A német nyelvet iskolában tanulóktól kérdezem?
Mi az, amit legjobban szerettek és a leghasznosabbnak gondoltok a német órákon, mi az, ami a legkevésbé sem "működik", és, amit esetleg hiányoltok a német órákon?
Üdvözlet: Suzana G.
6 éves korom óta beszélem, a suliban 3. osztálytól kezdtük csak. Nagy volt a csoport (21 fő), ráadásul 5. osztályban különváltunk, hatan kerültünk a haladók közé, heti 6 órában tanultuk, a másik német csoport heti 3-ban.
Nekem maga a nyelv tetszik, így mindent érdekesnek találtam, és találom is a mai napig. A tanárnő aranyos volt, a csoportban jó volt a hangulat.
Gimiben a német tanár pocsék volt, de 10-ben nyelvvizsgáztam (felsőfok), előtte osztályozót tettem, az órákra nem kellett bejárnom, és inkább különórákra jártam. Azóta van már szakmai nyelvvizsgám (idegenforgalmi) is belőle, és napi szinten használom, akárcsak az angolt (felsőfokú sima nyelvvizsga, plusz az idegenforgalmi abból is).
21/N
Köszönöm az eddigi kedves válaszokat. A második válaszolónak külön gratulálok a felsőfokú szakmai anyaggal bővített nyelvvizsgákhoz. Ez igen!! Jöhet a következő nyelv. -:) Melyik érdekel még?
Üdvözlet: Suzana
Egyetértek a több feleléssel. De a nyelvtanulás egyik része (a sok közül) az, hogy ha nem is minden nap, de időnként körmondatokat szószerint meg kell tanulni. Ez is sokat segít, nemcsak a memória fejlesztésben, hanem a bonyolultabb mondatszerkezetek megértésében és használatában.
Köszönöm a válaszodat. Üdvözlet: Suzana
Utálom, egyszerűen irritál ha meghallom, a hangzása, a kiejtése, a szavak, a stílusa....utálom is használni....ettől függetlenül azért van belőle középfokú nyelvvizsgám :DD
Bocs, de ez az igazság :P
Meg tudnám veled szerettetni, nem a szép hangzása miatt, mert az tényleg nem jellemző rá, hanem a nyelvtan logikussága miatt, és a mondatszerkesztések számtalan lehetősége miatt. Lehet, hogy túlságosan fiatal tanárod volt, aki még nem volt annyira felkészült, hogy logikusan és egyszerűen tudjon mindent elmagyarázni. Sok olyan tanítványom volt, aki kezdetben az angolért rajongott, aztán hamarosan bevallotta, hogy most már a német vette át nála a vezetést. Kár, hogy nem tudok neked segíteni.
Üdvözlet: Suzana
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!