Mit jelent, hogy Krisztus által lehet üdvözűlni? Mit gondoltok ti erről?
Hiszel benne valóságossá válik számodra mint a többi hívőnek, magyarán elismered hogy tényleg létezik.
Üdvözülésről pedig annyit kell tudnod, hogy ha elfogadod az ő engesztelő áldozatát(bűneid miatt halt meg a kereszten), akkor bűneid megbocsájtást nyernek. Mi kell ehhez? Hinned kell benne és tenni azokat amiket Jézus mondott:)
Az üdvösség, vagy amit a vallások mennyek országának neveznek, a tudat egy bizonyos állapota, és igen, ez az állapot csakis a Krisztus által érhető el.
Krisztus által üdvözülni azt jelenti, hogy elismerjük isteni kilétünket, az Isten egyszülött Fiát / Leányát, a Krisztust saját magunkban és aszerint élünk, a Krisztust hozzuk kifejezésre gondolatainkban, szavainkban, tetteinkben, Őt tiszteljük, más szóval Krisztussá válunk.
"Ha valaki hisz és bemerítkezik üdvözül." - Márk evangéliuma 16:16
Krisztusban hinni,azt jelenti,hogy egyrészről létezik Isten. Másrészről elhiszed,hogy Ő annyira szeretett téged,hogy az Ő drága Fiát Jézust feláldozta érted. Elhiszed azt,hogy Jézus keresztre lett feszítve,ezzel bűnbocsánatod lett,betegségekből való gyógyulásod lehet,démonoktól való szabadulás,anyagi jólét,szellemi jólét stb. Krisztus mindent megadott ami kell...
Ézsaiás 53:4-5
Pedig betegséginket ő viselte, és fájdalmainkat hordozá, és mi azt hittük, hogy ostoroztatik, verettetik és kínoztatik Istentől! És ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, békességünknek büntetése rajta van, és az ő sebeivel gyógyulánk meg.
Ézsaiás 41,10;13: Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítlek, meg is segítlek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak. Mert én, az Úr, a te Istened, erősen fogom jobb kezedet, és ezt mondom neked: Ne félj, én megsegítlek!
tegnap 19:22
„Fiát/Leányát??? Jézus szerintem férfi volt :O”
Igen, Názáreti Jézus férfi volt, de ha mélyebben belemerülsz e dolgokba, akkor beláthatod, hogy
minden ember Isten első és egyszülöttje, legyen az férfi vagy nő. Onnan „Isten Fia / Leánya”.
Én hiszem, hogy Krisztus által van üdvösségem.
Nem próbálom meg leírni Neked, hogy ez mit jelent, mert nem tudnám teljesen jól megfogalmazni és 100%-ban megválaszolni a kérdést. De ha tényleg érdekel, és hozzáértő választ szeretnél, akkor ide küld el a kérdésed: budapest@golgota.hu
Nézelődhetsz is az oldalukon, sok minden van:
Ez annyit tesz, hogy egyszerűen elfogadod, hogy egyetlen egy nagy Egész van csak, semmi más azon kívül, és ezt teljes eszedből/szívedből belátod...tulajdonképpen az egyetemes értelemmel(Isten) azonosítod magad, ami meghúzódik minden létező mögött, ami teret/létet biztosít bárminek, ami van. Az pedig, hogy hol keresd, ebből kiindulva egyértelmű, mivel egyetlen Szellemről(értelem, elme, tudat) van szó, vagyis a saját értelmedben kell kutakodj őszintén, s meglásd az kinyilatkoztatja magát...akarni kell tehát ezt, és akkor nyílik meg számodra Krisztus ereje, akkor jár át az Úr kegyelme...Ehhez persze a puszta hit nem elég, kell hozzá a racionális alap, vagyis az igazság tudása, miszerint a világ mindössze gondolatok összessége, ami elméinkben jelenik meg, ugye az egyetlen Elméből kiindulóan, ami a saját Gondolatával(Ige) jeleníti meg a mindenséget, mivel azzal azonos...:P
üdv
26/F
LastOne.Left
Ha hiszünk és bízunk benne, rábízzuk hogy irányítsa az életünket, akkor elvezet minket az üdvösségre.
Nekem ezt jelenti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!