Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az Alföldi...

Mi a véleményetek az Alföldi rendezte István a király-ról?

Figyelt kérdés
Légyszi a korotokat is írjátok a válaszhoz!
2013. aug. 20. 23:44
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
71%

Borzalmas.

Sosem szerettem Alföldi műveit

21/F

2013. aug. 20. 23:52
 2/45 anonim ***** válasza:
55%
Más volt, mit a Varga/Vikidál féle. A mondanivaló aktuális csak más köntösben és szemszögből mutatták be. Az énekhangokra szerintem nem nagyon mentek rá. Hangilag nekem a Laborcot játszó fiú/férfi jött be a legjobban. A látvány és a koreográfia lenyűgöző volt. A hatása érdekes, most nem azt éreztem, hogy jaj de jó keresztény vagyok és Én is István mellett harcoltam volna, hanem az, hogy Te jó ég... kellett ez nekünk? Nagyon felkavaró érzéseket keltett... Börtönbe zár a korona... 21/L
2013. aug. 20. 23:55
 3/45 anonim válasza:
74%

Egy szóval jellemezve: Fos.

Énekileg is messze elmaradtak a 84-estől, rendezésileg meg katasztrófa. Ez a modern stílusban való feldolgozás önmagában nagyon nem passzol szerintem ehhez a darabhoz, de akkor legalább tartottak volna ki mellette, nem az hogy pl. kaszákkal és vasvillákkal harcolnak de gépfegyvertűzre esnek össze, csak hogy egy példát említsek.

2013. aug. 20. 23:57
 4/45 anonim válasza:
69%
20F voltam.
2013. aug. 20. 23:57
 5/45 anonim ***** válasza:
43%
szerintem túl nagy port van kavarva az egész körül. mindenki erről beszél, de azért ez nem egy világmegváltó téma. kevesebb dolgon kéne kiakadni. 19/l
2013. aug. 21. 00:11
 6/45 anonim ***** válasza:
53%
Egy modernizált változat.Szerintem nagyon okés.Azért tartom jó ötletnek,mert ezt hamarabb megnézi egy diák is mint a hagyományos fajtát.És lehet hogy épp az összehasonlítás végett fogja megnézni a másik stílusú darabot is. Szóval csak ajánlani tudom.Az akkori ''bajok,, jelenleg is itt vannak az országban.Csak most nem karddal harcolnak,hanem fegyverekkel.Na,értse mindenki úgy,ahogyan neki jó! :)) 18/L
2013. aug. 21. 00:43
 7/45 anonim ***** válasza:
51%

Én ismerem a régit, számtalanszor láttam.

Szerintem jó lett, sok újdonságot raktak bele, ami tetszett.

- Rékának jóval több szerepe lett, sokkal több jelentetben szerepel

- Asztrik már nem az a jóságos főapát, hanem a keménykezű hittérítő

- Külföldről luxusautón jön a királynő, ez egy nagyon impozáns és érzékletes kép

- Géza fejedelem is szerepel, méghozzá fejedelemként és krónikásként is

- Trabanttal érkező Varga Miklós és Nagy Feró

- Sokkal jobban érzékelhetően a kontrasztok a két tábor között

Szerintem sok újdonságot hozott, és nekem bejött.

25/F

2013. aug. 21. 01:19
 8/45 rajcziz ***** válasza:
52%

Nekem nagyon tetszett. Nem idealizálta a kort és a szereplőket, hanem sokkal realistábban állt hozzá a történethez. A karakterek sokkal mélyebbek, hihetőbbek, és együtt lehet velük érezni.

Az énekhang valóban elmarad az eredetihez képest, viszont ne felejtsük el, hogy itt színészek játszottak ott pedig énekesek énekeltek.

Igazából Alföldi színdarabként nyúlt a darabhoz, nem szimplán vizuális keretet adott a daloknak. Mindenesetre elgondolkodtató volt az egész, tartalommal, mondanivalóval feltötltve.

2013. aug. 21. 07:49
 9/45 rajcziz ***** válasza:
80%
Ja, 20F
2013. aug. 21. 07:49
 10/45 anonim válasza:
71%
Nekem nagyon nem tetszett. Úgy éreztem, mintha kigúnyoltak volna. Nektek nem volt ilyen érzésetek közben? Szépen odaülök a tévé elé, hogy megnézzem, hogy alapította meg szent királyunk a keresztény Magyarországot, szívemben ünnepelve, nemzeti érzéssel feltöltve, dicsőséges befejezést várva...és ezt kaptam! Ez olyan, mintha pl. a Gyűrűk urára váltottam volna jegyet és a Borat-ot kellett volna megnéznem helyette. Nem azt kaptam, amit vártam és nagyot csalódtam. De nem csak azért nem tetszett, mert modern feldolgozás volt (láttunk már pl. a Rómeó és Júliából is modern feldolgozást, és a jó volt), hanem az a sok ki nem mondott, de érzékeltetett sértés. A mondanivaló kb. ez: Mit ünnepeltek ezen, balga magyarok, nem látjátok, mit vettetek a nyakatokba? Börtönt, rátok kényszerített vallást és a szabad akarat hiányát! Szerintem kicsit durva ilyen darabot bemutatni pont a nemzeti ünnepen és inkább politikai mint művészi töltete volt. Pont azt vette el az István, a királytól, ami a lényege volt: azt a szívet melengető, dicsőítő, ünnepi érzést. István vívódása is teljesen másképp volt tálalva (mintha csak a szerelemről énekelne, pedig valójából az Istenhez szól). A papság maffiózókként, kidobófiúkként való ábrázolásáról pedig inkább nem is beszélek. Sajnálom a vallásos embereket, hogy ilyen sértést kellett elszenvedniük. De minket, magyarokat is, mert nem ünnepelhettünk szívből, ehelyett egy nagy pofont kaptunk.
2013. aug. 21. 08:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!