Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért él abban a tudatban a...

Miért él abban a tudatban a legtöbb ember, hogy attól, hogy egy csomó megoldatlan problémája van, vagy egy célért küzd, már van értelme az életnek?

Figyelt kérdés
A kamaszok általában elgondolkodnak azon, hogy mi értelme az életnek, és ez azoknak akik kinőttek már ebből a korból hülyeségnek tűnik, de valójában nem tudják a választ ők sem, csak épp elvannak foglalva az értelmetlen életük értelmesnek hitt mindennapjainak problémáival.
2011. nov. 20. 11:02
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
68%

Minden épkézláb tini eltöpreng (haveraival elbeszélget)ezeken a dolgokon és változó a konkluzió.

Aztán majd menet köüzben is változik még az idők folyamán.

Miutánn túl leszel Te is a hedonista korszakodon reméljük más igényeid is lesznek azon kivül ,hogy jókat sexelj.

Talán majd rá fogy Te is jönni és be fogod látni azt,hogy

az élet értelme maga az élet.

Ha belegondolsz ,hogy 1 az 100000000000000000000-hoz volt esély arra ,hogy valamiféle élet alakulhasson ki a világegyetemben és abba ,hogy az az élet 1 a 10000000000000 féle képpen alakulhatott ,feljődhetett volna tovább és talán 1 az 1000000000000 volt esély rá hogy az ember kialakuljon és tudata azaz változóan magasszintű értelemmel is megáldott léte is legyen. És mégis megtörtént .

Az hogy te megszülethess és felnőjj pont ebbe aZ időbe és pont ilyen legyél amilyen vagy, arra is valami nagyon csekély esélyed volt.És Neked ez megadatott.Ha már ennek önmagában nem tudsz örülni és nem tudod értékelni -az baj.Ha nem tudsz örülni annak ,hogy szerethetsz és nem azon iparkodol hogy elfogadjanak és szeressenek -az baj. Ha nem boldogit az ,hogy adhatsz , segithetsz, munkáddal, tájékozottságoddal , képezetségeddel akármilyen csekély mértékben is hozzá tudsz járulni szeretteid ,néped , világod jobbá tételéhez, akkor télleg valami baj van veled.

A világból csak annyi a tied e csekély földi pályafutásban amit megismersz belőle tudatoddal felfogsz megértesz vagy előbb utóbb tapasztalsz.Minden egészséges ember alapvágya a tudásvágy minnél több dolognak az ismerete, csak van akikből valahogy kihal.Mindenki akar tartozni valahova kisseb közösségbe ahol megbescsülik számitanak rá és ez elégedettséggel tölti el.

Azok az emberek akik meg tudják nevetteni az embertásaikat jobban szórakoznak és boldogabbak mint akik jókat nevetnek a poénjain.

Amikor elkészülök egy munkámmal aminek a megalkotása(elkészitése) kihivást jelentett számomra órákig el tudnám nézegetni az elégedettség okozta jóéréssel és közben azon agyalni ,hogy a következőt hogy csinálnám másképp, hogy még jobb, szebb legyen ,vagy hogy hamarabb elkészüljön.

A család ,az hogy megosztod örömöd szeretteiddel és utódodban saját kiskori botladozásaid és önmagad látod viszont, sokkal nagobb örömmel tölti el az embert mint bármilyen egyéni siker.

"Nem a cél hanem acélig becsülettel megtett út adja az élet igaz értelmét "

(Arany jános)

2011. nov. 25. 00:37
 22/65 Imi3est válasza:
Sándor 417: Ezekkel az esély dolgokkal nem értek egyet. A világon rengeteg minden történik rettentő kis eséllyel, aminek semmi jelentőséget nem tulajdonítunk.
2011. nov. 25. 10:09
 23/65 anonim ***** válasza:
Imi, jól látod de azért remélem külömséget tudsz tenni a jelentéktelen és a jelentős dolgok közt.Mert az élet kialakulása, az ember kifejlődése, társadalma és milyensége nem lehet jelentéktelen számodra mert az a jeletős dolog történik veled is ,hogy Te létezel. Pedig a versenyfutásban amikor megfogantál voltak még hasonló Imikének jelentkezők pár millióan:D És második futam nincsen ám.
2011. nov. 25. 11:18
 24/65 anonim ***** válasza:

"Miért él abban a tudatban a legtöbb ember, hogy attól, hogy egy csomó megoldatlan problémája van, vagy egy célért küzd, már van értelme az életnek?"

Fogalmam sincs. Valaki elterjesztette azt a hülyeséget, hogy "küzdeni kell, mert az jó", és azóta az emberek küzdenek :DDDDD

Igazából ez azért lehet, mert valahogy el kell tölteni a születés és a halál közti időintervallumot, és ha nincs jobb ötlet a kitöltésére, akkor a küzdelem célszerű lehet.

"A kamaszok általában elgondolkodnak azon, hogy mi értelme az életnek"

És majdnem rájönnek, hogy mi a válasz, de aztán a szülők, az iskola, a kultúra stb. gyorsan megtanítják őket küzdeni :DDDDD

2011. nov. 25. 12:10
 25/65 anonim ***** válasza:

18:44

"Az életed célja a fizikai, szellemi szükségletek kielégítése"

Az nem cél, hanem feltétel. Célja nincs.

