Teremtés, vagy evolúció?
A tudomány szerint is kőből fejlődött ki az ember.
Szerintem az hihetőbb, hogy egy inteligens tervező gyúrta sárból, mint az, hogy a kő önmagától vált emberré.
Utolsó, ezt hol olvastad?
És a tervezőt ki tervezte?
"Az evolúció tény, bizonyítható, megfigyelhető."
Nofene. Te akkor több milliárd éves vagy:)
Sem a teremtés, sem az evolúció nem megfigyelhető, tehát marad a logika. A pozitív, fejlesztő információ kívülről csak intelligens lénytől származhat. A mutáció az mindig negatív, azaz információvesztéssel jár. Az evolucionista azt mondja, hogy pl. van egy CD-n egy kezdetleges autóversenyes játékom, pár kilobájt (pálcikaautókkal), majd elkezdem CD írással másolni és a másolási hibákból, rengeteg idő és másolás elteltével egy 3D-s Forma1-es játékot kapok. Ez nem fog sikerülni és a természetnek sem sikerült. Isten az, aki teremtett. Gondolod, hogy az evolúciós véletlen során kialakult pl. az ember szeme (illetve az elődjéé), a koponya, a koponyában két lyuk a szemnek (szimmetrikusan), majd a szem fenekéből egy látóideg képződött, ami a közben kifejlődött agyhoz kapcsolódik, ami közben a véletlennek köszönhetően adekvát fogadja az ingereket és a közben véletlenül kialakult más érzékszerv és mozgató rendszer felé tökéletesen továbbítja az információt? Vonatkozik ez minden gerinces vagy csontos élőlényre, stb... Gondolkozzunk már picit. Nem kell ehhez semmi csak ALAPVETŐ logika, hogy belássuk, Isten teremtette a világot.
Evolucionista voltam, de adtam egy esélyt és megvizsgáltam a teremtést + az evolúciós oldal érveit is. Ez eltartott jó pár hónapig, majdnem egy évig. Minden nap órákat olvastam, kutattam, stb. Az eredmény: olyannyira egyszerűen belátható a biblikus teremtés és az özönvíz nyomai, hogy semmi sem tántoríthat el Jézus uramtól, akinek, és az Ő Atyjának dicsőség, hatalom mindörökké!
Csak egy dolog még: kövületek. Vajon hogyan kövülhettem meg élőlények, miért nem rothadtak el, ahogy a 99,999%-uk? Mert bizony az özönvíznek olyan fizikája volt, hogy a kövületek, a szén, az olaj, stb. csak így alakulhatott ki. Vagy hogy gondoljátok, hogy a mammut szülés közben, vagy kajával a szájában megkövülhet? Gondolkozzatok már picit logikusan. Ha pedig nem kértek Istenből, mondjátok azt, de ne hazudjatok.
A teremtés és az özönvíz olyan egyszerűen belátható, hogy csak az nem látja aki elhiszi a hazugságokat az alternatívákról.
Az Isten Jézusban megbékélt a világgal, mindenkivel. Kérlek, béküljetek meg Ti is Istennel és élvezzétek az áldásokat Jézusban.
"És a tervezőt ki tervezte?"
Kellett-e a tervezőt tervezni?
"Azóta csak toldozgatják-foldozgatják a sztorit, hogy illeszkedni tudjon a mindenkori világ vitathatatlan felfedezéseibe."
Pont, hogy nem toldozgatják, hanem igen rég állandó... A Pápa vélemény pedig nem mérvadó. Mondjuk Nektek igen, mert embereknek hisztek, hisz az evolúciós mesét is benyaltátok:(
"A pozitív, fejlesztő információ kívülről csak intelligens lénytől származhat."
Ellenpélda: Kutyatenyésztés. Tudatosan párosítottuk őket, de a pozitív, fejlesztő információk már alapból benne voltak az egyedekben, mi csak a szelekciót változtattuk meg.
"A mutáció az mindig negatív, azaz információvesztéssel jár."
A mutációk több mint 90% negatív, de ez nem egyenlő az információvesztéssel. Ez kábítás. Negatív mutáció az, mikor egy adott info. megváltozik, vagy valami újat kapunk, ami a hátrányunkká válik.
"Gondolod, hogy az evolúciós véletlen során kialakult pl. az ember szeme (illetve az elődjéé), a koponya, a koponyában két lyuk a szemnek (szimmetrikusan), majd a ..."
Szerintem meg a szem, mint látóideg csoportosulás előbb volt, mint a koponya..és majdhogynem minden állat szimmetrikus, minden testrészükkel, mi ebben a nagy dolog? Azonos genetikai információk kifejlődése kétoldalt, hogy egy zárt rendszert alkossanak. Ha nem így lenne, csak 1 karom, lábam és fél testem lenne függőlegesen.
