Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A német nyelvet iskolában...

A német nyelvet iskolában tanulóktól kérdezem?

Figyelt kérdés

Mi az, amit legjobban szerettek és a leghasznosabbnak gondoltok a német órákon, mi az, ami a legkevésbé sem "működik", és, amit esetleg hiányoltok a német órákon?

Üdvözlet: Suzana G.

2010. dec. 18. 18:46
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Mi kicsi csoportban tanultunk, mert az osztályok nagyobb része angolos volt. Nagyon szerettem, hogy hétköznapi dolgokról is beszélgettünk németül, nagyon sokat segített a nyelv használatában és megértésében. Egyébként is jó volt a hangulat a csoportban, és a tanárnő is nagyon jófej volt.
2010. dec. 18. 18:49
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

6 éves korom óta beszélem, a suliban 3. osztálytól kezdtük csak. Nagy volt a csoport (21 fő), ráadásul 5. osztályban különváltunk, hatan kerültünk a haladók közé, heti 6 órában tanultuk, a másik német csoport heti 3-ban.

Nekem maga a nyelv tetszik, így mindent érdekesnek találtam, és találom is a mai napig. A tanárnő aranyos volt, a csoportban jó volt a hangulat.

Gimiben a német tanár pocsék volt, de 10-ben nyelvvizsgáztam (felsőfok), előtte osztályozót tettem, az órákra nem kellett bejárnom, és inkább különórákra jártam. Azóta van már szakmai nyelvvizsgám (idegenforgalmi) is belőle, és napi szinten használom, akárcsak az angolt (felsőfokú sima nyelvvizsga, plusz az idegenforgalmi abból is).

21/N

2010. dec. 18. 18:58
 3/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi kedves válaszokat. A második válaszolónak külön gratulálok a felsőfokú szakmai anyaggal bővített nyelvvizsgákhoz. Ez igen!! Jöhet a következő nyelv. -:) Melyik érdekel még?

Üdvözlet: Suzana

2010. dec. 18. 19:06
 4/21 anonim ***** válasza:
Mindig is az volt a kedvenc tantárgyam, általános iskolában azt hiszem heten vagy nyolcan voltunk, most gimiben talán 11-en. Az egészben az a legjobb, hogy a diákok nyolcvan százaléka az angolt választja első nyelvként, így mi sokkal gyorsabban tudunk haladni. Furcsán fog hangzani, de én több felelést javasolnék. Természetesen nem úgy, hogy beseggelek egy oldalt, hanem úgy, mint egy nyelvvizsgán. A tanár mondjuk adna két oldalt, hogy holnap erről fogunk "beszélgetni" ( felelni ).
2010. dec. 18. 19:08
 5/21 A kérdező kommentje:

Egyetértek a több feleléssel. De a nyelvtanulás egyik része (a sok közül) az, hogy ha nem is minden nap, de időnként körmondatokat szószerint meg kell tanulni. Ez is sokat segít, nemcsak a memória fejlesztésben, hanem a bonyolultabb mondatszerkezetek megértésében és használatában.

Köszönöm a válaszodat. Üdvözlet: Suzana

2010. dec. 18. 19:12
 6/21 anonim ***** válasza:
Persze, hogy kell, csak nem mindig olyat.:)
2010. dec. 18. 19:12
 7/21 anonim ***** válasza:

Utálom, egyszerűen irritál ha meghallom, a hangzása, a kiejtése, a szavak, a stílusa....utálom is használni....ettől függetlenül azért van belőle középfokú nyelvvizsgám :DD

Bocs, de ez az igazság :P

2010. dec. 18. 19:58
 8/21 A kérdező kommentje:

Meg tudnám veled szerettetni, nem a szép hangzása miatt, mert az tényleg nem jellemző rá, hanem a nyelvtan logikussága miatt, és a mondatszerkesztések számtalan lehetősége miatt. Lehet, hogy túlságosan fiatal tanárod volt, aki még nem volt annyira felkészült, hogy logikusan és egyszerűen tudjon mindent elmagyarázni. Sok olyan tanítványom volt, aki kezdetben az angolért rajongott, aztán hamarosan bevallotta, hogy most már a német vette át nála a vezetést. Kár, hogy nem tudok neked segíteni.

Üdvözlet: Suzana

2010. dec. 18. 20:10
 9/21 anonim ***** válasza:
Nekem tetszik a német nyelv nagyon, csak az a baj a németórákkal, hogy mindent csinálunk, csak németül nem tanulunk, ugyanis a "leggyengébb" csoportban vagyok, mert a "közepes"-ben lévők már elhaladtak, az itt lévők meg nem akarnak németül tanulni, a tanár meg nem tud mást csinálni, csak hogy három éve tanuljuk, hogy "Wo wohnst du?", de még mindig nem tudja midnenki, hogy hogyan kell kiejteni minimálisan a szavakat(a tanárunk amúgy német anyanyelvű, persze tud magyarul), meg mindig kapunk a leckék elején szavakat tanulni, azt vannak, akik meg tudják csinálniúgy, hogy ne legyen kettes, de volt, hogy midnenkinek egyes, nekem meg ötös...Ha nyelvtanról van szó, akkor mégjobban nem tudnak semmit. Meg persze ott van az is, hogy megtanulom a szavakat a leckéknél, és telivan a könyv olyan szavakkal, amiket még sosem hallottam, a szólistában meg olyanok is vannak, amik nincsenek a könyvben használva. Az gondolom a könyv hibája...A többi meg a csoporté. Ezeknek köszönhetően én nem tudok németül(3 éve "tanulom", ha jól tudom) sajnos, de nehány alap dolgot megértek meg el tudok mondani. Viszont van egy haverom, aki életében németet tanult(11.-esek vagyunk), és alig tud összerakni egy épkézláb mondatot, meg ha megkérdezek tőle valami kis egyszer dolgot, amit nem tudok németül, akkor az esetek nagyon nagy részében nem tudja, pedig 4-esnél sosem volt rosszabb németből, tehát azért ez szerintem durva; nem tudom, hogy tanították őket; pedig pont abban a suliban vagyunk, ahol a nyelvtanításon hangsúly van.
2010. dec. 18. 20:19
 10/21 anonim ***** válasza:
*Ja és én az angolt is szeretem, abból jó vagyok, most voltam középfokúzni, de nem kaptam meg az eredményt még.
2010. dec. 18. 20:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!