Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi az oka, hogy Magyarországon...

Mi az oka, hogy Magyarországon ilyen nagy az intolerancia? Hogy lehetne ezen pozitív irányba változtatni?

Figyelt kérdés
Rengeteg előítéletet, rosszindulatot látok. Miért csak sablonokban gondolkodnak oly sokan?
2009. okt. 21. 19:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
90%
Pff, mi az oka? Lopás,csalás,hazudozás,bűnözés, csupán ennyi, meg hogy nem csinálnak semmit és csak segélyből élnek, az ember adóiból élnek meg,és így se tisztelik a fehéreket.
2009. okt. 21. 19:42
 2/15 anonim ***** válasza:
75%
Egyszerübb beskatulyázni az embereket mint megismerni a másikat.
2009. okt. 21. 19:48
 3/15 anonim ***** válasza:
68%

Ne felejtsd el, hogy mindennek van oka. Minden cselekmény csak ellenreakció egy korábbi reakcióra. És most nem akarok visszamenni Ádámi meg Éváig, de Hitler sem azért utálta a zsidókat,c igányokat mert más volt a hajszínük! Ekkora h.lyeséget egy történelmet ismerő sem mondhat. A b.zikat és a cigányokat sem azért utáljuk, mert mások. Ez olyan, mint amikor a róka megkérdezi az emberektől: Ti tényleg azért utáltok mert vörös a bundám? Nem, hanem azért, mert megeszed a tyúkokat!

Szóval az "üldözötteknek" kéne először mélyen magukba nézniük és valahol elgondolkozniuk...

2009. okt. 21. 19:50
 4/15 anonim ***** válasza:
85%
Hát nem is tudom, szerintem mi, melegek az égegyadta világon semmit sem csináltunk, ami zavarhatna... Melegfesztivál, oké... Az a vadhajtás... De közülünk bárkit elítélnek, attól függetlenül, hogy megérdemli-e, csak azért, mert a saját nemét szereti. Ez nagyfokú korlátoltságra vall:/
2009. okt. 21. 20:17
 5/15 anonim ***** válasza:
80%
ez nem intolerancia ami a cig'ányo'kkal van hanem tapasztalat.. nekem kiba'szo'ttul semmi bajom nemvolt a ci'gán'yokkal de mikor odajönnek hogy agyáámáegyszálcigit azt közbe már az órámmal meg láncommal szemeznek azt még nekem kell elfutnom hát köszi. ja és igen besz'ari köc'sög vagyok azért mert nem állok fel 5 cig'ónak akik késekkel meg hasonlókkal jönnek ..ha netán leisverném őket. utána jönne a család is.. ezek a sukercsávók
2009. okt. 21. 20:19
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Mert sem otthon,sem az iskolában nem tanuták meg,hogy toleránsaknak kellene lenni embertársainkkalés békés együttélés érdekében kompromisszumot kellene kötni.És az intoleranciát a médiumok,és a pártok is csak erősítik.

Az eddigi válaszadók csak cigányok,vagy melegekkel kapcsolatban értették a kérdésed.

De ha szétnézel akár csak ezen a fórumon,akkor látható,hogy a feleség nem toleráns a férjével,az anyósával pedig végképp nem.S Jobbikos nem toleráns a máspártbélivel és viszont.A Fideszes szidja az MSZP-ést és általában mindenki szid mindenki,aki nem ért vele egyet.Sokszor meg sem hallgatja a másik véleményét érveit.Ha mégis,akkor sem gondolkozik el rajta,csa fújja a magáét.

A családokban és az iskolákban meg a közéletben lehetne a legtöbbet tenni érte.

2009. okt. 21. 21:18
 7/15 A kérdező kommentje:

ma 20:19

azok nem "a cigányok voltak", hanem 5 cigány.

ha pl. egy lánytól összeszedsz valamilyen nemi betegséget, akkor az összes lány nemi beteg?

ismerek egy dúsgazdag embert sri lankáról, tehát az összes sri lankai ember milliomos?

ismerek egy munkanélküli tanárt, tehát az összes tanár munkanélküli?

ismerek egy nagyon segítőkész rendőrt, tehát az összes rendőr segítőkész?

2009. okt. 21. 21:37
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

20:19 vagyok

te tipikusan egy olyan ember vagy akit lekéne rakni valami jó kis faluba vagy városrészbe pl úgy hogy telefonálsz egy közepes mobillal :-)jajj most jön az hogy az én szomszédom cigány mégis milyen jóba vagyunk meg hogy te a legnagyobb gettóba laksz..ja csak én eddig nem ismertem meg olyan cigányt aki ne lehúzos lett volna meg nagypofájú és magyargyülölő és hidd el életembe nem 2 cigánnyal találkoztam. mondom én nem vagyok rasszista egyálltalán csak tapasztalataim vannak nem egy..és én nem is egy durva környéken lakok egyáltalán.

és igen ha a cigányok 95% bünöző akkor igenis van cigánybünözés..

2009. okt. 21. 22:07
 9/15 anonim ***** válasza:
90%

Hivatalos felmérések szerint, Magyarországon folyamatosan csökken a rasszisták száma már vagy 40 éve. És azért látod azt, mert divattéma lett a TV-ben.

Amúgy ez a rasszistázás a legnagyobb sablon...

2009. okt. 21. 23:36
 10/15 anonim ***** válasza:
45%
Magyarország a világ legtoleránsabb országa. Ide áramlik be a legtöbb szemét, és mi semmit sem teszünk, hogy jobb legyen.
2009. okt. 22. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!