlokegyenest ellenkeznek a Biblia és minden keresztény felekezet tanításával.
Tudod nekik az az elvük, hogy így kell terjeszteni a vallásukat, ezért osztogatnak ingyen újságot, könyvet.
Mamám is átveszi, amit adnak, sőt, kérte, hogy mindig szeretné kapni, hozzák is neki lelkesen (csak félek, be ne palizzák...), olvasgatja, de nem hagyja el a református vallását, meg nem akar eljárni sehova.
Nekem nem tetszik, hogy utcán leszólítgatnak embereket, sőt, becsöngetnek lakásokba. Ilyenkor átveszem, amit adnak, hogy "jó, jó, köszönöm, majd elolvasom" (gyakran a kukában végzi), és igyekszem rövidre zárni a társalgást. Nem állok le velük vitatkozni.
Rakjanak ki hirdetést, és akit érdekel, elmegy - de zaklatni az embereket, nekem ez nem tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!