Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért fontosabb sok embernek...

Miért fontosabb sok embernek egy meg nem született ember, mint egy már régóta létező?

Figyelt kérdés

azaz miért fontosabb egy még meg nem született, valódi, tartalmas gondolatokkal nem rendelkező emberkezdemény

mint egy már élő ember boldogsága?

és ha azért mert a már élő biztos bűnös, akkor miért akarjátok h még egy majdan bűnössé váló megszülessen.

(a kérdés az abortuszra vonatkozik)

2011. dec. 24. 01:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/83 A kérdező kommentje:

# 60/60 ma 12:19

olvass már vissza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__szexualitas__24..

ezt már linkeltem egyszer...

és sztem ez sem egészséges.

2011. dec. 29. 13:22
 62/83 A kérdező kommentje:

amit a 40 évesről írtál, kényes téma, de ha nem hasznos tagja a társadalomnak, és előtte sem volt az soha, akkor szerintem igen is élősködik a társadalmon, de ebbe nem akarok nagyon belemenni.

még mindig azt mondom hogy csak akkor gyilkosság az abortusz, ha gumit húzni is gyilkosság. márpedig az nem az.

2011. dec. 29. 13:28
 63/83 anonim ***** válasza:
0%

"gumit húzni is gyilkosság"

A sperma csak a petével együtt alkot "élőlényt", embert. Azt sem tudod elkerülni, hogy a pete elpusztuljon, amikor nincs megtermékenyítve. Ez természetes folyamat. A spontán vetélés is természetes folyamat. A halál is természetes folyamat. A gyilkosság az amikor TE döntesz egy élet felől és nem a természet.

A gumi felhúzása nem gyilkosság, de beleavatkozás a természet rendjébe, mivel a szexualitás funkciója a szaporodás és nem az élvezkedés, ez az eredeti funkciója és ennek sincs semmi köze a valláshoz.

Tehát a gumi felhúzása sem "jó döntés" a természet rendje alapján, de még mindig "jobb" döntés, mint az abortusz. Még mindig "jobb" hagyni elpusztulni pár spermiumot amiből több millió/milliárd van és amik amúgy is elpusztulnak, mert egy emberi élet alatt, átlagban 2 ér célba, mint azt a 2-őt ami célba ért és megtermékenyített egy petét elpusztítani.

2011. dec. 29. 13:48
 64/83 anonim ***** válasza:
0%

A linkkel kapcsolatban pedig.

Azért mert egy ember felvetette, hogy "nem mer" szexelni ezt máris általánosságban az abortusz melleti érvként lehet felfogni?

Mellesleg, szexel... csak előadja a hattyú halálát, hogy jaj de fél. Vazze, én is aggódom, mikor szexelek, hogy lehet baba lesz belőle, és spec nekem sincs meg hozzá az egzisztenciám, de akkor se azon filóznék, hogy elvetessem, hanem, hogy miképp oldjam meg, amikor már megszületett.

Egyszer én is nagyon beparáztam, mert nem védekeztünk ... és nekem is 2 hónapot késett a menstrum. Vagy 10 tesztet csináltam, mind negatív volt. Össze is vesztem a párommal, aki előadta, hogy ha terhes vagyok akkor el kell vetetnem, mondtam neki, hogy max őt vetem el, nem a gyereket... de végül megértette és bár nem lett baba, elfogadta volna a döntésem, és az évek alatt még inkább rájött, hogy az abortusz mekkora kegyetlenség.

Végszóként annyit, hogy ez minden anya saját döntése - sajnos - és ő fogja viselni a következményeit. Lehet papolni, vitázni, érvelni... meggyőzni úgyse lehet azt az elvetemültet aki a saját gyermeke életét elveszi, mert ez vagy beteg vagy nagyon gyermeki elmére vall. Normális ember nem gondolkodik a saját vére kioltásán.

