Lesz valaha ilyen babamegőrző? és 15 éven belül lesz?
Olyanra gondoltam, hogy be lehetne adni a babát 1 éves koráig, de bármikor elvihetnéd meg hazavihetnéd pár hétre, látogathatnád, csak be lehetne oda adni... És akkor nem lenne az, hogy hónapokig nem mehetsz sehova mert a gyerekkel kell lenni, meg egész nap a bőgést hallgatod, meg éjszaka felkelsz, meg egész nap figyeled, hogy mikor kell megint kínlódni a szoptatással meg a pelenkázással meg a fürdetéssel... Tudom, h egy nagy barom állat vagyok, de nem hinném, hogy egyedül vagyok ezzel, szerintem lenne rá igény simán. Persze nem ingyenes lenne, sőt, elég drága lenne egy ilyen hely. Mert amúgy ezzel mindenki jól járna, munkahelyek is lennének, meg ez is újabb módszer arra, hogy jó sok pénzt "vegyenek el" az emberektől, ezért nem is nagyon értem, hogy eddig miért nem találták ezt fel, a mai világ a pénzről szól, nem elvekről (sajnos,de jelen esetben épp jól jönne)... A szülők (akinek lenne erre igénye) szintén jól járnának... A babának meg úgyis mindegy, mert még kicsi, vagy ha még érzékel is valamit, legalább korán megtanulná, hogy az élet nem habostorta...
Végülis van idősek otthona is, meg a fogyatékos gyerekek / felnőttek számára is vannak ilyenek (intézetek, lakóotthonok) létrehozva, akkor nem tudom, csecsemők számára miért nincs ilyen lehetőség, mert legalább annyi baj van velük, mint egy időssel vagy egy fogyatékossal... Hacsak nem mégtöbb, mert azokhoz legalább nem kell éjszaka felkelni...
(hogy 15 éven belül lesz-e szerintetek, azt azért kérdeztem, mert kb ennyi éven belül kellene nekem gyereket szülni)
[Aki meg "anyázni" akar, az szálljon magába, mert lehet, hogy valakinek sérti az érzéseit a kérdés, de nekem nem az a célom, hogy provokáljak, szerintem normálisan, értelmesen tettem fel a kérdést!]
"legyen kit felnevelni" a módszereddel nem te neveled fel a gyermeket.
"Mondjuk aki azért szül, hogy beadja intézetbe, aztán viszlát," te is ezt akarod tenni, nem?
"én csak ezt a éjszaka felkelős meg gyereksírós macerát szeretném elkerülni... Hogy valaki csinálja meg helyettem... " Hozzátok költözik az egyik nagyi. Nektek nem biztos, hogy jó, neki sem, de ha szépen kéritek, "jól megfizetitek", megcsinálja.
"de nem hinném, hogy egyedül vagyok ezzel" de igen. A te felfogásod szerint a baba egy tárgy, egy kolonc az ember nyakán, aki miatt "hónapokig nem mehetsz sehova" (ti. partykra). Úgy véled, hogy minden baba egyforma: kicsi, rózsaszín, végigbőgi az éjjelt, nappal az egész família őt lesi, hogy mikor akar enni, mikor kell pelenkát cserélni (jobb a program, mint a tévécsatornákon). Legalábbis a megfogalmazásodból ez jött le. De szeretnék föltenni egy kérdést: egy anya, aki 9 hónapig hordozta testében a gyermekét, érzelmileg ragaszkodik hozzá, képes lenne a babát egy bentlakásos otthonba dugni? Majd ha gyereked születik, kíváncsi vagyok, eszedbe jut-e majd ez a kérdés.
"legyen kit felnevelni" a módszereddel nem te neveled fel a gyermeket.
Bocsi, de ezt a mondatot nem értem!
"Mondjuk aki azért szül, hogy beadja intézetbe, aztán viszlát," te is ezt akarod tenni, nem?
Ezt arra értettem, hogy aki örökre be akarja adni (árvaházba). Az más.
"én csak ezt a éjszaka felkelős meg gyereksírós macerát szeretném elkerülni... Hogy valaki csinálja meg helyettem... " Hozzátok költözik az egyik nagyi. Nektek nem biztos, hogy jó, neki sem, de ha szépen kéritek, "jól megfizetitek", megcsinálja.
Hogyne hogy még a nagyi is a nyakunkon legyen...
"de nem hinném, hogy egyedül vagyok ezzel" de igen. A te felfogásod szerint a baba egy tárgy, egy kolonc az ember nyakán, aki miatt "hónapokig nem mehetsz sehova" (ti. partykra). Úgy véled, hogy minden baba egyforma: kicsi, rózsaszín, végigbőgi az éjjelt, nappal az egész família őt lesi, hogy mikor akar enni, mikor kell pelenkát cserélni (jobb a program, mint a tévécsatornákon). Legalábbis a megfogalmazásodból ez jött le. De szeretnék föltenni egy kérdést: egy anya, aki 9 hónapig hordozta testében a gyermekét, érzelmileg ragaszkodik hozzá, képes lenne a babát egy bentlakásos otthonba dugni? Majd ha gyereked születik, kíváncsi vagyok, eszedbe jut-e majd ez a kérdés.
Tudom, hogy a legtöbb ember nem így gondolkodik, de nem létezik olyan felfogás, amit összesen csak 1 ember "képvisel" a világon... És amúgy a baba tényleg kolonc az ember nyakán, még ahhoz is kicsi, h játszani lehessen vele, mindenhez kicsi, csak a bajnak van.
Ha nagyon kíváncsi vagy, én megmondom neked, hogy mire gyereket szülök 100%, hogy ez a kérdés NEM fog eszembe jutni, mivel az nagyon sokára lesz :D
Nah, máris akadt valaki, aki ugyanígy gondolja :P:D
Igen, erre az örökbefogadásra már én is gondoltam, mert a terhesség is elég nagy macera meg fájdalom, mondanom sem kell, h azért sem vagyok úgy oda :D Dehát az örökbefogadás nem valami egyszerű :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!