"Szerintem elég sok érdekes felfedezni való dolog van a világban"

Szerintem is, de ez nem jelenti, hogy ezt bárki, mondjuk a Célapó, célként tűzte volna elénk.

"külső szemszögből tényleg semmi értelme"

Az X-nek az az értelme, hogy Y kifejezés feltételezi, hogy van valami X-en túl. Az ember számára nincs az életén túl semmi. Ezért nincs értelme vagy célja az életének, feltéve, hogy az illető nem rabszolga. A rabszolga az egyetlen ember, akinek az életének van értelme, hiszen ő eszköz, amit használnak valamire. Szabad ember élete céltalan és értelmetlen, pont ezért van méltósága.

2011. nov. 25. 12:19
 26/65 anonim ***** válasza:
52%

18:46

"nem félek belegondolni olyasmikbe, ami8kbe mások igen"

Nehogy azt hidd, hogy zseni vagy attól, hogy tudod azt, amit minden 14 éves le tud vezetni. Attól, hogy ezt esetleg mások nem értik, nem leszel okosabb náluk. Vigyázz, hogy ne telj el magadtól, mert akkor elkallódsz, és keserű kis "meg nem értett zseni" (persze dehogy zseni) leszel. Nietzsche jópofi, de a te korodban olvasni nettó pozőrség. Ne rontsd el az életedet pozőrségből!

2011. nov. 25. 12:21
 27/65 anonim ***** válasza:

20.59

"Az életnek nincs értelme, aki nem gyáva vagy korlátolt gondolkodású, az be kell, hogy lássa. Sajnos ez van. Elfoglaljuk magunkat mindenfélével, hogy erre ne kelljen gondolni"

De miért? Rossz erre gondolni? Szerintem jó hír, hogy nincs értelme.

2011. nov. 25. 12:22
 28/65 A kérdező kommentje:

"Ne rontsd el az életedet pozőrségből!" ; "Vigyázz, hogy ne telj el magadtól, mert akkor elkallódsz"

Valójában azt vettem észre, hogy, ha akarnám sem tudnám elrontani, vagy nem elrontani. Nem történik semmi, de nem csak velem nem, hanem egy csomó mindenkivel sem. Egyszerűen TOTÁLISAN mindegy, hogy hogyan viselkedem, teljesen mind1 senkit sem érdekel. Semmi baj az öltözködésemmel, a kinézetemmel, mindenkinek minden semleges és akár ordítozva futhatnék végig a folyosón, mindenki leszarná. Rájöttem, hogy minél jobban belemerülök az eseményekbe annál kevésbé foglalkozom azzal hogy épp mennyire vagyok frappáns vagy érdekes(a te szavaiddal élve pozőr), de így viszont értelme sincs az eseményeknek, mert nem élvezhetem ki őket, hiszen a történésekre koncentrálok...

"De miért? Rossz erre gondolni? Szerintem jó hír, hogy nincs értelme."

Az is, de akkor ne csináljon mindenki úgy, mintha lenne, mert az már azon felül, hogy semmi értelme, idegesítő is.

2011. nov. 25. 19:03
 29/65 Imi3est válasza:

Sándor 417: Amiket leírsz azok jelentéktelen események, amik számomra jelentősnek tűnő eseményekhez vezettek. A sok millió spermium nagyjából mind egyformák, csak a véletlen határozta meg hogy pont én értem célba. (jó irányba úsztam jó időben) Ha bármelyik másik ért volna célba, mind ugyanezt mondaná. Tehát véletlenszerű lényegtelen események vezettek ide.

18:44: "Az nem cél, hanem feltétel. Célja nincs. " - Ez igaz

"Szerintem is, de ez nem jelenti, hogy ezt bárki, mondjuk a Célapó, célként tűzte volna elénk."

Nem cél, de ha már itt vagyunk egy csomó idővel akkor valamit csinálni kell. A kisbaba magától elkezdi felfedezni a világot. Bár ez a felfedezési vágy csökkenhet.

"Az ember számára nincs az életén túl semmi. Ezért nincs értelme vagy célja az életének, feltéve, hogy az illető nem rabszolga. "

Az igaz hogy ezen kívül nincs semmi, de belül még lehetnek céljai. Miért ne tűzhetne célt ki magának valaki?

Ezt a méltóságos dolgot nem értem.

2011. nov. 25. 22:21
 30/65 Imi3est válasza:

Egyébként azzal se értek teljesen egyet hogy az életén kívül nincs semmi, mert sokan haltak már meg és a világ mégis létezik (bár számukra már nem).Tehát feltételezhetjük hogy ha bármit csinálunk az hatással lesz a megmaradó világra. Tehát ha valakit vagy valamit szeretünk akkor alakíthatjuk úgy a világot hogy utánunk "jó irányba menjenek a dolgok".

Ilyesmiken mondjuk még nem sokat gondolkodtam :)

2011. nov. 25. 22:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!