2011. dec. 29. 13:54
 65/83 A kérdező kommentje:

# 63/64 ma 13:48

ehh, ez alapján az elv alapján meg az ember funkciója a szaporodás, szóval akkor menjünk és égessük el a tudományos könyveket, mert nem az volt az eredeti funkciónk...

2011. dec. 29. 14:29
 66/83 A kérdező kommentje:
normális emberben fel sem merül saját életének megkeserítése, és egy másik ember nélkülözésre ítélése, mert nincs egzisztenciája, de mégis megtartja hadd szenvedjenek emiatt hárman...
2011. dec. 29. 14:32
 67/83 anonim ***** válasza:

"az ember funkciója a szaporodás"

Hát elég hülyén hangzik, de sajnos ez sokkal közelebb van az igazsághoz, mint mondjuk a "technikai fejlődés" mint az élet "értelme". Ugyanis az ember életének ideje korlátozott és ezen semmiféle technika nem fog változtatni, max a mesékben.

És ha megfigyeled az állatvilágot és a növényvilágot, minden a szaporodásról, az "új életről" szól.

És az ember élete miről szól? Megszületik, növekszik, családot alapít, gyereket nevel... ennyi. Lehet cifrázni, hogy "karrier", meg hobbik, meg utazás, de a lényeg az a családalapítás.

Lehet ellene küzdeni, meg lehet próbálni, de ez akkor is belénk van kódolva. Nem véletlen az sem, hogy akkor kívánja egy nő a legjobban a szexet, amikor ovulál. A teste mindent elkövet, hogy megtermékenyíttesse a petét.

Ez van. Sorry. Az élet a szaporodásról szól. Ettől még nem kell elégetni a tudományos könyveket, mert az ember értelmes lény és szeret gondolkodni, kreatívkodni, semmi rossz nincs ebben, sőt kell is. De sokkal erősebb bennünk az, hogy szociális lények vagyunk, akik szaporodnak.

2011. dec. 29. 14:43
 68/83 anonim ***** válasza:
43%

"normális emberben fel sem merül saját életének megkeserítése, és egy másik ember nélkülözésre ítélése, mert nincs egzisztenciája, de mégis megtartja hadd szenvedjenek emiatt hárman..."

Szó sincs erről. Egy normális, eszes ember előre gondolkodik. Védekezik és megtervezi a gyermek születését. Ez az alap. De ha már megtörtént a baj egy normális ember a legtöbbet és legjobbat hozza ki belőle. Lemond például az extra igényeiről - kocsi, kozmetikus, bulik - és ehelyett vállalja a felelősséget.

Ahol pedig jut 2 szájnak étel, ott jut 3-nak is. Milliók éheznek a világban, az, hogy nem jut sajtburgerre, pizzára meg sörre még nem nélkülözés. Lehet zöldséglevest enni meg tojásrántottát.

Egyébként pedig végezz felmérést, hogy a "nem akart babák" hány százalékban keserítették meg az anya életét... elég alacsony számot fogsz kapni. Egy baba mindig csoda és öröm, amint az anya megpillantja minden eddig elképzelése megváltozik.

2011. dec. 29. 14:47
 69/83 A kérdező kommentje:
hát ahogy gondolod. ezzel nagyon nem értek egyet, de ha ta megtartod az a te dolgod, nekem csak azzal van bajom amikor lehurrognak más embereket, hogy ők miért abortáltak. hát azért mert ugyan úgy van döntéshez és véleményhez való joguk mint neked. csak annyit kérek hogy ezt fogadjátok már végre el, és ne gyilkossozatok le mindenkit akinek iganis kell az a sajtburger.
2011. dec. 29. 20:59
 70/83 anonim ***** válasza:
0%
Én nem nevezek gyilkosnak olyat, aki megtette, mert tudom hogy úgy bánja, mint még semmit soha az életében... de éppen azért, hogy megelőzzem igenis gyilkosságnak nevezem az abortuszt. Inkább fájjon valakinek a gondolat, mint később a tett.
2011. dec. 29. 21:27
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!