Mi az a kapanyányi monyó?
akkor monyók :)
nemtom, csak hallottam valahol, rákerestem, de nem egyértelmű amit találtam, szóval mi is ez?
A "Fehérlófia" című animásiós film egyik szereplője!
Youtube-on megnézheted az egészet részletekben...
http://www.youtube.com/watch?v=2cRfmAMdIeM
Ez a link az első részlethez...
A teljes neve Hétszűnyű Kapanyányimonyók, egyes helyeken Hétszűnyű Kapanyányi Monyók. A Fehérlófia egyik szereplője, de más magyar népmesékben is előfordul.
Idegen nyelvterületen ugyanúgy lefordíthatatlan, illetve értelmezhetetlen, mint pl. a Hetedhét ország, Óperenciás tenger, Üveghegy, ahol a kurtafarkú malac túr, stb.
Maga a Fehérlófia 1981-ben készült (erről bővebben a wikipédián is olvashatsz) magyar rajzfilm, 1984-ben a Los Angeles-i Animációs Olimpián minden idők ötven legjobb rajzfilmje közé választották.
A Monyók egy Nyírségben őshonos de néha Debrecen környékén is feltűnő alacsony növésűemlős állat.Áldozatait humorával keríti hatalmába, majd kiszívja életerejüket és humorérzéküket.Ezzel tartja magát életben.Ha valaki egy Monyók közelébe kerül akár el is kaphatja a monyók-kórt ami ragályos és a humorérzék elvesztésével járhat.
VIGYÁZZATOK A MONYÓKKAL!!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!