Miért utálják ennyire az animéket? És miért ítélik el azokat akik nézik?
1. Mert tömegszerű, nem csak itt, hanem Japánban és más országokban is. Manapság úgymond divatos leszólni azt ami tömegszerű, még akkor is, ha szinte elkerülhetetlen (pl. ruházkodási lehetőségek).
2. Mert gyakran azok az emberek, akik animéket néznek nem csak nézik, hanem mániákussá válnak, és egész napokat töltenek a gép előtt. Ezt ugye nem kell megmagyaráznom, miért nem jó (vö. alapjáraton a WoW is csak egy játék, mégis hasonló reakciókat vált ki a sok függőről terjengő hír miatt, ha kiderül, hogy egy ismerős WoWozik).
3. Mert az animéket néző emberek hajlamosak a megszállottá válásukat a kinézetükkel is kifejezni, az ilyen embereket pedig a környezetük is gyakran szégyelli (ahogy gyakran a szubkultúrákba tartozó embereket is). magyarán a legtöbben szerintem tartanak attól, hogy animeconra járó, a beszédedbe japán szavacskákat beszúró fanatistává válsz.
4. Sokan vannak, akik belenéztek, és pont azért gyűlölik. Én pl. japán szakon végeztem az egyetemen, és felettébb idegesítő tud lenni, amikor Japánt a Heike Monogatari helyett a natúróval vagy mi a bánattal azonosítják, és feltételezik, hogy aki japánt tanul az karrierügyi megfontolások helyett csupán animefanatizmusból teszi azt. Tehát degradálják a Japánnal, japán kultúrával vagy nyelvvel professzionálisan foglalkozókat is az olyan populáris szennyek miatt, mint az anime, manga, jrock, jpop...
5. A másik csoport, aki belenézett, és rájött, hogy ez nem neki való. Lehet csapkodni, hisztizni, földhöz vágni magad, de a tény akkroris tény marad, mégpedig az, hogy az átlagemberhez csak a pokémon szintű animék jutnak el, amiknek valóban nincs se értelme, se mondandója. Nem mondom, tényleg léteznek olyan animék, amik értelmesek, de lássuk be, ez az iparág 10%-át teszi ki maximum, szóval nem csoda, hogy nem erről híresült el.
Ó, hát az emberek ilyenek. Szeretnek belekötni mindenbe és leszólni mindent. Én 27 éves létemre animeconra járok és a cosplayt sem vetem meg. ^^ De animéket már csak elenyésző mennyiségben nézek, helyette inkább fantasyt olvasok. Aki leszól, azt fel szoktam világosítani arról, nem szeretheti mindenki ugyanazokat a dolgokat. Elég hamar el tudom érni bárkinél, h befogja. :D Főleg, ha tudják rólam, h normális életet élek és ez csak hobbi. Hiszen nem csak az animék, mangák töltik ki a napjaim nagy részét.
Amúgy sajnos a szubkultúráknak ez a sorsuk. De hát nem véletlen az elnevezés. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!