"Vajon hogyan kövülhettem meg élőlények, miért nem rothadtak el, ahogy a 99,999%-uk? Mert bizony az özönvíznek olyan fizikája volt, hogy a kövületek, a szén, az olaj, stb. csak így alakulhatott ki. "
Szén és olaj épp azért van, mert az állatok 99%-a elrohadt. A maradék pedig konzerválódtak, mint a múmiák. Vagy szerinted a múmiák is csak hazugságok?
Ez a válasz ugye ne komoly? Még az evolucionista tudósok is mosolyognának ezen:) Kutyákba kívülről nem vittél be információt és kétkutyából egy harmadik kutya lett, nem pedig mondjuk továbbfejlődve majom.Ez igencsak rossz példa, hogy hogyan lett az egysejtűből ember... Tehát ehhez kívülről információt kellett volna bejuttani, de ezt már az evolucionisták is belátták, ezért alkották meg az inteligens gén elméletét...Legalább az evolúciós mesében legyetek otthon:) A mutáció információvesztéssel jár, ez tény, ezen kár vitatkozni. De mondj egy példát pozitív mutációra. De először nézz utána a genetika alapjainak. Nekem a végzettésgemhez kötődik, úgyhogy holmi rizsával nem tudz meggyőzni.
"Azonos genetikai információk kifejlődése kétoldalt, hogy egy zárt rendszert alkossanak"
Fú de okos a véletlen, hogy ennyire alap a szimmetria. LEnyűgöző az evolúció. Remélem a következő nagy vihar a telkemen összerak egy házat, hisz a véletlen zseniális. Nem elég egy szemüreg, de mindjárt a szimmetriára is van esze a véletlennek.Briliáns...
Az kevés, hogy az ember elrothadjon, abból még nem lesz olaj. Ahhoz kell nagy nyomás és magas hőmérséklet és mindez a rothadás előtt. Ilyet pedig az özönvíz óriási iszaprétege tud csak produkálni. Nézz csak bártan utána... Múmiák nem kövületek, nem keverjük a kettőt. Wikipédiában utána lehet nézni. De én be is fejezem, mert mindenki úgy hazudik magának, ahogy akar. Béküljetek meg IStennel,ahogy Ő is megbékélt az emberekkel Jézusban és akkor örök életetek és áldásotok lehet. Kegyelem Veletek!
Ennyi baromságból első körben most csak erre reagálnék: "A mutáció az mindig negatív, azaz információvesztéssel jár."
Ezt kérlek magyarázd meg azoknak, akik genetikus algoritmusokat fejlesztenek és dolgoznak.
Ja várj, PONT ezt csinálják, hogy véletlen mutációt és szelekciót ötvöznek és láss csodát, működik a dolog.
Itt egy szemléletes példa. részletes magyarázattal: https://www.youtube.com/watch?v=qv6UVOQ0F44
Nahát, mégsem csak információ vesztés lehet?
Hú, biztos isten teremtette ezt a példát is, csak senki nem vette észre!
Alapvető elvi hibákból, hibás logikai feltételezések mentén, rossz következtetéseket vonsz le...
"Ez igencsak rossz példa, hogy hogyan lett az egysejtűből ember"
Talán azért mert nem ezt akartam vele példázni -.- szövegértés öcsém, az kellene.
" A mutáció információvesztéssel jár, ez tény, ezen kár vitatkozni."
Ha ez így lenne, akkor minden élőlény visszafele fejlődne, fokozatosan épülnének le a generációk, de nem ezt látjuk. Sőt bizonyítottan jelentek már meg az emberiség léte óta új vírusok és baktériumok. Ha a mutáció mindig info vesztéssel járna, mikroszkopikus szinten se lehetne találni valami "újat".
"Nekem a végzettésgemhez kötődik"
Nem csodálkoznék, ha ezzel a végzettségeddel mégis egy sarki kifőzdében dolgoznál.
"Ilyet pedig az özönvíz óriási iszaprétege tud csak produkálni."
Egy kérdést szeretnék feltenni, amire eddig egy kreós sem tudott mást mondani, mint az, hogy "nem tudom" :
Ha volt özönvíz, akkor a világon miért nem szemcseméret és anyagsűrűség szerint ülepedtek le a rétegek? Ha a nagy kavarkát miatt, akkor meg hogy lettek éles elválasztások?
"Múmiák nem kövületek, nem keverjük a kettőt."
Na ja, ezt tényleg bebuktam xd
Amúgy még a pszichológia is alátámasztja az evolúciót :P Vagy Isten direkt teremtett meg minket fejben állatiasra? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!