A zsidóság anyai ágról öröklődik? 21/L
Ha én zsidó vagyok, de a barátom nem akkor a születendő gyermekeink zsidónak számítanak majd?
(nem vagyok vallásos)
Pontosan.
A neológoknál úgy tudom az apai ág is elfogadott.
Félig zsidó lesz, félig nem. Tudod, mint az afroamerikai és fehér ember gyereke félvér. Vagy apa svéd, anya angol, akkor félig svéd, félig angol. Meg amikor apa német, anya lengyel, akkor a gyerek félig német, félig lengyel.
Hogy ti melyik szellemben nevelik, saját döntésetek, ahogyan akarjátok.
Miért? Mit számít az?
Ha zsidó származású vagy, azt nem lehet "eltörölni", a vérségi kapcsolat fennáll. Ha te 100 %-ban zsidó származású vagy, azaz mindkét szülőd is teljesen zsidó, a leendő gyermekeid édesapja pedig egyáltalán nem az, akkor a gyerekeid 50 %-ban lesznek zsidók. Na, bumm, és akkor mi van? Vagy szégyelled a zsidó származásodat?
Ha viszont vallási szempontból nézed, akkor teljesen mindegy, mivel azt írtad, nem vagy vallásos. Így valószínűleg a gyerekeidet sem fogod vallásosan nevelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!