Ez hogyan működik a Biblia szerint (alul folyt. )?
ha jól tudom akkor a keresztény tanok szerint az ember halálakor öntudatlan állapotba kerül. ha jól tudom a Bibliában van egy történet, amikor az egyik embert Jézus Krisztus feltámasztja, és az az ember beszámol arról, hogy halála után bizony még élt, és találkozott Krisztussal.
a kérdés tehát, hogy akkor most az emberi értelem tovább él mégiscsak halál után, vagyis a tapasztalat folytatólagos, vagy sem?
Kedves Péter!
Remélem átgondolod ezt a teológus dolgot és nem képzeled, hogy Isten kegyelmét, Isten megértését helyettesítheti bármilyen iskola elvégzése, vagy idegen nyelven olvasása?!
Ha így lenne, még hinni sem kellene, elég teológusnak tanulni és utána megosztani az észt?- Nem gondolod komolyan?
Nagy bajban lettek volna a hajdankori próféták, apostolok, sőt maga Jézus is, mert ácsként, ill. más egyszerű foglalkozást űztek többségében.
Ha rájuk húznánk a te ítéletedet, akkor szinte senki nem tudná helyesen értelmezni az írásokat, csak te és még pár teológus. Ez vicc nem?
-és rájuk hivatkozol :D
Amit te írsz az inkább kabaré fajsúlyú. :D
Továbbra is fentartom a jogot arra, hogy a bibliát szó szerint kell értelmezni, és nem előkoncepciós szemellenzővel jelképesnek venni.
Meggyőződésem továbbá, hogy Jézus minden példabeszéde valóságos, megtörtént eseményeken alapult és a világmindenség ura nem szorult rá kitalációkra.
Sziasztok!
Bármily furcsán hangzik, a teológusok nagyrésze hivő ember, és nem azért áldozza az életét lelkészi szolgálatra mert büdös neki a munka. Főképp azokról a teológusokról beszélek, akik a múlt rendszerben vállalták ezt a szolgálatot, amikor nem hogy nem volt divat a vallás, de még le is nézték azt, aki ilyen pályát választott.
Isten kegyelme és szeretete nem teológiai kérdés. Azt gondolom aki hisz, az megtette az első lépést Isten felé. Az írásmagyarázat azonban már igencsak az. Tudod azért van némi különbség az apostolok és közted. 2000 év és azon nyelvek napi szintű használata, melyeket ma holt nyelveknek tekintünk. Persze mondhatod azt, hogy azért van jópár magyar nyelvű fordításunk, hogy azt elolvasva mindent jól értsünk. Erről Melancton Fülöp mondása jut eszembe, aki hangsúlyozta: a bibliai nyelvek ismerete nélkül nincs helyes irásmagyarázat. Tapasztalatból mondom, hogy igaza volt. Én mérnöknek tanultam, és a kereskedelemben dolgozom. 25 éve tanulmányozom a Szentírást, és a teológiát csak másoddiplomásként végeztem el. Mégis azt mondom - és ezt tapasztalatból és meggyőződésből teszem - ha valóban érteni akarod a Szentírást, át kell tudni hidalni ezt a 2 évezredet, annek minden nyelvi, kulturális korlátaival együtt.
Mert jogod van az értelmezésre, de képességed nincs...
Üdv. Péter
Kedves Péter!
Azért annak örülök, hogy ezeket a tanulatlan apostolokat azért nem nézed le és veled egyszintűnek kezeled- ellenben velünk, akiknek véleményed szerint képességünk sincs az írások helyes értelmezésére :D
Emlékszem, amikor Péter és János teológiára jártak és ötödévesek voltak ... :D Vicc az egész!
Látom nagyon sértve érzed magad és lehetsz is, mert Isten előtt nincs különbség végzettség miatt és nem különb egy teológus , mint akárki más és attól nem fogja jobban érteni a bibliát, hanem csak kap egy szem ellenzőt amin keresztül látja a világot.
Olvasd csak magadat: te már ott jársz, hogy megmondod nekünk nincs képességünk az értelmezésre... -de jó hogy ez nem rajtad múlik. :D
Elég volt a fasizmusból, mikor megmondták ki az übermens, elég volt a klérusból, mikor megmondták csak papság tudja helyesen értelmezni a bibliát, köznép ne olvassa, elég volt az öntelt diktátorokból!
