Szerintetek ez megbocsájtható bűn?
Nem jobb, vagy rosszabb, mint más bűn.
De attól, hogy valaki jó embernek tartja magát, nem fog a mennyországba jutni.
Ahhoz hinned kell Jézusban, hogy meghalt a bűneidért - mindegyikért.
És ha eléggé akarod, meg is tudsz változni.
(Én is ugyanilyen helyzetben vagyok. 23F)
Tudom, persze. Én hiszek Jézusban. A szívembe zártam őt :)
Nem tudom. Lehet megy, de nagyon - nagyon nehezen :/ Szenvedni még jobban nem akarok a nehéz élet mellett :(
Én már nem tudom, mit akarok...
Amúgy hány éves vagy? Azt nem írtad.
Nem értelek. Ha hívő vagy, miért az a kérdésed, hogy megbocsájtható-e egy bűn? Miért nem az, hogy hogyan tudsz megszabadulni tőle?
Ez így olyan, mintha mondjuk bankrabló/bérgyilkos/prosti azon töprengene, hogy hogyan folytathatja a szakmáját, mert ugye tetszik neki, de azért a végén mégiscsak meg lehessen úszni.
Menj el olyan helyekre ahol lehet közbenjáró imát kérni. Mondjuk ez elég kényes ügy, esetleg mondd meg nekik hogy úgy kéred az imát hogy nem mondod meg hogy milyen célra kéred, szerintem biztos segítenek úgy is.
Ajánlj fel amit csak tudsz erre a célra (böjt, ima, kellemetlenségek, stb...).
Azt hiszem ettől a kapcsolattól meg kellene szabadulnod.
És ne add fel addig amig valamilyen módon meg nem oldódik a helyzeted, ha kitartóan kéred akkor biztos lehetsz benne hogy Jézus segíteni fog.
Isten Áldjon!
A kérdésre nem válaszoltam az előbb:)
Szóval szerintem minden bűn megbocsátható (Szentlélek elleni bűnöket kivéve, de ez nem az).
De bocsánatot csak akkor kérhetünk, ha őszintén megbántuk amit tettünk és elhatározzuk hogy igyekezni fogunk hogy többé ne kövessük el. Azt is el kell határozni, hogy kerüljük az olyan helyzeteket amik bűnre vezető alkalmat adnak.
Ezzel most azt mondtam hogy így most nem is kérhetsz bocsánatot, de ez ne keserítsen el, ez valóban egy nehéz helyzet, de Istennek semmi se lehetetlen. Imádkozz azért hogy ebből a helyzetből megszabadítson. Én is voltam olyan helyzetben amikor nem volt rá módom hogy bocsánatot kérjek mert nem tudtam elkerülni a bűnre vezető alkalmakat, de sokáig imádkoztam azért hogy Isten segítsen és tényleg segített is. Az más kérdés hogy hónapokat kellett rá várnom :)
Kedves Kérdező!
Isten megbocsátja a homoszexualitás bűnét is, viszont ez egy komoly probléma, és nem lehet letudni egy egyszerű bocsánatkéréssel. Azt javaslom neked, hogy ha tényleg befogadtad már Jézust az életedbe, akkor keress meg olyan keresztényeket, akik tudnak a szabadulásodért imádkozni! Ennek a bűnnek komoly démoni háttere van és ha valóban az Urat szeretnéd követni és valóban szeretnél megtisztulni, akkor ki kell űzni belőled ezeket a tisztátalan szellemeket.
Lehet ezután normális életed és tiszta, Istentől jövővő vágyaid - de nagyon sok múlik rajtad is, hogy valóban akarod-e. Ne fogadd el azt a hazugságot, hogy ez egy normális állapot és nem lehet vele mit kezdeni, mert Jézus többek között azért jött, hogy a foglyoknak szabadulás hirdessen!
"Ahol az Úrnak Szelleme, ott a SZABADSÁG!"
Fogok imádkozni érted.
Isten áldjon!
A homoszexualitás nem halálos bűn, ha úgy érted, meg lehet ebből térni, de ahhoz első lépésben egyet kell értened Istennel abban, hogy ez bűn- különben hogy tudnád megbánni -nemigaz?
Amíg jónak tartod és magyarázod miért jó- addig megmaradsz a bűnben.
megjegyezném, hogy a biblia szellemiségével ellentétes az amit írtál, hogy Isten boldogságot akarna mindenáron, ugyanis nagyon is szabályozott keretek között van ez a boldogság.
Legfontosabb, hogy igazságon kell alapuljon, nem pedig szerinted ez jó, neked ez jó, te ebben így jól érzed magad...bla..bla...bla.. mert így valóban Isten ellenségévé leszel, mert nem fogadod el a biblia hitelességét és rád vonatkozó érvényességét, hanem saját igazadat tartod jónak, ami viszont homlokegyenest ellentétes az igazságggal.
Az igazság alatt minden eesetben a biblia igazságát értem!
"Ne hálj férfival úgy, ahogy asszonnyal szokás hálni, ez gyalázatos dolog"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!