Hogy kezdjek neki az angol tanításnak?
Figyelt kérdés
Van egy nagyon kedves lány ismerősöm és szeretnék segíteni neki az angolban. Nekem van középfokú nyelvvizsgám, de azóta is rengeteget fejlődtem. Filmeket/sorozatokat szinte csak angolul nézek és napi szinten kommunikálok az interneten emberekkel (sajnos személyesen ritkán van lehetőségem) szóval mondhatni elég jól megy, viszont az alapokat elég rég tanultam én is (~15 éve?) és nem tudom hol kezdhetném. Melyik részével kezdjük, hogy ne menjen el a kedve a nyelvtanulástól hanem izgalmas legyen neki is?2016. jún. 3. 08:16
1/5 anonim válasza:
2/5 anonim válasza:
Szerintem azzal segítenél neki, ha el irányítanád valakihez, aki ért is ehhez. Az rendben van, ha ezzel akarsz bevágódni, de nem szeretném, ha a kókler angoltanár népes táborát növelnéd.
Persze azt csinálsz, amit akarsz, és akár egy kezdő tankönyv alapján elmagyarázhatsz néhány dolgot, mert legalább terezni lehet az alapján.
3/5 anonim válasza:
Azzal segítesz neki a legtöbbet, ha nem kezded el tanítgatni. Attól, hogy filmeket értesz és a neten írásban kommunikálsz, még nem biztos, hogy beszélni is tudsz olyan szinten és kiejtéssel, ahogy az elvárható lenne. A nyelvtanítás nem csak nyelvtanozásból áll, az élő beszéd sokkal fontosabb, te viszont ezek szerint pont ezen a téren nem vagy kellően gyakorlott.
4/5 anonim válasza:
chrome-extension://oemmndcbldboiebfnladdacbdfmadadm/ [link]
5/5 anonim válasza:
Bátran vágj bele!! A többieknek nincs igaza, én is papír nélkül tanítok, "csak" felsőfokú nyelvvizsgám van. Az igaz tapasztalatot majd a tanítás hozza meg. És napi 3-4 óra tanítással megkeresel annyit, mint más rabszolga napi 8 órával. Szerintem megéri. :) Ha kezdő az ismerősöd, először egy kezdő kurzuskönyvet végigveszel vele. Először a szóbeli tudást kell felépíteni a fejében, témakörökön, szituációkon át. Sokat kell beszéltetni és magoltatni kifejezéseket. Vannak szóbelire felkészítő könyvek, együtt kidolgozzátok a témaköröket és visszakéred tőle a tudását. A szitukat (mini szituációk) meg együtt elgyakoroljátok, hogy 2 irányú legyen. Minél többet tanítasz, annál ügyesebb leszel majd. Nem baj, ha lesznek elégedetlenek, azok keresnek mást. De Te ezzel is tanulsz majd. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!