Milyennek látják a kívülálló emberek a gótokat, mit gondolnak erről a stílusról és az ezt képviselő emberekről? Van-e különbség a szubkultúra tizenéves, ill. huszonéves vagy idősebb tagjainak megítélésében?
Jaja, szerintem általában a kívülállók le se sz.rják a kül. stílusokat, igazából csak azokat érdekli, akik szintén úgy öltöznek. Az emosok talán kivételek, de csak mert 10-12 rajzfilmfigurának öltözött lány sikoltozik a buszmegállóban és ez az ember agyára megy!
A gótosokról talán annyit, hogy hordanak nagyon szép ruhákat is, bár olyan, mintha folyton jelmezbálba készülnének, valahol nevetséges, mint az összes többi "jelmezes" stílus. Ismerek olyanokat, akik bőven 20 fölött is így nyomulnak, ráadásul némelyiküknek rosszul is áll, mert úgy gondolják, h elég, ha egy ruhájuk gótos, nem is baj, hogy 3 számmal kisebb, mint amilyen egyébként kellene rájuk.
Kb. ilyesmire számítottam. Köszi az eddigieket, kérnék még válaszokat, ha lehet!
Első: fesztiválokon láttam goth családokat is :) Valószínűleg ők is dolgoznak és fizetnek gázszámlát is :), csak nem gondolják, hogy attól még egyformának kell lenni, illetve hogy a felnőtt élet, "megkomolyodás" beszürküléssel jár...
Második: Fiatalabb korban a külsőségekhez való néha nevetségesen merev ragaszkodás igen, megvan, de megnyugtatlak, én kb. 19-20 után nyárra vettem egy elég dekoratív bőrsarut! :) Mi lenne, ha javasolnád neki, hogy vegyen fel valami vöröset is? Én azt még felveszem meg néha fehérrel kombinálva a feketét, esetleg még némi sötétkék jöhet. (De be kell valljam, tizenévesen nem. :) ) Tudod, az igazi bíborvörös, az sokaknak tetszik :)
Negyedik: igen, a teátralitás fontos eleme a stílusnak, illetve sok "kívülálló" próbál a saját öltözködésébe integrálni egyes elemeket, ami nem mindig jár pozitív eredménnyel. Fontos, hogy az ember meg is tudjon jelenni ezekben a ruhákban.
Ötödik: ez is a különbség a szubkultúrák fiatalabb és idősebb tagjai közt: nekem semmi bajom a "nyárspolgárokkal", amennyiben nekik se velem. Van, aki nyárspolgárnak néz ki, és kiderül, hogy teljesen nyitott, kedves ember, és vannak igen begyöpösödött "lázadók"!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!