Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek kiről mondható el...

Szerintetek kiről mondható el az, hogy elért valamit az életben?

Figyelt kérdés

Van egy ismerősöm. 30as nő. Nemrég vált el, van 2 gyereke. És szoktunk lelki dolgokról beszélni, amire azt mondta, hogy próbálja a dolgok pozitív oldalát nézni, hogy mit ért el az életben. (szült két gyereket)

Én egy 24 éves pasi vagyok. És könnyen előfordulhat, hogy nem lehet családom, mert nem találom a megfelelő partnert, (és ha megtalálnám, akkor ő másképp érezne irántam, mert nem az a típus vagyok, aki bejön a lányoknak).

Tehát ha 35-40 éves koromig nem lesz családom, akkor nem értem el semmit?

2012. szept. 10. 10:09
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Nézd, te férfi vagy... Nagyon sok nőnek az a legfőbb célja, hogy családot alapítson, és gyereket szüljön, ennek rendeli alá az életét. Neki ott van a két szép gyerek, büszke lehet rájuk, így úgy érzi, elért valamit. Lehet, hogy neked ezt az örömet egy szép ház fogja megadni, amiért dolgoztál, vagy bármi más, amiben örömödet leled. Fiatal vagy még, tűzz ki magadnak célokat, és ha eléred azokat, akkor elmondhatod, hogy elértél valamit az életben. Sok nőnek ez egy rendes férj, x gyerek, hogy jó anya legyen, a férfiaknak egy jó állás, egy rendes feleség, egy szép ház, egy jó autó, stb. Bármi, ami neked örömet okoz. 28N
2012. szept. 10. 10:49
 12/29 A kérdező kommentje:
jól látod utolsó. bár reálisabb céljaim vannak így a szép ház és a jó autó kilőve. de a többi marad.
2012. szept. 10. 10:54
 13/29 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Ez nem közösségi megítélés kérdése!Minden embernek saját céljai vannak,ezekben kell kiteljesednie!Azért senki ne vállaljon gyereket,mert ez a társadalmi elvárás és ugyanilyen okból,ne tartózkodjon a gyerekvállalástól!

Egyébként semmi pánik,én 32 éves voltam a fiam születésekor!Törekedj arra,hogy ne kifelé élj!Tudod:"Ami igazán lényeges,az a szemnek láthatatlan!"

2012. szept. 10. 10:57
 14/29 A kérdező kommentje:
és hány évesen találtad meg a párodat?
2012. szept. 10. 11:04
 15/29 Pietrosol ***** válasza:
30!
2012. szept. 10. 11:15
 16/29 anonim ***** válasza:
52%

Látod, Kérdező!

Nálad is ez az elsődleges kérdés: hány évesen találtad meg a párod?

(Akkor miért ítéled el a nőket, hogy elsődlegesen ezt tartják életcélnak?)

Másrészt valahol ez az élet igazi értelme: család, kapcsolat, gyermekek, és persze mellette-utána a biztos megélhetés, és a munkában elért sikerek is fontosak.

2012. szept. 10. 11:53
 17/29 A kérdező kommentje:

Ki mondta hogy elítélem?!

Csak az "nem tetszik", hogy a nőknek könnyű teherbe esni. Leakasztanak egy pasit valahonnan, majd gyerekek után elválnak, ha nem működik. Én nem fogok tudni magamnak gyereket szülni.

2012. szept. 10. 11:55
 18/29 anonim ***** válasza:
Azért a nagy relativizálásban ne feledjük el, hogy lehet olyan életpályát választani/befutni, hogy nemcsak az egyén, hanem szűkebb/tágabb környezete is őszintén véli azt, hogy elért valamit. Mert mondjuk olyan értékes tagja volt a közösségének, ami mindenkiben tiszteletet ébreszt...
2012. szept. 10. 13:22
 19/29 A kérdező kommentje:
lényegében erről van szó :)
2012. szept. 10. 13:30
 20/29 anonim ***** válasza:

"Csak az "nem tetszik", hogy a nőknek könnyű teherbe esni."

Igazából ezért nem is igazából tartják az emberek "teljesítménynek"... ez olyasmi, mint amikor mindenki gratulál az érettségi után, pedig mindenki tudja, hogy iszonyat hülyének kell lenni, hogy megbukj. De úgy csinálunk, tiszteletből, mintha az valami nagy dolog lenne.... De, ha mondjuk a gyerek kitűnőre nyomja le az érettségit, felveszik orvosira, amit ugyancsak teljesít, az olyan, mint amikor a csaj egyedül neveli a két gyerekét, akik aztán nem lesznek drogosok, és jól nyomják a sulit... az valami, az tiszteletre méltó, ha ezt jól meg tudja oldani.

2012. szept. 10. 13:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!