Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Amerikai szokások? Írd le,...

Amerikai szokások? Írd le, amit tudsz.

Figyelt kérdés
IDE kérem az összes Amerikai szokást!
2010. aug. 20. 22:16
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
A mikrózható "tévévacsi" néven futó ételek fogyasztása szerintem eléggé olyan. Meg az, hogy mosodában mosatnak, mert nekik nincs otthon mosógépük. Ennyi jutott eszembe. De miért kell? :)
2010. aug. 20. 22:20
 2/18 A kérdező kommentje:
köszi szépen. :) amúgy azért, mert nagyon szeretem Amerikát. és minél többet meg akarok tudni az ottani szokásokról. :D
2010. aug. 20. 22:24
 3/18 anonim válasza:
73%
Pont ma néztem meg egy toppmodell leszek részt.Az volt benne hogy az egyik csaj a kenyérpirító tetejére pakolt valami kaját,és a kaja lángra kapott.Erre valamelyik okostojás vizet öntött a kenyérpirítóra.Komolyan nem tudtam hogy ezek az amerikaiak ennyire hogy lehetnek hülyék.Amúgy bocs ez nem ide tartozik,csak mikor néztem hogy ezek lányok hogy sikoltoznak,bénáznak halálra röhögtem magam.
2010. aug. 20. 22:27
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Halloween
2010. aug. 20. 22:31
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
gigolás
2010. aug. 20. 22:41
 6/18 anonim ***** válasza:
95%

Papírzacskóba teszik, amit vásároltak, így kevésbé szennyezik a környezetet.

Mogyoróvajas kenyeret esznek lekvárral.

Megünneplik a Hálaadást és a július 4-ét.

2010. aug. 20. 22:50
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
hálaadást kanadában is ünneplik, szóval az nem amcsi szokás hanem észak-amerikai:)
2010. aug. 20. 22:52
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Gyakran esznek gyorskaját. junkfood
2010. aug. 20. 23:36
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Az amerikai sorozatokban látható szereplők általában protestánsok. Ezzel szemben a valóságban ennél sokkal több vallás van, mert az Egyesült Államok a népek gyűjtőhelye, és sok nép máig a maga vallását gyakorolja, illetve otthon nem beszélnek angolul.

A Halloween nem kifejezetten amerikai szokás, bármennyire is ez jön át a filmekből. Nagy-Britanniából ered, és ott is ünneplik.

Megünneplik Colombus napját. Az iskolákban nagyobb hangsúlyt fektetnek a történelemre, mint bármi másra, már az óvodáskorú gyereknek is tudni kell a történelem fontosabb eseményeit. Szeptember 11-e a Hazafiság napja.

2010. aug. 21. 09:51
 10/18 anonim ***** válasza:
76%
nyitott koporsóban lehet nézegetni a halottat a temetés előtt, kerti törpe, nem udvariatlanság böfögni az asztalnál, szülés után 2 hónapra már mennek vissza dolgozni a nők (nincs olyan gyes, mint nálunk), bébiszitter foglalkozik a gyerekkel egyfolytában, olyan vezetékes telefonjuk van amibe rengeteg számot be lehet írni, ebbe beírják a fogorvostól kezdve a nagymamáig mindet, a telefon ki tudja mondani a beírt neveket, és "szól", hogy éppen ki hív, így ha felméréssel, teleshoppal stb. zaklatják őket, ismeretlen a hívó, nem is veszik fel. Tényleg sok mogyoróvajat esznek, meg "amerikai pitét" (aminek egyébként szörnyű az íze). A kelt tésztákat pl. lekváros bukta nem ismerik, hirtelen sütik a húst (bár nem annyira hirtelen, mint az angolok :D). Most ennyi jutott eszembe.
2010. aug. 21. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!