Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Manapság miért sokkal nyunyóká...

Manapság miért sokkal nyunyókábbak a fiatalok az elsőben szokásos beavatásokkal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Itt arra gondolok, hogy a mi időnkben (alig 15 éve) tök természetes volt, hogy játékos módon pl koleszban azért voltak beavatási szertartások, na nem megverésre gondolok egyáltalán!!

De azért azt éreztették vele, hogy bekerült egy közösségbe, és hogy ők a gólyák, egyetemi koleszban is (vagyis főeg ott).

Na ma meg hallom, hogy van valami hasonló, és nemhogy botrány, hanem kifejezetten rendőrségi ügy lesz abból, hogy "összetörték szegény elsős önérzetét".

Miért van ez a nagy különbség? Vagy azért sok helyen ma is divat még beavatni az elsősöket?

2011. máj. 10. 09:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/259 A kérdező kommentje:

leírok egy példát, amiből ügy lett úgymond, pedig régen ez simán elment volna, ahogyan volt is hasonló, de még mennyire:

Volt egy nagyon antiszoc. elsős srác, akit iszonyatosan nem csíptek, na aztán a nagyok meg elhatározták, hogy kicsit megleckéztetik, oda kötötték a radiátorhoz a lány wc-ben, és lehúzott gatyával ott hagyták estére a lányok örömére :)

Na most a mi időnkben ez haláli poén volt mondjuk, és voltak is hasonlók még bőven, ma meg hallom, hogy egy ilyenből az lett, hogy "jaj szegény azóta pszichológushoz jár" meg rendőrségi ügy kezdődött, de aztán azt hiszem, egy nagy semmi lett belőle, mert hát nem bántották.

Na mindegy, csak szóval a kérdés, hogy miért sokkal nyunyókábbak a mai fiatalok? Hát régebben is voltak ilyenek, de akkor mégsem kellett utána pszichológus neki, és ő is poénként fogta fel. Ma meg .... Érti ezt valaki?

2011. máj. 10. 09:12
 2/259 napietus ***** válasza:
5%
mert nyápicok, azért. beleborzadok, ha arra gondolok, hogy ők fogják kitermelni a kortársaim nyugdíját :) tisztelet a kivételnek, persze.
2011. máj. 10. 09:48
 3/259 A kérdező kommentje:
ja hát én is így gondolom kb, csak a kérdés, hogy miért?
2011. máj. 10. 09:55
 4/259 anonim ***** válasza:
90%
Én egyáltalán nem értem miért kell embereket poénból megalázni.
2011. máj. 10. 09:57
 5/259 napietus ***** válasza:
5%
nem tudom miért :) lehet generációs defektus :P bár akkor nem lennének kivételek, pedig vannak azért szerencsére szép számmal, csak ők nem kerülnek a hírekbe :)
2011. máj. 10. 10:01
 6/259 A kérdező kommentje:

09:57

na ez az :) hát erről a hozzáállásról beszélek kb, hogy egyáltalán miért kell ezt olyan hatalmas megalázásnak tekinteni? miért tud más valaki erre poénként tekinteni?

szóval miért megalázás ez? nálunk ilyesmi "megalázások" napi szinten voltak, és senkinek soha nem lett semmi baja

2011. máj. 10. 10:16
 7/259 A kérdező kommentje:

10:01

neked pedig igazad lehet, mert kiugrik egy ilyen eset, de aztán nyilván a 100 másikról meg nem szerzünk tudomást se

hát bárcsak így lenne, mert megnyugodnék, hogy mégse nyápickábbak a maiak

2011. máj. 10. 10:18
 8/259 anonim ***** válasza:
87%

hülyeség a kérdés, ha eleve egy antiszociális emberről van szó. ebből általánosítani meg nem valós. sokszor ezeknek a beavatási dolgoknak nincs semmi értelme mertcsak szivatás lesz belőle

ha valaki megszivat, akkor nem fogom fel poénnak, lehet hogy maradandó élményt okozok neki. ez attól függ hogy átlépi e a határokat. ha valaki ismer, tudja meddig viccelhet velem. aki nem ismer, az meg ne szórakozzon, mert könnyen megjárhatja. példa: http://www.youtube.com/watch?v=JXeVxf4c0Rk

http://www.youtube.com/watch?v=ur8Jp2dyMw8

ha meg nem ilyen emberről van szó, akkor azért nem érdemes sértegetni, mert érzékeny. csak azért mert érzéketlenebb vagy, nem kell mindenkibe belerúgni.

2011. máj. 10. 10:55
 9/259 A kérdező kommentje:

utolsó!

Azért ez így eléggé elferdített egy megközelítés, nem?

Most én nem igazán pszichiátriai diagnózisként gondoltam az antiszociálist, szóval ne ebbe köss bele, azon viszont már inkább el lehet gondolkodni, hogy miért pont ő volt az, akivel a nagyobbak "játszani" akartak? Nyilván volt valami oka ...

De tudod mit? A mi időnkben ennek közösségformáló szerepe volt, ma pedig ilyen reakciót vált ki, mint a tied is. Ismét az okra lennék kíváncsi!!!

2011. máj. 10. 11:12
 10/259 A kérdező kommentje:
aztán még egy dolog: sztem ennek amúgy pont az a lényege, hogy átlépje a határokat, hiszen különben mi értelme lenne? szóval izgalmas egy meglátás a tied ..
2011. máj. 10. 11:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!