Mi a felvételi követelmény a Rendőrtiszti főiskolára?
Bocs,de szerintem nem mindig az átlaga miatt nem kerül be vki,hanem amiatt,hogy már az elején kiszűrik,ki alkalmas a pályára,és ki nem.Itt egy élethivatásról van szó,egy olyan pályáról,ahova nem akarnak oda nem illő embereket felvenni,már csak a jó hírnevük miatt sem,főként,hogy ha ők az egyetlen ilyen intézmény.Igen,megválogatják az embereket,mert megtehetik;előnyben részesülnek a protekcióval rendelkezők,ilyenfolytán nem azonosak a lehetőségek,az esélyek.
"Sok az eszkimó,kevés a hal."(Madách)
Helló
Én hallottam valami olyasmit is hogy elvégzed a rendészti szakközepet amivel elmehetsz sima rendőrnek és miközben dolgozol szerzel levelező szakon valamilyen diplomát és utána plusz 1 év képzés a rendőrségen és már ugyanott is vagy mint ha a rendőrtiszti fősulit végezted volna el. Tud erről valaki valamit?
Rendészeti szakközép 2 éves képzés ami igen kemény (már bekerülni is), utána 3 év "utcai" szolgálat, majd ugyanúgy felvételizhetsz a rendőrtisztire mint bárki más, csak ha felvesznek akkor te CSAK levelezőn végezheted, ami szakonként változó 3-4 év (eközben meló ugyanúgy). Tehát itt ilyen levelezős dolgon igen sokan kihullanak , mert meló mellett tanulni és ennyi fizetés mellett hááááátt....
És ugye a közrend-közlekedés nyílik csak meg előtted, semmi más. Szóval ha nyomozó, határrendész, vámos, katasztrófavédelmes stb rendőrtiszt szeretnél lenni akkor egyértelműen rendőrtisztire kell jelentkezni. Ilyen "rendészeti szakközép után majd elvégzem az RTF-et" ebből nem sok minden jó szokott kisülni (tapasztalat).
Előző vagyok:
most nézem te azt írod h szerzel vmi diplomát és utána 1 év és rendőrtiszt. Na ez igen, így volt, de pár éve (talán 2005?) már ezt nem fogadják el. Szóval annyi variáció van amit az előbb írtam le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!