Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit lehetne csinálni? Segítség...

Mit lehetne csinálni? Segítség kellene.

Figyelt kérdés

Lehet, hogy hosszú lesz picit, de kérlek ne haragudj. Van egy 3 gyermekes család (barátnőm a legidősebb), tavaly nyáron költöztek el a nagyszüőktől, Pesttől 50 kmre vettek egy kertes házat hitelre, nagyjából jól ment minden közel egy évig, anyja talált új munkahelyet is, de idén nyár elején egy balesetben összetört a kocsijuk (hitelre volt az is), és a roncsért kapott pénzért (+ a rokonoktól kapott pénzért) egy 20 éves autót sikerült venniük. A totálkáros autó törlesztőrészletei a pénzügyi helyzet miatt a háromszorosára emelkedtek (a ház részletei nem emelkedtek), egyre több tartozás lett a közművekkel. A gázt a szolgáltató nyáron kikapcsolta, és most hét elején a villanyt is, és a vizet is ki akarják kapcsolni jövő héten, ha nem lesz befizetve. (TV, telefon, stb már kikapcsoltak mindent a szolgáltatók a tartozások miatt.) Újabb hiteleket nem nagyon tudnak felvenni, rengeteg felé tartoznak kisebb nagyobb összegekkel, én is szoktam nekik adni, mert 2 éve járok a lánnyal, és próbálok nekik segíteni, amennyit tudok. (A szülők fizetése nagyon kevés, a törlesztőrészletek jóval több, mint a fizetésük.) Most gáz, és villany nélkül vannak, csak egy pici kis kölcsön kapott kályhával tudnak fűteni, ami a konyhában van, a szobákban nagyon hideg van. Még egy kályhára lenne szükség, vagy valami megoldásra. Tudnátok segíteni valahogy? Minden segítség jól jönne.

Köszönöm, hogy elolvastad. (18/f)

2009. nov. 11. 19:21
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni, hogy a barátnőm Pesten jár suliba, és a szülei is Pesten dolgoznak, meg a nagymamájukat is ők hozzák be Pestre, ő is ott dolgozik. A kocsi munkaeszköz. Apjának kell a munkához is, + olcsóbb, mintha vonatoznának. Sok a gond azzal a régi autóval, és jövő év elején vizsgáztatni kell, arra sem lesz pénz, az lesz a következő gond...
2009. nov. 11. 19:23
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Uhh, szegények :S

Vannak ilyen oldalak, ahol szoktak fenn lenni ingyen elvihető cuccok, iwiwen tudom, meg talán vaterán (?). Egyszer nekem is így lett könyvespolcom. Azt mindenképpen érdemes volna nézegetni (gondolom, ezt te tudnád megtenni, habár ők is netezhetnek könyvtárban - kötelező ingyen beengedni őket, most tanultam a suliban :) ). Emellett érdemes volna utánanézni valamilyen szociális vagy segélyszolgálatnak, ők pont ilyen esetekre vannak elvileg felkészülve. Gondolom, már az jó lenne, ha kölcsön tudnának szerezni még egy kályhát.

Remélem, tudtam segíteni, ha eszembe jut még valami, akkor írok.

2009. nov. 11. 19:41
 3/16 A kérdező kommentje:
teszveszről csomó elvihetős cuccot szereztem nekik, meg amire volt pénzem azt vettem is, de sokmindent szoktak kapni, ruhák, stb, sulimnak az alapítványától próbálok valami segélyt kérni nekik (egy suliba járok a lánnyal, én vetettem fel oda 2 éve), de az a baj, hogy ha sikerülne is, akkor is 1-2 hónap az elbírálási ideje. Adósságrendező kölcsönt sem vehetnek fel, és az én összes pénzem, + sem fedezné a villany visszakötésének költségét. Köszönöm a válaszod. Remélem azért jön még több.
2009. nov. 11. 19:50
 4/16 anonim ***** válasza:
Sajnálom a családot és kályhám sincs. Vannak ingyenes hiredetési oldalak, ahol feladhatsz kályhát-kérő hidetést, akár helymegjelöléssel is. Igy talán még az otthonuk közeléből is kályhához juthatnak. Vannak, akik ingyen is adnak. Sok jó ember van, ebben kell hinnetek.
2009. nov. 11. 19:55
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Hm hat, mas is megprobata mar, te miert ne!

Irjal egy mailt a fokusznak, irj le mindent, hatha tudnak adni elerhetoseget, vagy esetleg segitenek maskepp.

Egy riporttal es aztan lehet utlani valami szamlara penzt vagy valami, hata van olyan maganszemely vagy ceg aki segitene! A media mindig sok embert mozgat meg.

Probald meg, nincsen vesziteni valo!

Es tok rendes vagy, hogy igy a lany es a csalad mellett vagy es segitesz ahogy tudsz!!!

2009. nov. 11. 21:57
 6/16 A kérdező kommentje:
Vettem egy kályhát a vaterán most 6 vagy 8500 ft-ért (még nem tudom), de ez is csak az egyik szobába lesz,a másik szobába + fürdőszobába hideg marad így is + az áram sem oldódik meg ettől.
2009. nov. 12. 07:27
 7/16 anonim ***** válasza:

Önkormányzat,egyházak,nagycsaládos egyesület.

Az önkormányzatnál van adóságrendezés nevezetű program.

Egyesületek,egyházak pénzt nem biztos,hogy adnak,de élelmiszert,tüzelőt,munkát(amiből bejöhet egy kis pénz),kályhát igen.A lányzó ha 18 éves megpróbálhatja a diákmunkát(nem könnyű,tudom)

2009. nov. 12. 11:12
 8/16 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok:ha fent említett helyeken nem tudnak adni,akkor meg kell kérdezni,kik azok,akiknek van feleslegbe és szívesen adnák akár ajándékként,akár később rendezve az árát.
2009. nov. 12. 11:14
 9/16 A kérdező kommentje:

A lány 16 éves, tanul, a kályháért, amit vettem holnap megyünk, úgy mondtam nekik, hogy "kölcsönbe" vettem nekik, ha lesz házam akkor majd oda jó lesz de persze nekik vettem. Nem túl nagy faluba laknak, nem tudom, hogy van e ilyen adósságrendezéses dolga az önkormányzatnak, holnap megkérdezem, hogy tudnak-e valamit erről.

Kaja mindig van, bár van amikor nem sok, meg ugyanazt eszik, amit tudnak megtermelnek maguknak, meg hús, és tojás is van, vannak állataik. Tüzelővel sincsen gond, de ha több kályhával fűtenek majd akkor többet kell szerezni.

2009. nov. 12. 15:37
 10/16 anonim ***** válasza:
Adósságrendezés mindenhol van,max szeretnék eltitkolni...
2009. nov. 12. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!