Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan képzelitek el a túlvilá...

Hogyan képzelitek el a túlvilági életet?

Figyelt kérdés
Találkozunk a rokonokkal és ismikkel? Ha igen akkor milyen kommunikáció folyik le két halott között? Eltudják mesélni egymásnak hogy miben halltak meg és hogy mi történt velük azóta amióta meghaltak?
2010. aug. 22. 12:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
22%
Nincs túlvilági élet, meghalunk, elhantolnak és kész tovább nincs élet semmilyen formában!
2010. aug. 22. 12:33
 2/11 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem a halál után a lélek egy felsőbb lény vezetésével áttekinti az elmúlt életét, közösen elemzik az állomásokat, a problémákat, az útvesztőket, a nehéz döntéseket, a konfliktusokat, és mindenki pontos választ kap arra, mi történt, illetve mi történhetett volna, ha ott, azon a ponton másképp alakul... A végén értékelik, hogy mennyit fejlődött a lélek a földi utazása során, és hogy kap-e új feladatot a Földön, egy másik bolygón, vagy csatlakozhat-e a magasabb rendű vezetőkhöz. A halál után nem lesznek gazdagok, ott csupán a szellemi és a lelki fejlődés számít majd.

(Ez csupán az én véleményem, mert a kérdés az, hogy szerintem mi lesz majd a túlvilágon -ha egyáltalán létezik- és nem az, hogy mit rágtak a számba az általam követett vallás prédikátorai...)

2010. aug. 22. 12:36
 3/11 anonim ***** válasza:

Mivel már válaszolt egy nem hívő, és egy ezotéria hívő is, gondolom én sem nagyos lógok majd ki a sorból.

Szerintem sincs túlvilág, nem kerülünk egy felsőbb hatalom mellé, csak elmúlunk. Megszűnünk létezni.

2010. aug. 22. 13:10
 4/11 anonim ***** válasza:
18%

Kamu válasza :

Én már meg is csináltam a kazánfűtői tanfolyamot.Majd jól befűtök nektek.

2010. aug. 22. 13:16
 5/11 anonim ***** válasza:

eléggé elképzelhetetlen számomra is a halál...

egyszer csak vége mindennek, és nyom nélkül eltűnsz, mintha nem is éltél volna...

Hívő embernek neveltek, de túlzás lenne azt mondani, hogy hiszek a túlvilági életben. A kézzel fogható dolgok, és a tudás amit megszereztem, egyértelműen azt mutatja, hogy nincs túlvilági élet, csak elmúlunk és kész, bármennyire is nem szeretnénk....

2010. aug. 22. 13:18
 6/11 anonim ***** válasza:
63%

hello.

a válaszom hasonló a másodikéhoz...de az a bizonyos felsőbb lény, ráadásul a legfelsőbb lesz...az igazából saját magunk, a felsőbbrendű lényünk az Önvaló. A lelki fejlődés pedig pontosan itt zajlik, hogy az ember levetkőzze az önzést, mert anélkül nem fog tudni kikerülni a valós univerzumi életbe...vagy mit gondoltunk, majd a Természet Anya hagyja, hogy azt is tönkretegyük?! Nem. Előbb elérjük az önzetlenség állapotát a tanulással, és majd utána lehet bármelyikünk is "teljes értékű" tagja az univerzumnak. Tehát folyamatos újjászületés van...szóval senki sem válik nemlétezővé...csupán tapasztalja a halált és születést az egyén. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. aug. 22. 13:38
 7/11 anonim ***** válasza:
Sajnos(?) túlvilági élet nincs. A halál az mindenkinek ugyanazt jelenti. A végtelen semmit.
2010. aug. 22. 17:01
 8/11 anonim ***** válasza:
Nem lehet megmondani, hogy mi lesz. Jöhetnek a bigott katolikusok, jöhetnek az arrogáns ateisták, jöhetnek a krisnások, majd mindenki megtudja, hogy mi lesz. Persze az is lehet, hogy az történik halál után a lélekkel, amit hitt az életben (azaz aki szerint elmúlás lesz, az elmúlik, aki szerint másik síkra kerül, az oda is kerül, de ezt ebben a világban nem fogjuk megtudni soha).
2010. aug. 22. 17:46
 9/11 anonim ***** válasza:
26%

SZIA!

Érdekes ,hogy mindenki úgy válaszolgat ,mintha biztos forrásbál tudná pl:hogy nincs túlvilági élet vagy ,hogy újjászületések vannak stb...Igaz ,azt kérdezted ,hogy hogyan képzelik el a túlvilági életet ?

Én úgy képzelem el ,ahogy a Biblia leírja ,mert megvizsgálása után ésszerűnek ,logikusnak és hihetőnek tűnik !

Az érzékszerveink és a gondolataink az agyunk működésétől függnek.A halál beálltakor megszűnik az agyműködés .Önmagukban az emlékeink és az érzéseink nem léteznek ,és az érzékszerveink sem működnek valamilyen rejtélyes módon.

Nem élik túl az agyunk elpusztulását !

A Biblia azt írja ,hogy amikor valaki meghal ,megszűnik létezni .A halál az élet ellentéte .A halottak nem látnak ,nem hallanak ,és nem gondolkoznak .Az embernek nincs olyan része ,amely túlélné a test halálát ,nincs hallhatatlan lelke vagy szelleme .(prédikátor 9:5,6,10)

(zsoltárok 146:4)Viszont vígasztaló gondolat ,hogy akkor a halottak nem szenvednek és nem is tudnak ártani az élőknek !

A reménység az ,hogy lesz feltámadás !Istennek ,aki mindent teremtett ,nem nehéz újrateremteni az életet !

(jób14:13-15) (János 5:28,29)Jézus a földön létekor be is bizonyította ,hogy van hatalma a halottak feltámasztására

és a közeljövőben nagyban is be fogja mutatni !

Sok-sok ismeret van még ezzel kapcsolatban pl :hogyan fog végbe menni a feltámadás ?Ki hová fog feltámadni ?Milyen életre támadnak fel ?stb...Ha kíváncsi vagy vedd fel velem a kapcsolatot !

2010. aug. 22. 19:22
 10/11 anonim ***** válasza:
19:22 ezek szerint neked is van egy "biztos forrásod", aminek mindannyian szívből örülünk :D
2010. aug. 22. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!