Mi a véleményed a kínai nyelvról? Te megtanulnád?
Figyelt kérdés
2010. máj. 9. 12:10
1/35 anonim válasza:
Érdekes, és bizonyára hasznos nyelv. A nyelvet esetleg megtanulnám, de az írásjeleket biztos nem... Túl sok időt vesz igénybe, és rossz a vizuális memóriám. Nem tudom, az orosszal is hogy fogok boldogulni...
2/35 anonim válasza:
Én szívesen megtanulnám (japánt, koreait is) ha lenne hozzá eszem meg időm, de sajnos nincs egyik se.
3/35 Dymo válasza:
az elsőnek: az írásjeleket a legkönnyebb megtanulni,az orosznál is csak 1 hét volt,pedig azt hittem h nehéz lesz
4/35 anonim válasza:
Én igen!!! Meg is fogom. Jövőre el a akartam kezdeni, de egyelőre a koreai lesz mégis, de később biztos, hogy a kínainak is nekiállok. Egyébként az írásjelek egyáltalán nem vészesek, nagyon könnyű megtanulni őket, ha jól magyarázzák (pl. lerajzolják, hogy eredetileg miből alakultak ki!). 21/N
5/35 anonim válasza:
Amúgy 3.: azért a többezer kínai írásjel és a kb. 40 (nemtudom, mennyi van nekik pontosan) orosz között van különbség ;)
6/35 anonim válasza:
Én inkább a Japán nyelvet tanulnám meg, jobban tetszik.
7/35 anonim válasza:
Első vagyok: igen, az orosz jeleket majdcsak megtanulom valahogy, de a kínaitól azért tartanék... A gyerekek is 8 évig tanulják csak az írást...
8/35 anonim válasza:
szerintem nagyon nehéz lehet és én nem is szivesen tanulnám meg... vhogy nem vonz, nem érdekel, vagy hogy is mondjam... jól meg vagyok kínai nyelvtudás nélkül :)
10/35 anonim válasza:
Hm, hát a kínaiaknál nem tudom hogy van, de a japánoknál nem csak 8 évig tanulják az írást (és nekik kevesebb kanjijuk van, szóval szerintem a kínaiak se csak 8 évig tanulnak), hanem egészen gimi végéig, meg egyetemen is tanulnak új jeleket:) Bár japánba mindenki szótárgéppel a zsebében rohangál, hogy el tudjon mindent olvasni, Kínában nem tudom, hogy megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!