Szerencsére bárki számára hozzáférhető a biblia és nem a hozzád hasonlók fogják meghatározni az életünket és mit gondolhatunk.Te pedig gratulálj magadnak- nagyra nőttél!
Kedves Péter!
Egyszerűen szavakat nem találok,a hozzáállásodra, csak ülök és nézek, hogy egy állítólagos teológus ilyeneket ír! elképesztő!
azt írod, hogy értelmezéshez van jogunk, de képességünk nincs?
SENKINEK nincs joga a Bibliát a saját maga módján értelmezni! pontosabban joga van, de következménye is!!
"lesznek hamis tanítók, akik veszedelmes eretnekségeket fognak közétek becsempészni. Ezekkel megtagadják az Urat, aki őket megváltotta, így gyors pusztulást hoznak magukra."2pt 2:1
És akkor mégis összefoglalnád az emberi lét szerinted való létének értelmét, é azt, hogy Krisztus miért halt meg, ha a lélek nem halhatatlan?
súlyos tévelygésben jársz! És ami ennél rosszabb, hogy másokat ezekre tanítasz! Kérlek térj meg, ismerd meg az igazságot, és csak is Isten igéjére támaszkodva élj.
És teológusnak nem nevezném, azt aki figyelmen kívül hagyja a leglényegesebb dolgot, az örök életet!HAMIS TANÍTÓK!!!
Péter!
Saul is sokat tanult az Írásokból és annyit ért el vele, hogy gyilkolászta a keresztényeket. Jézussal való találkozás kellett, ahhoz, hogy az egyik legnagyobb apostol legyen, és amiket az Újszövetségben olvashatunk Tőle, azokat nem az iskolában tanulta. És ahogy elöttem is írták már, se Péter, se a többi tanítvány és korai keresztények nem végeztek teológiát.
Sok válaszodat el kellett olvasnom mire rájöttem, hogy valami sántít nálad.
Sziasztok!
Sajnálom, hogy ilyen következtetéseket vontatok le abból amit írtam. Nem érzem magam sértve, csupán tényeket közöltem, ha pedig bántóan, vagy félreérthetően fogalmaztam, akkor bocsánatot kérek érte. Nem volt szándékomban senkit sem lenézni, vagy az "öntelt diktátorként" viselkedni, csupán arra szerettem volna rávilágítani milyen felelőséggel jár a Szentírás helyes értelmezése. Örülök, ha olvassátok a Bibliát, és annak is, ha ez az életeteket pozitív irányba befolyásolja. Csupán segítséget akartam nyújtani a helyes értelmezéshez.
Teljesen egyet értek abban, hogy "SENKINEK nincs joga a Bibliát a saját maga módján értelmezni!" Pontosan ezért kívántam a Jubileumi Bibliakommentárral segítséget nyújtani a helyes értelmezéshez.
Ha a lélek halhatatlan akkor minden embernek örök élete van, és nincs szükség Krisztus halálára.
Huszonöt éve tértem meg Tahiban egy református Biblitáborban, és azóta tapasztalom az Isten vezetését az életemben. Az igazság megismerése végett végeztem el a teológiát munka mellett. Igyekszem minden nap a az Isten igéjére támaszkodva élni.
Pál apostol nagyon nagy hasznát vette az Írások ismeretének. Többek között ismerete és tudása által lehetett szellemi vezetője az akkor alakuló kereszténységnek. Maga Jézus Krisztus is arra biztatta a tanítványait, hogy tudakozzák az írásokat, mert azok róla tesznek bizonyságot. Én is erre biztatlak benneteket, és arra, hogy ne csak a rosszat, hanem a valós értékeket is lássátok meg más keresztények életében és munkájában.
Üdv. Péter
nem azzal van baj, hogy lenéző vagy bántó lenne amiket írsz, hanem a bej, hogy hamis dolgokat tanítasz. Nem elég, hogy ezt hiszed, de tanítod is!
Minden embernek örök élete van, csak nem mindegy hol tölti el (menny vagy pokol. Ezért volt szükség Krisztus áldozatára, hogy aki hisz ő benne az ne kárhozzon el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!