Hogyan van az, hogy emberek véleményt mondanak a szcientológiáról, miközben fogalmuk sincs a témáról?
Érdekes gondolatok, de nem mindenki ellenség, aki mást mond.
Nekem valós tapasztalatom volt egy emberrel, de nem mondom, hogy mindenki rossz ember közületek. Ő speciel az volt.
Kedves Wasmalac!
A reagálásodra had idézzelek téged, ha már te is állandóan engem idézgetsz és megmagyarázod, hogy az amit írtam miért hülyeség. Én csak leírom ide amit te írtál egy előző hozzászólásodban. Nem fűzök hozzá semmit. Döntse el mindenki mit is jelent ez.
"Nos, az az egy halálbiztos, hogy te klasszisokkal kevesebbet tudsz rólam, mint én a szcientológiáról. Úgyhogy ne minősítgess, mert Q-ra nincs hozzá semmi alapod. Mellesleg, a személyeskedés kezdete jó jele annak, hogy érved nincs, egy darab se."
Kedves Karlowy!
A te hozzáállásod a dolgokhoz, józanságra utal. Örülök, hogy látok itt még ilyen válaszokat is. Valószínű, hogy ezzel a hozzáállással jó felé haladsz az életben. Ha az ember tud különbségekben gondolkodni, akkor megőrizte az épelméjűségét. Ha már azonosságokban gondolkodik, akkor kezdi elveszíteni azt.
:D
Nem a személyiségedet minősítettem, hanem a felelősségedet.
Attól még lehetsz te családszerető, más témákban korrekt, józanul gondolkodó ember is. Mint ahogy a második világháborús német katonák közt is volt ilyen rengeteg. Nem mind volt gonosz, szadista még a koncentrációs tábor őrei közt sem.
És aki feltétlenül hisz a vezérelvében, még igazságosnak is hiszi magát, jogosnak és jónak érzi, amit tesz. Gondolom te is.
Csak ott van a világnak a jóval nagyobb része, ki NEM híve a te vezérelvednek. És szerencsére ők vannak többen.
Szóval ne legyél benne olyan biztos, hogy neked van igazad és mindenki más hülye, elkárhozott, gonosz, igazságtalan.
"Érdekes gondolatok, de nem mindenki ellenség, aki mást mond."
Ez teljesen igaz. Csak legyen saját véleménye. Ne olyan ,amit beültettek neki és még el is hiszi, hogy az övé.
"Ha az ember tud különbségekben gondolkodni, akkor megőrizte az épelméjűségét. Ha már azonosságokban gondolkodik, akkor kezdi elveszíteni azt."
Értem én a célzást.
:D
Csak nem igaz rám.
Mindenesetre megmaradok minden olyan vallási irány ádáz ellenségének ,ami elvárja híveitől a feltétel nélküli elfogadást, azonosulást. Ahol a fenntartások ,a kételkedés bűn. Természetesen ez nem csak rátok vonatkozik.
Tanulmányozd mondjuk a buddhizmust, hogy lásd, nem feltétlenül kell ilyennek lenni. :)
Kedves Wadmalac!
Azt írtad, hogy jobban ismered a Szcientológiát, mint én téged. Én nem ismerlek téged ez igaz, de az írásaidból azt látom, hogy te mégannyira sem a Szcientológiát.
Jó példa a Buddhizmus, hisz a Szcientológia sok hasonlóságot tartalmaz a Buddhista tanokhoz.
Valamelyik más vallással keverheted össze a Szcientológiát, mert a Szcientológia nem várja el a feltétel nélküli elfogadást, sőt inkább a szkeptikus hozzáállást várja el, hisz egyik alapelve az, hogy "csak az igaz ami számodra igaz." Az azonosulás sem a Szcientológia célja, hisz pont az egyéniséget és az egyéni célt állítja előtérbe. Sem a fenntartások, sem a kételkedése nem bűn, mert pont mindenkit arra kérnek, hogy ha valamivel nem ért egyet vagy valamit nem ért, akkor kérdezzen.
Nem tudom, honnan származnak az adataid a Szcientológiáról, de látszólag hamisak.
Én magam is elítélem a kontrollegyházakat és ezzel nem akarok senkit megsérteni, de sok egyházban én magam is csak a kontrollt látom és a feltétlen hűséget, ezért nem azokba az egyházakba mentem be, hanem ide.
Nézz jobban utána az adataidnak, legalább nézd meg a Szcientológia hittételeit, vagy a célját, vagy legalább hitvallását, ami nem sokban különbözik a mindenkori emberi jogoktól.
"Nézz jobban utána az adataidnak, legalább nézd meg a Szcientológia hittételeit, vagy a célját, vagy legalább hitvallását, ami nem sokban különbözik a mindenkori emberi jogoktól."
Nem a hittételekkel volna a gond.
Hanem azzal, hogy ezeket hogyan teszik át gyakorlatba.
Vagy mindenki, aki eddig panaszt emelt ellenetek, akár külső, akár kilépett belső ember, mind hazudik. Az egész világ egy gonosz összeesküvés a szegény ártatlan, jóakaratú szcientológiások ellen.
Na tudod, ezt nem veszem be.
Kedves Wadmalac!
Nem mondtam azt, hogy ha valaki Szcientológus az szent és sérthetetlen.
Az viszont tény, hogy kevesen vannak azok akik kipróbálták a Szcientológia szolgáltatásait és rossz véleményen vannak róla azokhoz képest akik kipróbálták és jónak gondoljál.
Ha viszont valaki csak a rossz véleményekre keres rá, akkor azt gondolhatja, hogy ez valami rossz dolog. Nem beszélve azokról, akik nem próbálták még ki, de mégis stabil véleményük van róla. Csak hogy az eredeti kérdéssel is foglalkozzunk kicsit.
Nézd, vallásháborút nem fogok indítani ellenetek, a többi vallás önreklámozására és toborzására ugyanolyan mérges vagyok, nincsen rajtatok kipécézett céltáblám.
Az úton-útfélen agresszíven magukat rámerőltető jehovások is megkapják tőlem a magukét (nem takarodjinnen formátumban, legfeljebb provokációra reagálva).
Amikor egyszer a buszon egy ilyen próféta reggel hétkor mellémülve "sziajézustteiszemélyesmegváltódnakérzed?" mondattal belegyalogolt az utolsó boldog félálomban töltött 20 percembe, felvettem a kesztyűt és a bebiflázott bibliai idézeteire teljesen ellenkező értelmű bibliai idézetekkel cáfoltam, aztán elküldtem azzal, hogy majd akkor zavarja a köreimet, ha képes lesz a Bibliát önállóan értelmezni, nem csak szajkózni a belévert demagógiát.
Isten bizony, ha a kérdés feltevése az ezotéria/vallások rovatban történik, eszembe nem jut hozzászólni.
Itt, a tudomány rovatban provokáló reklám. Reagáltam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!