Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Általánosítjátok a romákat?

Általánosítjátok a romákat?

Figyelt kérdés
Nem vagyok roma. Nem utálom a romákat, egy kicsit már sajnálom is a rendes részüket a sok hercehurca miatt, (és bocsi hogy most is róluk írok). De nagyon érdekel hogy a többség általánosítja a bűnöző romákat a normálisakkal. Mert ha nem, akkor meg miről beszélünk? [Mért nem haggyuk őket békén[]
2009. júl. 16. 00:30
1 2 3
 1/25 anonim válasza:
27%
Én nem általánosítok, ismerek pár romát, a legtöbb rendes és normális, de viszonylag sok roma, de azért vannak rendesek is. Ha minden roma megkapná az esélyt az előítéletektől mentes életre, akkor talán be tudnának illeszkedni a társadalomba. Amerikában a feketéknél ez sikerült
2009. júl. 16. 01:07
 2/25 anonim válasza:
50%
Kicsit hülyén lett elküldve. Azt akartam mondani, hogy viszonylag sok roma követ el bűncselekményt, de mindenkinek jár egy esély:)
2009. júl. 16. 01:08
 3/25 anonim ***** válasza:
89%
Kaptak azok elég esély nem kell őket sajnálni. Pár év múlva úgyis ők lesznek hatalmon mert kiszorítanak minket magyarokat. Nállok 1 bő min 10-12 magyaroknál 1 max3. Állandóan azzal főnnek jaj mert kisebség vagyok stb. Engem kisajnált mikor megtámadtak az utcán Romák?? Senki. Volt osztályomba tök jó osztályközösség volt erre bebukott 2 roma hát teljesen szar volt. Bezzeg mikor betegek voltak tök jó volt. Utcán nap mint nap belém kötnek kiakarnak rabolni NEM kínaiak,nem magyarok hanem Romák. Büdös a munka mindnek csinálnak 40 gyereket jöhet a segély. Volt tv-be nem tudom hány roma kapott ingyen lakást 1 év alatt lelakták. Parkettát felszedték elégették és mindent eladtak stb. Nehogymá őket védje vki mert szerintem én mindenkinél jobban ismerem őket. És Igen Rasszista vagyok. LELEHET PONTOZNI.
2009. júl. 16. 01:26
 4/25 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem igaza van az előttem szólónak. Nem ok nélkül általánosítják őket hanem ezt ők harcolják ki maguknak. És most hogy kezdenek fellázadni ellenük a magyarok bevannak szarva.
2009. júl. 16. 01:28
 5/25 anonim ***** válasza:
67%
Hát én próbálok nem általánosítani, de néha szoktam. Lehet furcsa vagyok, néha melléjük állok, néha ellenük vagyok. De igazából tudom nagyon jól hogy nem minden roma rossz ember. Mindenkinek van egy személyisége, attól függ hogy milyen ember, nem attól hogy roma vagy magyar vagy kínai vagy néger vagy akármi más.
2009. júl. 16. 03:13
 6/25 anonim ***** válasza:
81%

Tapasztalatból mondom, hogy még nem sok rendessel találkoztam. A legtöbbnek biztos van valami hátsó szándéka - pl mit lehetne behúzni, lenyulni, kibe lehetne belekötni stb.

Nagyon bátrak amikor többszörös túlerőben vannak és nem szégyelnek fényes nappal rárontani az emberre. Jobb messzire elkerülni őket, ha már csak rájuk nézel, baj lehet.

Majd pár évtizeddel késôbb, amikor majd nyugdijjasként már hatodjára vernek össze és ellopják az utolsó filléredet is, akkor majd talán nem fogod annyira védeni őket.

2009. júl. 16. 03:14
 7/25 anonim válasza:
81%

Hát, mivel én olyan faluban/kisvárosban éltem, ahol bőven volt belőlük, van tapasztalatom.

Amikor a postás hozza a segélyt odamennek elé 50-60an, letámadják, utána mindet elisszák még aznap.

Iskolában egy rendes cigányt nem tudok mondani, verték a többieket, unalmukban mindenkit leköptek, alsósok szemébe lőttek követ (személyes tapasztalat) bunkók, csoportban kitalálták valakire valami hülyeséget, és meg akarták verni, mindenki félt tőlük és semmit nem tehettek ellene, ráadásul el valószínűleg az ország egyik legszebb/legmodernebb általános iskolájában történt, egy kisvárosban.

A városban mindent szétromboltak, köpködnek, és elviszik a város (amúgy is kevés) pénzét.

2009. júl. 16. 03:22
 8/25 anonim ***** válasza:
89%

--Ha minden roma megkapná az esélyt az előítéletektől mentes életre, akkor talán be tudnának illeszkedni a társadalomba. Amerikában a feketéknél ez sikerült--

Kedves első válaszoló tudod te hogy miről beszélsz?

Előszöris, mi az, hogy előítéletektől mentes élet?

