Mi a véleményük Jehova tanúinak, a Hit Gyülekezetének, és más adventi/pünkösdi felekezeteknek egymásról, illetve egymás tanairól? + bónusz kérdés: tartozhat-e valaki a fent felsorolt felekezetek közül többe is?
Szia!
Hit Gyülis vagyok, de csak a magam nevében válaszolhatok, nem tudom mindenkiről egyenként, mit gondol. Csak az istentiszteleteken tájékozódom, teológiát nem végeztem, így simán lehet, hogy amit írok, abba bele lehet kötni, de véleménynek talán elmegy.
A Jehova Tanúiról vegyes a véleményem, igaz, csak egyszer beszélgettem egy házaspárral, de a városomban csomóan vannak, így már számtalan kiadványt nyomtak a kezembe. A teológiájuk nekem kicsit zavaros, nem értem ezt a Mihály arkangyal=Jézus dolgot meg még párat, igaz, nagyon nem is érdekel. Bizonyos dolgokban (karácsony, szülinap), szerintem törvényeskedőek. Ugyanakkor őszinte, Istent szerető embereknek ismertem meg őket, biztos vagyok benne, hogy egy átlagos JT nem "pokoltöltelék".
Adventi: ezzel nem nagyon vagyok képben, annyit tudok róluk, hogy vegetariánusok és nem isznak alkoholt. Ez megint csak törvényeskedés, hiszen Jézus is evett húst és ivott bort, de ha nekik így jó, ám legyen.
Többi gyüli: agapésokat és golgisokat ismerek párat, csak jót tudok elmondani róluk. Másokról nincs tapasztalatom.
Sőt, a katolikusokat sem tartom "pokoltölteléknek", amennyiben nem formális "majdmeggyónom" vallásosak, hanem tényleg odaszánják magukat.
Első: végre egy Hitgyülis, aki nem tart sátáni elmebetegnek! :D Te biztos nem veszed komolyan ezt a felekezetesdit! :D "hivatalos" állásponttal tudsz esetleg szolgálni?
második: köszönöm hozzátrollkodásodat. Fel akartam pontozni, de véletlenül kettővel félrenyomtam.
Első vagyok.
"Hivatalos" állásponttal nem tudok szolgálni, nem tudom, van-e egyáltalán olyan. De pont tegnap volt róla szó, hogy aki betölti a kereszténnyé válás feltételeit, az mindegy, katolikus, baptista vagy hites, üdvözülni fog. Ha érdekel, akár vissza is nézheted a hit.hu-n, ha már fent van. :)
Viszont ha őszintén szereted Istent, és az Ő útjain jársz, olvasod a Bibliát stb, akkor azt javaslom, egyáltalán ne foglalkozz vele, ki mit gondol, hova fogsz kerülni. Itt is olvashattunk már olyan véleményt, hogy a hitesek a pokolfejzatok, de mivel nincs igaza, nem érdekel.
További szép napot!
U.i: a Hgy nem adventista, hanem pünkösdi-karizmatikus.
"U.i: a Hgy nem adventista, hanem pünkösdi-karizmatikus."
Én eddig azt hittem, hogy ezek szinonimák...
A komment megírásának időpontja: tegnap 22:49
és ez a "hír" engem nagyon földhöz vágott :(
Első vagyok ismét.
Nem szinonimák. Hogy mi a pontos különbség, nem tudom, ha Péter idekeveredik, biztosan elmondja, mondtam, hogy nem igazán vagyok otthon az ilyen teológiai dolgokban, az adventistáról annyit tudok, hogy nem esznek húst, és ezt is csak a Gilmore Girlsből (elnézést...)
Azt pedig, hogy Jézus=Mihály arkangyal, nem csak a hitesek tartják istenkáromlásnak, hanem minden magára valamit is adó keresztény, legyen az katolikus, református, adventista, golgis vagy hgy-s. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!