Mit kell vallanom, hogy Jehova Tanúja legyek?
Szükséges-e, hogy a Jehova nevet használjam, vagy használhatok-e valami mást is?
Szükséges, hogy házról házra járjak, vagy van esetleg valami más, amivel ezt "pótolni" lehetne? Valami más szolgálat?
Szeretettel óvlak attól, hogy a Jehova Tanúihoz csatlakozz. Az a legkisebb, amit mondasz, hogy Jehovaként használják Isten nevét, és a házról házra missziót folytatják, amiben mindenkinek benne kell lenni (vagy házról házra mész, vagy városokban az utcán térítgetsz másodmagaddal). A nagyobb gond, hogy egy gondolkodás nélküli életformára nevelnek át. Nincsenek kérdéseid, csak betanult válaszok. Ha még nem léptél be, csak szimpatizálsz, próbálj meg egyszer beszélgetni egy jehovistával, és figyeld meg, hogy nem tud érvelni, csak betanult szövegeket ismétel - más köntösbe bújtatva. Inkább javasolnék a kegyességedhez, személyiségedhez illő más, akár történelmi felekezetet vagy szabadegyházat. Ha megírod, hol laksz, szívesen segítek, viszonylag sok helyen van egyházi ismeretségem különféle felekezeteknél is.
Sok sikert és bölcsességet!
A válasz írója 39%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 12:26
Maradnál a fikázás helyett a kérdésnél?...
Persze kedves drága kérdező, maradnák. Már csak azért is, mert nem érzem "fikázásnak" a magam részéről, amit írtam!
Ha ez a fikázás, akkor az előttem szóló micsoda?
Először ezen gondolkozz el, bocsi.
A kérdésedre: milyen alapon használnál mást? Csak egy jó érvet mondj. De vedd alapul mindazt az információt is, melyet a Tanúk az isteni Név ezen formája mellett állítanak. Nehogy ellentmondásba ütközz.
A másik kérdésedre: van-e jobb (elsődleges) tanítványképző módszer annál, mint amit az apostolok is gyakoroltak? Ha van, melyik az és miért?
> A Jehova név több mint 7000-szer fordul elő
Ez egy nagy tévedés, ha nem hazugság ! Csak a Zsoltárok 83:19-ben olvasható. A többi a
bocs, lenyomtam az Entert...
A többi a יהוה tetragrammaton hibás olvasata. Ajánlom, olvasd el ezt:
Szia!
A Jehova Tanúja meghatározásban benne van, hogy a személy tanúskodik arról, hogy Jehova az Isten.
Ebből kiindulva ha nem használod a Jehova nevet és nem akarsz róla tanúskodni akkor nem lehetsz Jehova Tanúja.
Ez mondjuk leegyszerűsíti azokat a /rém/ történeteket, hogy valaki hogyan szabadult ki Jehova Tanbúi közül, elég ha nem tanúskodik és már kész is!
Kedves kérdező, szerintem ez úgy működik, hogy vagy tanú vagy és mindent úgy csinálsz, mint ők, vagy nem.
Te egyébként apukádat a tulajdonnevén szólítod? Mi Istent mennyei Atyánknak hívjuk, ez egy mélyebb kapcsolat, mint hogy a tulajdonnevét használjuk. Jézus is erre tanított minket, Istent Atyának nevezte, és a kereszten,amikor kilehelte a lelkét, azt mondta: Én Istenem. Nem jehovám, szerencsére feljegyezték arámiul a szavait. (Éli, Éli, lama shabaktani)
Isten JHVH neve egy rövidítés. Ezt a zsidók is tudják. Ahogyan azt is, hogy Istennek 72 neve van.
Freya
Ha valaki "Mennyei Atyának" hívja Istent az feltétlenül mélyebb kapcsolatot jelent, mintha "Jehovának" szólítom? Nem ezen múlik a "mélyebb kapcsolat" szerintem.
A lényeg abban van, hogy van sok címet és rangot kifejező szó, melyen megszólítható a Mindenható (mint ahogy most én megszólítottam másként és a Tanúk is szólítják másként is), de mindezeken felül van egy személyes Név a bibliában, melyet nagyon kiemelten használtak, nem véletlenül, hiszen ezt maga Isten nyilatkoztatta ki magáról örök időkre. Tiszteletlenség az lenne, ha ezt mellőznénk és szándékosan, pl. egy babona miatt nem mernénk kiejteni vagy mással "pótolnánk".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!