Talán több segélyt kellene nekik adnunk vagy nem feljelenteni őket amikor az utcán megkéselnek, esetleg még legyünk is büszkék a cigányokra (igen ki merem mondani)?

--be tudnának illeszkedni a társadalomba. Amerikában a feketéknél sikerült--.....na ezen behaltam...

Tudsz te valamit mondjuk az 50-es amerikai évekről a feketék szemszögéből?Ahogy elnézem nem sokat.

Az Orkokat egykalapalá venni a négerekkel nagy hiba, meg eleve miazhogy azért nem tudnak beilleszkedni mert nem vesszük őket emberszámba??

1.:Tudod az USAban sosem volt ilyen, hogy kinyalták volna a négerek fenekét azok meg cserében terrorizálták a lakosságot.Nem volt olyan, hogy egy afro-amerikai lakos 6 gyereket csináljon és annyi segélyt kapjon, hogy abból vígan megéljen.Nehéz volt az életük, holott nagyon sokan tisztességesen próbáltak megélni.

2.:Tudod az afrikaiak között elég sokan primitíven élnek de nemazért mert eleve a népük is primitív hanem azért mert nagy a szegénység.

Nem azért nincs rálátásuk a világ modern részére (mondom én a törzsi mészárlásokra) mert hülyék, hanem azért mert nincs pénz TV-re,rádióra sem.

Egyszóval nem tudnak modernizálódni.

A cigánynak szerinted nincs rádiója/TV-je??

De igen van, csak míg ők azért nem modernizálódnak és azért ilyenek mert eleve egy barbár nép addig a feketék beolvadtak az amerikaiak közé, átvették kultúrájukat.

Hány magyar vagy külföldi cigányt láttál már mint végzett doktor??

Mert négerben nem is egyet látni az USA-ban de én már láttam nálunk is.

És mit gondolsz ha az amerikaiak között ennyire nagy volt a négergyűlölet(holott mondom a négerek sokkal különbek a hülye Orkoknál)akkor szerinted az amerikaiak mit csinálnának a cigányokkal??

Esetleg tömegmészárlást??

Gondolkozzál ezen!

2009. júl. 16. 03:35
 9/25 anonim ***** válasza:
87%

Hát igen. Találkoztam már ismeretségi körben rendesen viselkedő, igyekvő romával is. nade kevés, mint a fehér holló. És ez a pár rendes roma ember még jobban gyűlöli a saját fajtáját, mert mint mondják: "lejáratják" őket is. Nagy tapasztalat, hogy akármennyi esélyt kapnak, nem fejlődnek. A pályázatokból, alapítványoktól, stb.. érkező pénz ugyanúgy kifolyik a kezükből, mint a segély, aztán meg mutogatnak fűre-fára, hivatalra, hogy miattuk ment el. Pedighát segélykor taxi, ital, dáridó. Segély után 5-6 nappal meg kezdődik az éhkopp...

De ha nagyon megnézzük az eddigi híradásokat, meg a felépülő roma "kastélyokat", akkor az sem kérdéses, hogy a romákat még jobban nyomorba döntő uzsora haszna kinek folyik be. Vagyis saját népüket tartják nyomorban.

Több esély?

Magyar gyerek általános iskolában tanul, pl. 4-es tanuló. És...? Ez a dolga nem? Roma gyerek hajlandó bejárni órára, kb. 3-as az átlaga: Ösztöndíjat kap!!!!

Magyar gyereket óvodába akarnak vinni, mert menne az anyja dolgozni: nincs hely. Roma gyereket óvodába viszik: plusz támogatást kapnak!

Arról már ne is beszéljünk, hogy meg van határozva, hogy egy-egy középiskolába hány százalék romát kell felvenni!!! vagyis ha magyar és roma egyforma eredménnyel megy, tuti a cigányt veszik fel.

Na akkor most ki van diszkriminálva?

2009. júl. 16. 04:35
 10/25 anonim ***** válasza:
96%

Nekem semmi bajom sincs a a négerekkel nevezzük őket "afro amerikaiaknak" !De a cigányokkal(igen cigányok és nem romák,mi se mondjuk azt hogy nem vagyunk magyarok hanem surlóipolodék -ok vagyunk ez egy példa) annál inkább undoritó egy faj.....

Csak tizenéves vagyok megyek azt utcán egy sima sortban és b*zi bak pedofil cigány beszol undoritó garbot huzzak vagy micsoda!Akik megugyvélekednek roluk hogy jaj szegények igy szegények ugy azok jó nagy hülyék, hogy megmondjam neketk !ITT MI MAGYAROK VAGYUNK A KISSEBSÉG.itt minket kell sajnálni !a cigány tenyészanyák(igyhivják öket) benépesítik magyarországot!Héjj emberek ébredjetek már fel kihalunk mint a dinószaurusz /minden eggyes normális cigánytól elnézést kérek de ha normálisak akk ezt ök is látják hogy fajtársaik miket müvelnek,.,.

2009. júl. 16. 05:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!