Zavar titeket ha vki nem néz a szemetekbe köszönéskor? Mit gondoltok róla?
Zavaró s szerintem illetlenség is, ha akinek köszönsz nem néz a szemedbe, vagy kézfogáskor, amikor másfelé néz. Olyan, mintha lenéznéd, semmibe vennéd a másikat, nem tiszteled, nem vagy őszinte.
Persze előfordulhat, hogy rossz az arc memóriája, s ha nem találkoztok túl sűrűn, akkor nem ismer meg. De ha te köszönsz neki, akkor fogadnia kell a köszönésedet.
Zavar.
Aki a köszönésnél nem bír a másik szemébe nézni, az valószínűleg nem egyenes ember, valamit takargatni akar, esetleg lenézi a másikat. Egyik sem túl pozitív
igen, bunkó, tahó ember az ilyen
ha még egy pillantást se vet rád
Első vagyok:
A mondás szerint : A szem a lélek tükre.
Van benne igazság, de sajnos tényleg sok olyan ember van, aki bár a szemedbe néz,de szemrebbenés nélkül tud megtéveszteni vagy hazudni.
Én is voltam már olyan helyzetben, amikor egyszerűen nem mertem a másik ember szemébe nézni, pusztán félelemből, nem pedig amiatt, mert nem tiszteltem, vagy hibát követtem volna el. Ha az ember szégyenlős, s azért nem néz a másik szemébe, akkor is egyszer-egyszer oda pillant. Nem kell, hogy hosszan egymás szemét bámulják az emberek, mert az zavaró és kínos is lehet.
Mindenki maga érzi, hogy mennyire fontos neki az, hogy olyannak lássák az emberek, amilyen ő valójában. Nekem ebbe az illem is bele tartozik, bár vannak olyan emberi értékek, melyek megelőzik az illemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!