Hol tanulhatnám meg normálisan a magyart?
Figyelt kérdés
Én magyar vagyok a nyelvtan és a magyar órákat már lekéstem, de hol lehet meg tanulni hogy mit hogy kell írni pl.: a kötő szavakat mikor kell pont vagy vessző stb?2012. szept. 13. 08:49
1/8 anonim válasza:
Àltalános iskolai "Nyelvtan" könyvböl!
2/8 anonim válasza:
Leginkább a felső tagozatos könyveket kellene tanulmányozni, mert egymásra épülnek az ismeretek. Ha csak arról van szó, hogy hogyan kell helyesen leírni egy-egy szót, van Helyesírási szótár, ez egy db. könyvet jelent csak, amit meg kell vásárolni. Ajánlom még, olvass sokat, újságot, könyvet, automatikusan rád ragadnak a helyesírási tudnivalók, szabályok. Hogy azért most is segítsek, az igekötőt és az igét egybe írjuk, itt tehát megtanulni, az egy szóba írandó. Igekötők: be, ki, le, fel, meg, el, át, rá, ide, oda, szét, össze, vissza, stb. Pontot mindig csak a kijelentő mondat végére teszünk, ha összetett mondatról van szó, akkor teszünk vesszőt a mondat közben, leggyakoribb, a "hogy" elé tett vessző, "és" elé általában nem teszünk vesszőt.
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm ! Nem egyszerű a magyar nyelv egyébként. :) De neten nem lehet valahol ?A magyar helyesírás szabályai az meg van.
2012. szept. 13. 10:45
4/8 anonim válasza:
Első és negyedik válaszoló: mi van ha a kérdező határon túl jár(t) suliba, de mégis érdekli a magyar nyelvhelyesség gyökereiből fakadóan, vagy ki tudja miért tesi fel a kérdést? Már amikor a kérdést olvastam tudtam hogy lesz aki beleköt...
Egy nyelvet leginkább úgy lehet megtanulni ha sokat olvasol könyveket verseket, vagy műveltebbnek számító emberekkel levelezgetsz.
Egyébként a kérdésedet olvasva nem is tűnik fel hogy bármi bajod lenne a magyar nyelvvel úgyhogy csak így tovább :)
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen ! Hát ha már magyarnak születtem akkor igen is szeretnék normális magyar nyelven írni.:) A suliban meg nyelvtan órákon volt hogy nem túl jól magyarázott a tanár, és nem értettem, na ott már feladtam.Elég szép a mi magyar anya nyelvünk és szerintem illik meg tanulni is.Igen ezzel egyet értek hogy sok könyvet kéne olvasgatni.Művelt ember hát sajnos nem sok van.:) Ahogy így olvasgatom közösségi oldalakon is embereknek ki írását, borzasztó és sokszor fel háborít!
2012. szept. 13. 15:16
6/8 anonim válasza:
Keress külön magyartanárt, akivel egyeztettek időpontot, ő elmegy hozzád vagy te elmész hozzá, és heti 2-3-x órában gyakoroltok.
7/8 anonim válasza:
Hovavalósi vagy egyébként, ha megkérdezhetem? :)
8/8 A kérdező kommentje:
De az is pénz. :) Inkább keresek egy idősebb embert akivel beszélgethetek.Nyíregyháza.
2012. szept. 14. 01:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!