Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan zajlik egy érettségi?

Hogyan zajlik egy érettségi?

Figyelt kérdés
Most fogok érettségizni jövöhét hétfö-kedd. És kiváncsi vagyok hogyan zajlik ez? Valoszinü elsö nap fogok mert matekbol szobeliznem kell:S és nagyon izgulok :) szeretnék felkészülni rá lelkiekben is :)

2013. jún. 11. 18:08
 1/3 anonim ***** válasza:
szóbeli lesz? olyan mint egy sima felelés, csak a tanáron kívül ott lesz még a vizsgaelnök és néhány tanár a suliból. bemész a terembe(be lesztek osztva, hogy ki mikor megy be) kihúzod a tételed és lefelelsz az összes tárgyból. közben nem lehet kimenni se, max 2 felelés közben a wc-re.
2013. jún. 11. 18:23
 2/3 anonim válasza:

Nálunk úgy van, hogy az osztály 3 napra van beosztva, azt hiszem az a szabály, hogy egy nap max 60 feleletet lehet lezavarni, és este 6 után nem lehet feleltetni. Behívnak mindenkit az első nap reggelén, megmondják, mikorra van időpontod, aztán vagy hazamész, vagy (persze csak ha aznap van) kivárod a sorod. Nálunk abc-rendben mennek az osztályon végig, amíg el nem fogy az ember, utána az előrehozottasok, meg a többi 'külsős'.

Bemegy az első asszem 5 ember, az első lefelel nyelvből, mert arra nincs felkészülési idő, aztán kihúzza a magyartételt mondjuk és leül kidolgozni. utána a következő is lefelel nyelvből, kihúz egy tételt és így tovább... addig a többiek kint várnak. Majd kiszól valaki h Kovács Pisti jöhet, az bemegy, köszön, leül. Elmondják neki a tudnivalókat, ha vannak, felel nyelvből, kihúz egy magyartételt, leül, kidolgozza, addig valaki felel másból. A tételeket nem lehet visszarakni aznap, szóval amit aznap már kihúzott valaki más, abból te nem felelhetsz. Ez akkor mák, ha mondjuk N-nel kezdődik a vezetékneved, mint nekem és 20. vagy a névsorban és beférsz első nap :) akkor mondjuk visszamarad pl 5 töri tétel kb (vannak, akik emelteznek ugye, ők nem húznak ki belőle)...

Az utolsó emberrel benn kell maradni az utolsó előttinek (mármint az utolsó=aki aznap utoljára felel)... Ha lefeleltél mind az akárhány tárgyadból, akkor érettségi vizsgát tettél, mehetsz Isten hírével :)

Szerintem ennyi. Ha van még kérdés, csak írj :)

2013. jún. 11. 18:28
 3/3 anonim ***** válasza:

Bemész, kihúzod, leülsz hátra és megvárod, amíg az előtted levő 2-3 ember végez, addig kidolgozhatod, szépen sorban mindenki mindenkiből lefelel. Én nyelvből nem voltam, nem emlékszem, az hogy volt.

Egy srác nálunk énekből ment mert próbált minél könnyebb tárgyat választani, szegény nagyon hamis volt, hátul ott röhögtek rajta :)

Nekünk előtte kijelölt termekben kellett várakozni, ki voltak rakva kaják, épp egy banánt tömtem, amikor szólítottak, hogy menjek :D

Emelten más iskolákban voltam, ott bioszon nomád körülmények közt folytunk le a lépcsőn annyian voltunk, egy gyerek páleszt próbált kínálgatni, hogy oldódjunk. Bent ugyanaz a tételhúzós forgatókönyv.

Matekon meg ketten voltunk összesen, riadt fejjel sasoltam a földrajzosok között, hogy mit csináljak, egy sráccal együtt behívtak, húztunk, majd ő el is kezdte mondani kidolgozás nélkül, gondolom ha kéri, leülhet ő is.

2013. jún. 11. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!