Olajfestékes ecsetet mivel lehet kimosni?
Legolcsóbb megoldás a hígító.6-700 Ft-be kerül.
Én azt használom és bejön:)
Nekem a higítóval az volt csak a bajom, h rettenetesen roncsolta az ecset szőrét.
Ha nem volt éppen kéznél ecsetlemosó, forró víz plusz vmi mosószer.
A hígító nekem se nagyon vált be. Alig viszi ki belőle a festéket, és mivel szintetikus ecsettel festek, ezért nem túl jó.
Akkor inkább én is próbálom meleg vízzel, bár egyszerűbb lenne erre való szerrel, de a közelbe nincs művészbolt, rendelni meg még nem fogok.
Nem járok festőművészhez.
És még nem igazán kezdtem hozzá, csak próbálkozok. Egyelőre az ecset kimosással.
A terpentin az nem a festék hígítására való? Nekem az helyett festőszerem van, amit terpentin helyett fettem, mert azt mondták, hogy jobb.
De drága ahhoz, hogy abba mossam ki az ecsetet.
terpentinnel lehet higítani is, de mondjuk annyira nem jó, ha sokat használsz belőle, inkább olajjal kell higítani. A festőszer pedig egy keverék, ami terpentinből, olajból és masztixból áll.
Vegyél sima terpentint, az nem olyan drága, mint a festőszer és nagyobb hasznát veszed. Én kb 8 éve festek komolyabban és eddig egyszer sem használtam festőszert....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!