22 éves nő,40 körüli férfi. Kinek kell/szabad felajánlani a tegeződést?
Nekem
(22/l), ugye?
Nem áll "rangban" felettem a fickó, meg semmi ilyesmi, csak pénteken
találkozunk először, telefonon magáztam, ő "semlegesen" beszélt.
A klasszikus illem szerint, ha két egyforma rangú, felnőtt ember találkozik (mindegy, hogy az 18, a másik meg 65 éves), MINDIG a nő az, aki felajánlhat ilyesmit, ahogyan egy 20 éves nő is visszaköszönhet sziával az 50-es pasinak, ha az így köszönt neki.
De alapvetően általában az idősebb (ha szemmel láthatóan, 15-20 évvel vagy még többel idősebb) az, aki felajánlja. A legtöbb ember érdekes módon bunkóságnak tartaná, ha a klasszikus illem szerint járnál el. De ez függ attól, hogy miért találkoztok, hogy inkább magánjellegű, vagy inkább üzleti célú a találkozás, hogy mennyire ismeritek egymást.
Szerintem várd meg, hogy ő köszönjön, ha tartózkodóan magáz, akkor tedd te is ezt. Ha tegez, akkor nyugodtan tegezd vissza.
Köszi a válaszokat, én is úgy tudtam, hogy a nőnek, de gondoltam azért rákérdezek. :)
Mindegy, akkor nem erőltetem. Nem üzleti ügyben találkozunk, valamilyen formában ugyan hivatalos ügyben, de abszolút elhanyagolható mértékben.
Amúgy simán letegeztem volna, mert kb. 30-35-nek néz ki, csak kiszámoltam, hogy minimum 38-nak lennie kell. :)
Köszi a válaszokat még egyszer!
Első! :)
A te esetedben viszont szerintem (sem) kellett volna felajánlania a barátodnak, apukád és ő is férfi, így ott apukádnak kellett volna, mivel ő az idősebb. Anyukád pedig nő, így ott értelemszerűen neki, ráadásul még ő is az idősebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!