Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy kezdjek neki az angol...

Hogy kezdjek neki az angol tanításnak?

Figyelt kérdés
Van egy nagyon kedves lány ismerősöm és szeretnék segíteni neki az angolban. Nekem van középfokú nyelvvizsgám, de azóta is rengeteget fejlődtem. Filmeket/sorozatokat szinte csak angolul nézek és napi szinten kommunikálok az interneten emberekkel (sajnos személyesen ritkán van lehetőségem) szóval mondhatni elég jól megy, viszont az alapokat elég rég tanultam én is (~15 éve?) és nem tudom hol kezdhetném. Melyik részével kezdjük, hogy ne menjen el a kedve a nyelvtanulástól hanem izgalmas legyen neki is?

2016. jún. 3. 08:16
 1/5 anonim ***** válasza:
2016. jún. 3. 08:41
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azzal segítenél neki, ha el irányítanád valakihez, aki ért is ehhez. Az rendben van, ha ezzel akarsz bevágódni, de nem szeretném, ha a kókler angoltanár népes táborát növelnéd.

Persze azt csinálsz, amit akarsz, és akár egy kezdő tankönyv alapján elmagyarázhatsz néhány dolgot, mert legalább terezni lehet az alapján.

2016. jún. 3. 09:02
 3/5 anonim ***** válasza:
4%
Azzal segítesz neki a legtöbbet, ha nem kezded el tanítgatni. Attól, hogy filmeket értesz és a neten írásban kommunikálsz, még nem biztos, hogy beszélni is tudsz olyan szinten és kiejtéssel, ahogy az elvárható lenne. A nyelvtanítás nem csak nyelvtanozásból áll, az élő beszéd sokkal fontosabb, te viszont ezek szerint pont ezen a téren nem vagy kellően gyakorlott.
2016. jún. 3. 09:47
 4/5 anonim válasza:
chrome-extension://oemmndcbldboiebfnladdacbdfmadadm/ [link]
2016. jún. 4. 09:36
 5/5 anonim válasza:
Bátran vágj bele!! A többieknek nincs igaza, én is papír nélkül tanítok, "csak" felsőfokú nyelvvizsgám van. Az igaz tapasztalatot majd a tanítás hozza meg. És napi 3-4 óra tanítással megkeresel annyit, mint más rabszolga napi 8 órával. Szerintem megéri. :) Ha kezdő az ismerősöd, először egy kezdő kurzuskönyvet végigveszel vele. Először a szóbeli tudást kell felépíteni a fejében, témakörökön, szituációkon át. Sokat kell beszéltetni és magoltatni kifejezéseket. Vannak szóbelire felkészítő könyvek, együtt kidolgozzátok a témaköröket és visszakéred tőle a tudását. A szitukat (mini szituációk) meg együtt elgyakoroljátok, hogy 2 irányú legyen. Minél többet tanítasz, annál ügyesebb leszel majd. Nem baj, ha lesznek elégedetlenek, azok keresnek mást. De Te ezzel is tanulsz majd. :)
2016. júl. 6. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!