Mi az, hogy valaki a Jehova Tanúja?
Az előző válaszolót kicsit javítanám:
Jehovának Istent hívják azok, akik ezt a vallást követik. Ők Jehova tanúi.
Alapvetően a Bibliára épül a vallásuk, de vannak különbségek a keresztényekhez képest. Vannak dolgok, amiket másképp értelmeznek, vannak, amiket sarkítottan szó szerint vesznek. Elég rámenősen térítenek, mert ezt kötelességüknek tartják. Amit még elég sokan tudnak róluk: nem engedik a vérátömlesztést, bármilyen életmentő is lenne, mert szerintük Isten tiltja.
Nyilván ebből látszik, hogy nem nagyon szimpatizálok velük, ezért úgy korrekt, ha elmondom:
alapvetően nagyon jó emberek. Amíkor nem akarnak megtéríteni, semmi bajom velük, tisztességes, rendes emberek.
A Jehova nem egy vallás, ahogy a fentibb szerencsétlen mondja. Jehova a latin-héber megfelelője az Isten szónak.
A Jehova Tanúi egy szekta. Így nevezik magukat. Utána tudsz olvasni. Amerikából indult meg bla bla bla nekem pl. itt laknak pár utcával arrébb. Ilyen üzlet meg bisznisz nagy seftes négerek nagy köpenyben. Vágod
Sziasztok!
Hat errol a Jehova tanuirol annyit szeretnek meselni:;
Aranylag kis faluban elek,mindenki kereszteny keresztelo,elsoaldozas,bermalkozas,ez a falunkba nagy unnep mindenkinek./Van egy csalad 4 gyerekkel az apa Jehova .a gyerekekt nem engedi templomba,nincsenek megkeresztelve !az annyuk nem tartozik a Jehovakhoz mert o itt not fel a faluba, es o is vegigcsinalta ,mint a faluba mindenki!
Nagyon sajnallom a gyerekeket!meg azt se engedte meg az apa ,hogy karacsonyfat allitsanak a gyerekek!
Se karacsonyt ,se uj evet nem unnepelnek:(Hat ennyit a JEHOVA TANUIROL.....
udv
Egy vallási szekta, amely az utóbbi időben teret nyert.
Hasonló a keresztény valláshoz (legalábbis a gyökereit tekintve), viszont jópár különbség is fellelhető.
Pl. a már említett karácsony meg nem ünneplése, stb.
(Ettől függetlenül semmivel sem rosszabbak, mint a keresztények. Azért ,mert ők nem ünneplik a karácsonyt, attól még nem kell elítélni őket. Pláne, hogy a karácsony alapvetően nem is keresztény eredetű ünnep. A Mithras-kultuszból lett "ellopva", mint ahogy Jézus életének is nagyrészt más vallások "messiásainak" története eredetileg.)
Egyébként itt utánanézhetsz, mit is jelent:
Ja, nem vagyok Jehova tanúja. Semmi közöm hozzájuk.
En vagyok a 4 dik valaszolo!
azt nem tudom,ha valaki elmesel egy tortenetet,ami igaz!!!
arra mert 0 pontot adnak??nem a kerdesre valaszoltan ,az igaz ,de amit leirtam az megtortent!!!
velemenye csak lehet,az ember fianak:)
Jehova Tanúi egy szekta, vallás, mindegy minek nevezzük. Ha valaki ebbe belép, akkor ő Jehova tanúja lesz.
Az elző hozzászólóhoz: Nem mindegy, hogy mennyi pontod van? Szerintem teljesen lényegtelen. Amúgy meg mindenki annyit ad rá, amennyit akar. Nehogymá' kötelező legyen adni csak azért, mert te úgy gondolod!
(Csakazért is lepontozlak! Hehehe! :D )
"Ti vagytok az én tanúim - ez Jehova kijelentése -, igen, szolgám, akit kiválasztottam, hogy ismerjetek és higgyetek bennem ... Én, én vagyok Jehova, és rajtam kívül nincs megmentő." (Ézsaiás 43:10,11)
" Mert minden nép a maga istenének nevében jár, mi pedig Jehovának, a mi Istenünknek nevében járunk időtlen időkig, sőt örökké." (Mikeás 4:5)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!