A web-programozás mennyire nehéz?
A flash programozást kifelejtettem, azt is a weben használják. Úgy ismered fel a flash-ben írt programokat, hogy ha ráböksz jobb egér gombbal, kiírja, melyik flash verzióval jelenik meg nálad éppen. És ott van még a Java alapú programozás is, amivel például a chateket szokták írni.
Általánosságban a programozás nem annyira egyszerű, ha még nincs tapasztalatod, de a legtöbbet autodidakta módon is meg lehet tanulni. Kérdés persze, hogy ebből akarsz-e majd megélni.
Köszönöm a válaszokat:)
Igen ebből szeretnék majd megélni. De először elszeretnék menni egy egyetemre, de ha nagyon matekos akkor nem tudom hogy lenne e értelme mivel épp hogy átvergődtem a középiskolában. Volt már weboldalam is(mondjuk ma már bárkinek lehet) de nagyon élveztem a szerkesztését, és érdekel is a dolog. Csak a nehéz részektől tartok.
Az első válaszoló vagyok.
Szóval a matematika az egyetemen biztosan kell. Több egyetemen programozó matematikus a szaknak a neve, bár most már valószínűleg számítástechnikai programozó szakok is vannak. Szerintem sem érdemes csak emiatt egyetemre menned. Mondjuk a Gábor Dénes főiskolának, ahol gazdasági informatikusokat (úgy tudom) képeznek, nincs túl nagy presztizse. Ugyanaz igaz, mint sok más szakkal, ha tudást akarsz, azt gyakorlatban fogod megszerezni, nem száraz elméleti anyagot magolva.
Én, ha most kezdeném (ahogyan már 20 éve kezdtem) a programozást, akkor valószínűleg iPhone-ra fejlesztenék szoftvereket, erre nagy a kereslet külföldön is és megdöbbentő, de már 1-2$-os programokból is meg lehet élni, ha több tízezren megveszik. Specializálódj valamire (mondjuk legyél flash programozó) és abban a valamiben próbálj a legjobb lenni. Akkor meg tudsz majd élni valószínűleg belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!